Beste affiliateprogram

I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over beste affiliateprogram på nett. Vi forklarer også hva et affiliateprogram er og hvordan du kan tjene penger på å melde deg inn i et slikt program. Til slutt svarer vi på ofte stilte spørsmål om affiliateprogrammer. 

Hva er en affiliate? 

Enkelt forklart tjener en affiliate penger på å promotere linker til nettbutikker og nettsteder som selger produkter eller tjenester. Begrepet brukes først og fremst om salg via annonser på nettsteder, blogger, sosiale medier, via e-post og andre online kanaler. Fortjenesten kan være en prosentandel av hvert salg eller et fast beløp per enhet som selges. Fortjenesten kan være et engangsbeløp, eller være gjentagende ved eksempel ved salg av et abonnement. 

Driver du for eksempel et nettsted om hester, kan du tjene penger på legge inn lenker til nettbutikker som selger utstyr til hest. Dersom noen trykker på lenken og kjøper noe, kan du tjene en prosentandel av salget. 

Hva er et affiliateprogram?

Et affiliateprogram gir online markedsførere incentiv til å promotere et produkt eller en tjeneste. Affiliater som promoterer produktet eller tjenesten, vil motta en prosentandel av salg som genereres eller et fast beløp per salg. Enkelte større annonsører (de som selger produkter og tjenester) har egne selvstendige affiliateprogrammer som man kan søke direkte på, men det er også vanlig å finne affiliateprogrammer via affiliatenettverk. 

Hva er et affiliatenettverk?

Et affiliatenettverk kobler sammen annonsører (de som selger produktene eller tjenestene) og affiliatene (de som promoterer og markedsfører). Et affiliatenettverk består av mange annonsører og affiliater. Fordelen med å melde seg inn i et affiliatenettverk er at sporing, rapportering og betaling utføres av en nøytral tredjepart. 

Slik kan affiliater promotere et produkt eller en tjeneste

Det finnes mange måter affiliater kan promotere et produkt eller en tjeneste. Det mest vanlige er å sette inn lenker eller annonser på et nettsted eller en blogg som drives av affiliaten. Dersom en besøkende klikker på lenken eller annonsen og kjøper noe, vil affiliaten tjene på salget. Andre affiliater promoterer produkter og tjenester til sine følgere på sosiale medier eller via epost-markedsføring. De vanligste måtene å promotere et produkt eller en tjeneste er: 

 • Innholdsmarkedsføring
 • Epost-markedsføring
 • Lenker og annonser i sosiale medier

Hvordan blir man affiliate?

For å kunne bli affiliate må du ofte ha en hjemmeside eller blogg, men du kan også promotere affiliate-lenker på for eksempel sosiale medier. I tillegg stilles det noen ganger krav om at innholdet er relevant for det som skal promoteres og at hjemmesiden, bloggen eller sosiale-medier profilen har en bestemt mengde trafikk, altså et definert gjennomsnittlig antall besøkende per dag eller måned. Du kan bli affiliate direkte hos en leverandør, eller ved å melde deg inn i et affiliatenettverk. Det finnes et stort antall affiliateprogrammer og affiliatenettverk, men vi anbefaler å registrere deg hos et av de større og mer kjente programmene som er seriøse og stabile over tid.

Nedenfor lister vi noen av de beste affiliatenettverkene:

Adservice

Adservice er et nordisk affiliatenettverk hvor du kan promotere en rekke produkter og tjenester fra ulike annonsører som driver innenfor blant annet områdene finans og lån, mobiltelefoni, skjønnhetsprodukter, strømmetjenster, bøker og lesestoff med mer. Adservice er definitivt et av de beste affiliateprogram du finner på nett.

Adservice har en stor portefølje av kjente globale merkevarer og tilbyr integrasjoner med ledende plattformer som for eksempel Facebook, Google Ads, Shopify, Instagram og mange flere. Via Adservice sitt statistikkverktøy får du nøyaktig informasjon om blant annet visninger, totalt antall klikk, leads, inntjening per klikk og mer. 

Du kommer i gang som affiliate med Adservice ved å registrere din e-post og oppgi hvilke kanaler du ønsker å bruke til annonseringen. Deretter vil det bli tatt en individuell vurdering av din søknad. Etter godgjenning får du tilgang til alle kampanjene i grensesnittet og kan begynne å tjene penger umiddelbart. Ta en kikk på deres nettsted og se hva som passer din nisje.

Slik kommer du i gang med Adservice: 

 1. Gå til Adservice her
 2. Fyll ut din kontaktinformasjon og informasjon om dine mediekanaler
 3. Vent på bekreftelse på epost og bekreft din konto
 4. Søk på kampanjer som passer ditt publikum.

