De beste norske børsene for kjøp av bitcoin og kryptovaluta

Kryptovalutamarkedet har eksplodert de siste årene, og stadig flere nordmenn eier bitcoin og annen kryptovaluta.

De siste årene har det også dukket opp flere norske kryptobørser, som lar deg kjøpe bitcoin og kryptovaluta på en trygg og sikker måte uten å måtte gå veien via de utenlandske børsene.

Utvalget av kryptovaluta hos de norske børsene blir stadig bedre, og mange synes det er mye tryggere å kjøpe kryptovaluta fra en norsk børs enn en utenlandsk børs.

I denne artikkelen ser vi nærmere på De beste norske børsene for kjøp av bitcoin og kryptovaluta i Norge.

NBX Grunnlagt av Norwegian-eier Bjørn Kjos
Lave gebyrer

Bruk Vipps, Visa, Mastercard
  • Registrering med BankID
  • Betal med Visa, Mastercard, Vipps og bankoverføring
  • Registrert hos Finanstilsynet
Gå til NBX

Firi – enkel registrering og lave gebyrer

Den kanskje mest kjente børsen for kjøp av bitcoin og kryptovaluta i Norge er Firi. Firi het tidligere Miraiex, men har nå skiftet navn for å brande seg for fremtiden.

Firi betyr fyrtårn, og denne norske børsen ønsker å være et fyrtårn som viser frem til en trygg havn der du kan kjøpe dine første kryptovalutaer på en trygg og enkel måte.

Firi er registrert hos Finanstilsynet, noe som betyr en ekstra sikkerhet for deg som bruker. Børsen ble lansert i 2017 av de norske gründerne Thuc Tuan Hoang og Øyvind Kvanes.

Med høye ratings blant brukerne er Firi er av de absolutt mest populære alternativene for kjøp av kryptovaluta.

I dag bruker over 200 000 nordmenn Firi til å kjøpe bitcoin og kryptovaluta, og selskapet har over 40 ansatte.

Hos Firi kan du kjøpe en rekke ulike kryptovalutaer, og du kan handle via pc eller ved å laste ned en egen app fra AppStore og Google Play Store. Firi er den eneste norske kryptobørsen som har en egen app, noe vi mener er et stort pluss.

Per i dag tilbyr denne norske børsen følgende kryptovalutaer:

Du registrerer deg hos Firi ved å bruke e-post eller Vipps. Deretter verifiserer du kontoen din enkelt ved å bruke BankID eller BankID for mobil.

En fordel med å bruke en norsk børs som Firi er at du kan overføre penger direkte fra din norske bankkonto. Firi samarbeider med det norske selskapet Neonomics, som lar deg koble opp bankkontoen din til Firi helt uten at du trenger å logge inn i nettbanken din. Dermed kan du i de fleste tilfeller overføre penger på dagen fra bankkontoen din til Firi. Hos banker som Sbanken og DnB går overføring ofte på noen få sekunder. Du kan selvfølgelig også bruke en rekke andre betalingsmetoder, som Vipps, ApplePay, Visa og Mastercard.

Firi har også OTC-handel for deg som vil kjøpe mye krypto.

Norwegian Block Exchange (NBX) – stor norsk kryptobørs fra Norwegian-grunnleggeren

Norwegian Block Exchange (NBX) ble grunnlagt av Bjørn Kjos, som også står bak Norwegian Air Shuttle og Bank Norwegian.

NBX ble stiftet med det formål å gjøre kryptovalutahandel trygt for alle, og børsen er registrert hos Finanstilsynet.

Hos NBX kan du velge mellom en hurtighandelstjeneste og en mer avansert tjeneste for større ordre.

Hos NBX kan du kjøpe følgende kryptovalutaer:

Bitcoin
Ethereum
ADA
• MATIC
• Uniswap
Chainlink

Ved handler over 500 000 kroner tilbyr NBX en egen OTC-tjeneste, der du får tilgang til et langt større utvalg med kryptovaluta samt personlig oppfølging.

Registreringen hos NBX er fullført i løpet av få minutter, og med BankID-verifisering er du raskt i gang med å kjøp av bitcoin og annen kryptovaluta.

NBX lar deg lagre kryptovalutaen du kjøper hos dem i en dedikert wallet, eller du kan sende valutaen til din egen private kryptolommebok.

Du overfører penger til NBX direkte fra din norske bankkonto, og også NBX samarbeider med det norske selskapet Neonomics slik at du slipper å logge inn i nettbanken din for å overføre penger mellom bankkonto og NBX-konto. Hos NBX kan du også betale med Vipps, Visa og Mastercard.

Kaupang Krypto – stort utvalg av krypto og eksklusiv premium-tjeneste

Kaupang er annen kjent norsk børs for handel av kryptovaluta som ble startet i 2017.

Bank Kaupang står tidligere teknologistudenter fra NTNU, og ønsker å lage et trygt alternativ for kjøp av bitcoin og kryptovaluta i Norge. Kaupang er per 2020 en del av selskapet Arcane Crypto, som er børsnotert på Nasdaq i Stockholm.

I dag er Kaupang en ledende aktør innen blokkjedeindustrien i Norge, og har tusenvis av fornøyde norske brukere. Kaupang er registrert hos Finanstilsynet.

Kaupang Krypto gir deg tilgang til et stort utvalg av ulike kryptovalutaer Hos Kaupang kan du blant annet kjøpe følgende kryptovalutaer:

Bitcoin
Litecoin
Ethereum
Ripple
• USDT
• USDC
TRX
XLM
• EOS
DOGE
• ATOM
• ALGO
• Yearn.Finance (YFI)
• Uniswap (UNI)
• Polkadot (DOT)

Registreringen hos Kaupang går raskt, og du verifiserer identiteten din ved å bruke BankID eller BankID for mobil.

Hos Kaupang skjer betaling for kryptovalutaen du kjøper direkte fra din norske bankkonto. Denne kobler du opp mot Kaupang ved hjelp av teknologi fra det norske selskapet Neonomics. Det betyr at overføringen skjer rett fra bankkontoen din uten at du må logge inn i nettbanken din.

Per i dag lar ikke Kaupang deg oppbevare kryptovalutaen hos dem. Det betyr at du må opprette en egen kryptolommebok som du sender valutaen du kjøper hos Kaupang til. Dette er imidlertid veldig enkelt, og du kan f.eks. lese vår artikkel over de beste lommebøkene for lagring av kryptovaluta.

I nær fremtid vil det også bli mulig med lagring av kryptovaluta hos Kaupang, og dette er allerede tilgjengelig for premium-kundene.

Kaupang Premium er en egen tjeneste for deg som handler for store beløp, og gir deg tilgang til en egen OTC-desk, egne meglere og tilgang til et enormt utvalg av kryptovaluta til markedets beste kurser.