De beste sparetipsene akkurat nå – dette må du vite som forbruker

Det å ha styr på økonomien din har aldri vært viktigere, og heldigvis har det aldri vært enklere heller! I dag finnes det nemlig mange flere muligheter når det kommer til læring enn noensinne før. Det finnes utallige nettsteder, apper og andre hjelpemidler som vil hjelpe deg med å finne veien til den beste løsningen for akkurat deg. Som forbruker har du i dag nemlig langt flere muligheter og ikke minst verktøy i dag enn før, og dette er noe som bidrar positivt til både selvtillit og økonomi på både kort og lang sikt. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på noen av de tipsene du finner disse stedene.  

Bruk tørkestativ i stedet for tørketrommel 

Det å spare penger er noe man kan gjøre på mange måter, og uansett om du føler at du kanskje har mer enn nok penger, er det å spare penger noe som absolutt er å anbefale. Og det er mye penger å spare når det kommer til de små, daglige tingene vi gjør hver dag. Det å bruke tørkestativ i stedet for tørketrommel er en av de tingene som virkelig kan spare deg mye penger, som du ikke ellers hadde kunnet spare.  

Les også: Beste budsjett app

Man tenker kanskje på tørkestativ som gammeldags, når man har mulighet til å bruke tørketrommel, men det er faktisk mange gode grunner til å velge tørkestativ i stedet for – som ikke bare har med penger å gjøre. Å velge et tørkestativ er nemlig bedre for klærne og miljøet – i tillegg til at det selvsagt er billigere, så det må kunne kalles vinn, vinn, vinn. 

Bruk mindre varmtvann 

Dette er også et annet punkt som ikke bare er bra for økonomien. Vi hører ofte at det å bruke mindre vann er viktig, men spesielt mengden varmt vann er avgjørende når det kommer til påvirkningen vår på huden vår, miljøet og budsjettet vårt. Det er mange som ikke tenker på at vann er en stor kilde til strøm. Ofte tenker vi de to tingene hver for seg, men når vi bruker varmt vann betaler vi både for vannet og for oppvarmingen av det varme vannet og her er det stort sett strøm som brukes.  

Å bruke kaldere vann, og ikke minst også mindre vann, er derfor noe som virkelig er bra for både klimaet og lommeboka – og er i tillegg sunnere for huden din også. Så mange ekstra fordeler her. 

Minimer matsvinn 

Matsvinn er noe av det som er mest dyrt og dårlig for miljøet når det kommer til vanene våre. Her kaster man rett og slett mat i søpla fordi man ikke får spist det opp, så det å planlegge bedre eller handle oftere, er noe som kan hjelpe deg med å både spare penger, og ikke minst også når det kommer til å spare ressurser og dermed også være bedre mot miljøet. Som man kan se med alle disse tipsene er bare økonomien en liten del av det – det er nemlig mange andre fordeler ved disse initiativene også.