Beste budsjett app

Kvier du deg for å sjekke nettbanken i slutten av måneden? Eller kanskje du planlegger tidenes sommerferie og ønsker å spare penger? I vår jakt på beste budsjett app har funnet de 6 beste budsjettappene på markedet, slik at du raskt får kontroll på hverdags økonomien!

Derfor bør du ha en budsjett app

Med høye strømregninger, matvarer som stiger i pris og en rekke andre utgifter i hverdagen, er det lett å bli frustrert når du ser bunn av lommeboken i slutten av måneden. Den beste måten å få kontroll over økonomien, er uten tvil et budsjett. I dag finnes det en rekke apper som gjør budsjett enkelt og oversiktlig, selv for deg som ikke liker tall og grafer. 

 Vi har testet ut de beste appene på markedet, slik at du slipper å scrolle deg igjennom en jungel av apper. 

Dette har vi har vurdert

  • Brukervennlighet og design 
  • Mulighet for å synkronisere appen med reelle bankkonti
  • Om appen har en premium utgave 
  • Mulighet for å opprette egne utgift kategorier
  • Om appen er trygg
  • Om appen har en fullstendig månedsoversikt

You Need A Budget: For deg som ønsker å betale ned gjeld

Android og IOS          Engelsk         991 kr/år  Best i test!

You Need A Budget (YNAB) er en av de mest populære budsjett appene på markeder, og er tilgjengelig for både Android og IOS. Ettersom den er amerikansk kan du ikke synkronisere appen med dine bankkonti, men du kan enkelt føre inn bankopplysninger selv. Du kan ikke jakte på beste budsjett app uten å ha med YNAB.

YNAB er oversiktlig og har et enkelt design som er lett å bruke. Den er godt tilpasset brukerne med sitt store kategori utvalg, slik at du finner nettopp det du trenger for å føre budsjett. YNAB tar utgangspunkt i penger du allerede har på kontoen, ikke penger du forventer å få inn. Appen hjelper deg med å planlegge kostnader og nedbetale gjeld på en ryddig og oversiktlig måte. Dersom du bruker mer enn budsjettet i én kategori, vil appen be deg trekke dette beløpet fra en annen kategori. 
Det vi liker best med YNAB, er at den aldri bruker penger som er mindre enn 1 måned gamle. Den gjør det derfor enkelt å spare penger hver måned. 

YNAB har en gratis prøveperiode på 34 dager, deretter koster den 991,- kroner i året. 

Monefy: For deg som vil ha det gratis og enkelt

 Android og IOS         Norsk            Gratis versjon tilgjengelig 

Monefy er en enkel og snedig app som er helt gratis. Utseendet og brukervennligheten passer alle aldre, og du vil raskt sette deg inn i det enkle oppsettet. Her legger du nemlig inn inntekter og utgifter selv via store og tydelige ikoner. Appen gir deg en god oversikt over spesifikke dager, uker, måneder og år.

Monefy er utviklet og eid av et dansk firma og er tilgjengelig for både Android og IOS. Dersom du liker gratisversjonen av Monefy og vil ha flere funksjoner kan du enkelt laste ned Monefy Pro. Denne koster 33,- i måneden. 

Det vi liker best med Monefy er at den kommer på norsk, både i gratis versjonen og pro versjonen. Du kan derfor være helt sikker på at inntekter og utgifter blir korrekt, uten å bekymre deg for valuta.  

Buddy: For par som ønsker å spare

IOS                           Engelsk         529 kr/år 

Ønsker dere å spare opp til drømmereisen? Kanskje dere skal gifte dere og trenger et budsjett? Buddy er skapt for partnere som ønsker full kontroll på økonomien, og ikke minst spare. Derfor er Buddy også en selvskreven kandidat i vår jakt på beste budsjett app.

Buddy lar dere enkelt føre inn og ut inntekter og utgifter på en ryddig måte med sine fargerike ikoner og emojies. Appen kan enkelt synkroniseres med partneren, slik at dere begge får en god oversikt over budsjettet. Dere kan enkelt legge inn egne kategorier og velge farger i appen, noe som gjør økonomi morsommere.

Buddy er dessverre kun tilgjengelig for Apple brukere. Appen kommer med en gratis prøveperiode på 7 dager, deretter koster den 529,- kroner per år.

Toshl: For deg som ønsker en fullstendig oversikt over økonomien

Android og IOS          Engelsk         389 kr/år

Toshl gjør økonomi og budsjett enkelt i hverdagen med sitt oversiktlige utseende og mange funksjoner. Dette er en perfekt app til deg som ønsker å lage budsjett og få en fullstendig oversikt over økonomien. Appen er tilgjengelig for både Android og IOS, men den er dessverre ikke tilgjengelig på norsk. Den får fortsatt en plass i vår oversikt over beste budsjett app.

Toshl lar deg sette opp budsjett for en dag, en uke eller et år, men vi anbefaler å starte med en måned. Deretter fører du en sum du kan bruke på utgifter. Etter hvert som utgiftene strømmer inn, kan du enkelt føre dem inn under tagger du selv oppretter. Det lekre designet vil dermed vise deg en enkel oversikt over hvor mye du har brukt og ikke minst, hvor mye av budsjettsummen du har igjen.

Dersom du har bank hos Nordea, DNB, Danske Bank, Handelsbanken eller Komplett, kan du enkelt koble opp konti til appen. Toshl har en gratis prøveperiode på 30 dager, deretter koster det 389,- kroner i året.  

DailyCost: For deg som reiser mye og ønsker en oversikt over utgifter

IOS                Norsk            109kr/år

DailyCost er perfekt for deg som reiser mye og ønsker kontroll på utgiftene dine. Med over 160 forskjellige valuta kan du enkelt holde styr på utgiftene dine mens du reiser. Appen er tilgjengelig på norsk og kommer i et motiverende design som er enkelt å bruke. Selv om DailyCost ikke tilbyr budsjetter, er den verdt å nevne ettersom den har mange flotte og oversiktlige funksjoner. 

I appen registrerer du enkelt utgiftene dine og plasserer dem i oversiktlige kategorier. Inntekter og utgifter føres inn selv, ettersom appen ikke kan kobles til dine bankkonti.

DailyCost er kun tilgjengelig for iPhone og kommer med et premium abonnement som koster 11,- kroner i måneden, eller 109,- kroner årlig. 

Les også: Viktig å tenke på for deg som skal spare i aksjefond

Spendee: For deg som ønsker å spare penger

Adroid og IOS            Engelsk og Norsk       239 kr/år

Spendee har som mål at alle skal spare penger og er derfor tilgjengelig for både Android og IOS. Med et fargerikt og friskt utseende, gjør Spendee det enkelt å legge inn utgifter i hverdagen. Appen har en egen budsjett side, slik at du har full oversikt over sparingen din.

Du kan selv legge til og endre kategorier tilpasset deg. I tillegg gir appen pop-ups i løpet av måneden for å motivere deg til å bruke pengene annerledes neste måned. Appen kommer på engelsk, men har norsk valuta. Dersom du har DNB eller Danske Bank kan du synkronisere dine bankkonti. 

Det vi liker best med Spendee er at den har kryptovaluta i fokus. Du har derfor full oversikt på ett og samme sted. Kall det gjerne beste budsjett app kryptovaluta.

Spendee kommer med en gratis versjon som er enkel og grei. Dersom du vil ha mer, koble til bankkonti for eksempel, må du oppgradere. Et premium abonnement koster 29,- kroner i måneden og 239,- kroner for ett år.