Betalingsmetoden Jeton

Alternative betalingsmetoder på nettet er i vinden som aldri før. Det føles nesten som om det var i går at vi bare hadde Visa og Mastercard å velge mellom. I dag dukker det opp nye metoder raskere enn vi klarer å snu oss. En av dem som ser ut til å ha fått fotfeste er Jeton, og på denne siden tar vi en nærmere titt på hva de har å tilby. 

Jeton – en global e-lommeboktjeneste

Såkalte E-Wallets eller e-lommebøker har vært tilgjengelig en stund allerede. Revolut er et godt eksempel på dette, en metode som i hovedsak baserer seg på bankoverføring, men som også gir brukerne tilgang på fysiske Visakort som kan brukes over hele verden. Det er tydeligvis et område i etterspørsel. Men nå møter de sterk konkurranse fra Jeton, som har som mål å kapre flere norske brukere. Det ønsker de å gjøre med lave gebyrer og full fleksibilitet hva bruksmuligheter angår.

Jeton ble startet i 2018, men har allerede rukket å rulle ut tjenesten i mer enn 200 land. Mer enn 1 million brukere verden over har tatt i bruk Jeton. Med støtte for mer enn 50 forskjellige valutaer, inkludert norske kroner, spesialiserer de seg på å utføre billige transaksjoner nær sagt hvor enn på kloden man ønsker å bruke dem. 

Slik fungerer Jeton

I det øyeblikket du tar i bruk Jeton har du skaffet deg en digital lommebok som kan hjelpe deg med mange ulike formål. Sett at du ønsker å overføre penger til et annet sted i verden men ønsker å unngå de dyre gebyrene til bankene. Da kan Jeton gjøre denne jobben til en brøkdel av prisen. Eller sett at du reiser mye rundt om i verden og synes gebyrene du må betale for kontantuttak eller når du betaler i butikker og restauranter blir høye. Da kan også Jeton gjøre dette mye billigere. Med ditt eget Jeton Visakort er du nemlig dekket på hele reisen din. Kortet vil være direkte knyttet til Jeton kontoen din. 

Jeton har også tjenesten Jeton Go. Dette er en integrert betalingsplattform som gjør at man kan betale for varer og tjenester. Vipps eller PayPal er kanskje den beste sammenligningen. Slik finner du blant annet Jeton GO på casino, hvor du kan velge å gjøre innskudd eller uttak direkte. Jeton har også andre bruksmuligheter, slik som et eget sparetilbud hvor du kan få renter på pengene du har stående på kontoen din. 

Innskudd til Jeton kontoen

En viktig del av det å kunne benytte seg av Jeton er å få fylt på lommeboken med penger. Her støtter Jeton en rekke betalingsmetoder, inkludert kryptovaluta. Med Jeton kan du slik blant annet bruke Bitcoin til å sette inn penger. Foretrekker du mer konvensjonelle metoder aksepterer de også Visa og Mastercard. Totalt støttes over 70 betalingsmetoder, så mulighetene er mange. Det enkleste er å laste ned appen deres, som fungerer både for iOS og Android, og gjøre betalingene derfra. Her får du også god oversikt over kontoen din på ett og samme sted. 

Som alle andre elektroniske lommebøker baserer også Jeton sin forretningsmodell seg på gebyrer for bruk av tjenestene deres. Selv om disse er lavere enn både bankoverføring og kredittkort er det likefult viktig å være oppmerksom på dem. Noen av gebyrene de opererer med inkluderer gebyrer for veksling av valuta, innskudd til konto og overføring mellom andre brukere. Her er en oversikt over gebyrene som gjelder for norske kunder:

 • Innskudd
  • Kryptovaluta: Gratis overføring på beløper mellom €50 og €250 000
  • Kreditt- og debetkort: 3 % avgift på beløper mellom €10 og €500
  • Trustly: 24 kr avgift på beløper mellom 95 kr og 10 000 kr
 • Uttak
  • Jeton bankkort: Gratis på beløper mellom €10 og €250
  • Krypto: 1 % avgift på beløper mellom €200 og €15 000
  • Bankoverføring: Gratis på beløper mellom 1000 kr og 265 062 kr
  • Trustly: Gratis på beløper mellom 500 kr og 200 000 kr
 • Overføring til andre brukere
  • 2 % avgift på beløper mellom 10 kr og 2000 kr

Flere tjenester kommer

Jeton planlegger også å rulle ut flere nye tjenester i tiden som kommer. Det er blant annet ventet at de vil komme med et nivåbasert fordelsprogram. Lavere gebyrer for kunder som bruker mer vil være en av de store fordelene. Jeton Club som den skal hete vil også gi spillerne egne belønninger og tilbud hos samarbeidspartnere. Inntil da er det fritt frem å bruke alle andre deler av Jeton sitt tilbud og nyte fordelen av raskere og billigere betalinger enn de tradisjonelle alternativene, selvsagt helt trygt.