Daisycon 

Daisycon er et internasjonalt affiliatenettverk som også har operert flere år i Norge. Daisycon har et bredt utvalg av affiliateprogrammer tilgjengelig og affiliater kan tjene penger blant annet på sine nettsteder, blogger, mail-lister og sosiale medier. Den online plattformen “MyDaisycon” genererer omfattende statistikk og god brukervennlighet som gjør det enkelt å finne passende kampanjer og markedsføringsmateriale. Det er kostnadsfritt å registrere seg og som affiliate får man tilgang på mange ulike verktøy inkludert en utvidelse til Chrome som kan brukes til å finne nye annonsører og generere dyplenker. Det tilbys flere betalingsmetoder, inkludert Paypal. 

Slik kommer du i gang med Daisycon:

 1. Gå til Daisycon her
 2. Registrer deg med navn og e-post
 3. Opprett et passord
 4. Vent på bekreftelse på epost og bekreft din konto ved å klikke på lenken i e-posten
 5. Fyll inn informasjon inkludert personalia og informasjon om dine mediekanaler
 6. Velg mellom et stort antall kampanjer via dashboardet

Adtraction 

Adtraction er også et internasjonalt affiliatenettverk med et bredt utvalg av affiliateprogrammer innenfor flere ulike bransjer som telefoni, bank/finans, energi og mange fler. Nettverket retter seg spesielt mot annonsører innenfor tech og finans, samt influencere, innholdsprodusenter og andre typer affiliater. Av ressurser tilgjengelig finnes det APIer, et hjelpesenter, guider, en mobil-app og annet nyttig innhold. Adtraction har også en egen Google Chrome-utvidelse som gjør det mulig å hente sporingslenker direkte fra nettleseren når du besøker nettstedet til en av annonsørene som er registrert på nettverket. 

Slik kommer du i gang med Adtraction: 

 1. Gå til adtraction her
 2. Registrer deg via din Google-konto, Facebook konto, Apple kontoo eller med din e-post adresse. 
 3. Registrer dine kanaler
 4. Filtrer på et bredt utvalg av annonserer via oversiktlige filtre på dashbordet
 5. Søk hos de annonsørene du er interessert i. Når din søknad er godkjent er det bare å starte annonseringen. 

Tradetracker

Tradetracker er tilstede i en rekke land, inkludert de nordiske landene og Norge. Affiliater/publishere kan derfor velge både mellom nasjonale og internasjonale annonsører. Gjennom Tradetracker har affiliater muligheten til å samarbeide med velkjente varemerker fra utallige bransjer. Dersom du blir godkjent affiliate hos Tradetracker vil du få tilgang til en rekke funksjoner som blant annet full to-veis API-støtte, en rekke nyttige dashboards, registrering av transaksjoner i sanntid og sporing i flere lag uavhengig av hvilken enhet som brukes. Umiddelbart etter at en transaksjon er godkjent, vil transaksjonen være klar for utbetaling, og det gjelder også i tilfeller hvor Tradetracker ikke har fått betaling fra annonsøren enda.

Slik kommer du i gang med Tradetracker:

 1. Gå til Tradetracker her
 2. Registrer deg via Google, Linkedin, Facebook eller Microsoft Live
 3. Fyll ut kontaktinformasjon
 4. Fyll ut informasjon om din nettstedtype og dine kanaler
 5. Aksepter vilkår og vent på bekreftelse på e-post

Ofte stilte spørsmål om affiliateprogrammer

Koster det noe å bli affiliate? 

Det er som regel gratis å bli affiliate.

Hvilke krav stilles det for å kunne bli affiliate?

Du må som regel ha en hjemmeside eller blogg. Noen ganger stilles det krav om at dine kanaler er relevante og har en gitt mengde trafikk (besøkende) over en definert tidsperiode.

Hvordan finner man enklest frem til beste affiliateprogram?

Det beste er å teste ut de ulike affiliateprogrammene for å finne ut hvilket program du liker best.

Hvor mange affiliateprogrammer finnes det?

Det finnes et stort antall både norske og internasjonale affilateprogrammer. Vi anbefaler å registrere deg hos et av de større og mer kjente affiliateprogrammene og affiliatenettverkene som er seriøse og stabile over tid. Flere anbefalte affiliateprogrammer og affiliatenettverk er nevnt i denne artikkelen. 

Hvor mye kan jeg tjene på affiliatemarkedsføring? 

Hvor mye du kan tjene på affiliatemarkedsføring varierer ut fra mange faktorer, blant annet hvor mye trafikk du har til ditt nettsted / blogg / sosiale medier profil, hvilke produkter og tjenester du promoterer og hvor mye du tjener per salg. Store nettsteder og populære profiler som har god kunnskap opp markedsføring kan tjene gode penger på affiliatemarkedsføring.