Curve betalingskort – slik fungerer det

Curve gir deg muligheten til å samle alle bankkortene dine i ett kort, og gir deg tilgang til Apple Pay om du er Sbanken- eller DNB-kunde.

Artikkelen inneholder sponsede lenker.

I en tid der teknologiske fremskritt stadig revolusjonerer måten vi administrerer våre økonomiske transaksjoner på, har Curve-kortet skilt seg ut som en innovativ løsning for å håndtere flere kreditt- og debetkort gjennom ett enkelt kort. Dette har resultert i en mer praktisk, strømlinjeformet og fleksibel måte å håndtere økonomiske transaksjoner på. I denne artikkelen vil vi utforske hva Curve-kortet er, hvordan det fungerer, og hvordan det kan brukes til å maksimere finansiell fleksibilitet og bekvemmelighet.

Hva er Curve?

Curve er en finansiell plattform som tilbyr et alt-i-ett betalingskort. Istedenfor å bære flere fysiske kreditt- eller debetkort i lommeboken, kan brukere enkelt administrere og bruke alle sine kort gjennom ett enkelt Curve-kort. Dette oppnås ved hjelp av innovativ teknologi som lar brukerne koble eksisterende kreditt- og debetkort til Curve-kontoen sin via en mobilapp. Når kortene er koblet, kan brukerne velge hvilket kort de ønsker å betale med direkte fra Curve-appen.

Curve gir tilgang til Apple Pay for DnB og Sbanken-kunder

Når Sbanken blir en del av DnB, så forsvinner også muligheten til å bruke Sbanken sine kort på Apple Pay. Heldigvis er det likevel muligheten til å få tilgang til Apple Play ved å bruke Sbanken-kortet gjennom Curve.

Skaffer du deg Curve-kortet kan du nemlig legge inn Sbanken kortet ditt i dette, samtidig som du knytter Curve til din Apple Pay. Da kan du bruke Sbanken-kortet på samme måte som tidligere gjennom Apple Pay.

Hvordan fungerer Curve?

Curve-kortet fungerer som et mellomledd mellom brukerens eksisterende kort og betalingsterminalen. Når brukeren foretar et kjøp, velger de hvilket kort de ønsker å bruke i Curve-appen. Deretter bruker de Curve-kortet til å gjennomføre transaksjonen. Curve belaster deretter det valgte kortet med beløpet for kjøpet. Dette gjør at brukeren kan endre hvilket kort de ønsker å belaste med transaksjonen i etterkant, noe som gir en bemerkelsesverdig fleksibilitet.

Curve tilbyr også en rekke fordeler som belønninger, cashback og valutaveksling til konkurransedyktige priser. Dette gjør det til et attraktivt alternativ for reisende og de som regelmessig handler i utenlandsk valuta.

Slik skaffer du deg Curve

For å skaffe deg et Curve-kort og bli medlem av Curve-plattformen, følger du disse trinnene:

 1. Last ned Curve-appen: Begynn med å laste ned “Curve – All Your Cards in One” appen fra App Store (for iOS-enheter) eller Google Play Store (for Android-enheter).
 2. Registrer deg: Åpne appen og følg instruksjonene for å registrere en konto. Dette innebærer vanligvis å oppgi e-postadressen din, opprette et passord og bekrefte informasjonen din.
 3. Bekreft identiteten din: Som en del av registreringsprosessen må du vanligvis bekrefte identiteten din. Dette kan innebære å laste opp bilde av ID-dokumenter eller følge andre trinn for bekreftelse.
 4. Velg medlemskap: Velg det medlemskapsnivået som passer best for deg. Curve tilbyr forskjellige medlemskap med ulike funksjoner og fordeler, som nevnt tidligere (Blue, Black, Metal).
 5. Legg til kort: Etter å ha valgt medlemskapet ditt, kan du begynne å legge til de eksisterende kreditt- og debetkortene dine i Curve-appen. Dette gjøres ved å ta bilder av kortene eller oppgi kortinformasjonen manuelt.
 6. Bekreft kortene: For å bekrefte kortene dine, vil du kanskje bli bedt om å gjøre små transaksjoner som bekreftes gjennom appen.
 7. Begynn å bruke Curve-kortet: Når kortene dine er bekreftet og lagt til, kan du begynne å bruke Curve-kortet for å gjøre betalinger. Du kan velge hvilket kort du vil belaste for hver transaksjon gjennom appen.
 8. Utforsk funksjoner: Utforsk de ulike funksjonene som Curve tilbyr gjennom appen, inkludert valutaveksling, transaksjonshistorikk, belønninger og mer.

Hva koster Curve?

Prisstrukturen for Curve-kortet kan variere avhengig av hvilket abonnement eller plan du velger. Curve tilbyr forskjellige nivåer av medlemskap med ulike funksjoner og fordeler. Her er noen av de vanlige medlemskapene Curve tilbyr:

 1. Blue: Dette er den grunnleggende gratis planen som gir deg tilgang til de grunnleggende funksjonene til Curve-plattformen. Med Blue kan du administrere opptil tre kort gjennom Curve-appen.
 2. Black: Dette er et betalt medlemskap som vanligvis tilbyr flere fordeler enn Blue-planen. Black-medlemskapet gir deg muligheten til å administrere opptil 100 kort, samt tilbyr forsikringer og belønninger som cashback på utvalgte kjøp.
 3. Metal: Dette er et premium abonnement med høyere kostnad og flere fordeler. Metal-medlemskapet gir vanligvis tilgang til enda flere kortadministrasjonsmuligheter, forsikringer, eksklusive fordeler og mer.

Fordeler med Curve

En av de største fordelene med Curve-kortet er den økte finansielle fleksibiliteten og bekvemmeligheten det gir. Her er noen måter dette oppnås:

 1. Redusert lommebokrot: Ved å erstatte flere fysiske kort med ett Curve-kort, reduseres behovet for å bære rundt på mange kort. Dette kan føre til enklere lommebokhåndtering og mindre risiko for å miste kort.
 2. Endre kort i etterkant: Hvis du har brukt Curve-kortet til en transaksjon, men senere ønsker å belaste en annen konto, kan du enkelt endre dette i appen. Dette er spesielt nyttig hvis du har flere kort for forskjellige formål, som forretnings- og personlige utgifter.
 3. Valutaveksling: For reisende og de som ofte handler i utenlandsk valuta, tilbyr Curve-kortet gunstige valutavekslingskurs og reduserte gebyrer sammenlignet med tradisjonelle banker.
 4. Belønninger og cashback: Curve-kortet gir muligheten til å tjene belønninger og cashback på utvalgte kjøp, noe som kan bidra til å spare penger over tid.
 5. Kontroll og overvåking: Gjennom Curve-appen kan brukere enkelt overvåke transaksjoner på tvers av alle tilknyttede kort. Dette gir en bedre oversikt over økonomien og gjør det enklere å holde seg på budsjett.