De største kryptovalutaene for metaverset 

Metaverse og blokkjedespill er i dag to av de hotteste trendene på markedet. Dette er spennende universer som bare ser ut til å vokse og vokse etterhvert som flere funksjoner legges til. 

På grunn av den økende populariteten og de mange innovative funksjonene knyttet til disse konseptene, har deres tilknyttede kryptovalutaer blitt yndede investeringsobjekter blant investorer og kryptovalutaentusiaster. Tidlige investorer har allerede oppnådd enorm avkastning. 

Nå har også du mulighet til å investere i disse spennende prosjektene. Her kan du lære hvordan du kjøper de største og noen av de mest populære kryptovalutaene innenfor disse kategoriene, nemlig Sandbox (SAND), Decentraland (MANA) og Axie Infinity (AXE).

Hva et metaverset?

Er metavers er en slags møteplass, en blanding mellom den virtuelle verden og den virkelige verden, hvor mulighetene nærmest er uendelige etter hvert som metaverset utvikler seg. I et metavers kan man kommunisere, samhandle, spille, kjøpe og selge med andre brukere. 

Det er ikke bare private spillentusiaster som har fått øynene opp for blokkjedespill og metaverset, men også kjendiser, bedrifter og markedsførere som ønsker tilstedeværelse på disse plattformene. 

Hvordan bruker man kryptovaluta i metaverset?

Det har nylig blitt lansert flere virtuelle verdener med en helt egen økonomi. Man kan kjøpe eiendom, avatarer, oppgraderinger, kunst og mye mer. Myntene som brukes i disse noen av disse metaversene har fått stor verdi i markedet og kan kjøpes, selges og veksles til ekte penger. 

Prisen på slike kryptovalutaer avgjøres av forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Videre er prisen på slike aktiva svært volatile og kan både falle og stige flere prosent på en og samme dag. Dette gir gode muligheter for å oppnå gevinster både på kortere og lengre sikt. Husk imidlertid at alle investeringer i kryptovaluta også er forbundet med stor risiko. Gevinster kan raskt snus til tap. Derfor bør du aldri investere mer enn du har råd til å tape. 

Sandbox (SAND)

Sandbox er virtuelt metavers som gjøre det mulig for brukerne å samhandle med hverandre.  Sandbox er en plattform basert på blokkjedeteknologi og fungerer som en virtuell verden der brukere kan bygge, spille, utvikle og samle digitale eiendeler.  De ulike eiendelene betegnes som Non-Fungible-Tokens (NFT). Disse kan man selge videre og tjene penger på. Kryptovalutaen knyttet til Sandbox heter SAND.

Metavers-plattformer og NFT-er utvikles og ekspanderes i et forrykende tempo. Bare siden lanseringen i august 2020 har kursen på Sandbox steget med flere tusen prosent. Dette har gjort at stadig flere har fått øynene opp for den tilknyttede kryptoenheten –  SAND. 

At Sandbox er basert på blokkjedeteknlogi betyr at de som eier Sandbox token (SAND) har rett på å ta del i avgjørelser når det gjelder nettverksoppdateringer og forbedringer.

Gode grunner til å kjøpe Sandbox

  • Sandbox (SAND) ble lansert i 2020, men har allerede etablert seg blant de største aktørene på markedet innenfor blokkjede-spill. 
  • SAND har blitt en populær kryptovaluta som har steget mye på kort tid. 
  • Sandbox er et «metaverse-univers», et konsept som er ventet å ekspandere voldsomt i de kommende årene.
  • Det er enkelt å kjøpe Sandbox via flere nettbaserte handelsplattformer.

Decentraland (MANA) 

Decentraland er et fascinerende prosjekt i kryptoverdenen. Det er en virtuell verden, et metavers hvor alle kan kommunisere, utforske, spille spill og eie virtuelt land. 

Det opprinnelige tokenet til Decentraland heter MANA. Det er et token som fungerer som penger inne i metaverset og som kan brukes til å kjøpe land eller oppgradere avataren din. Enkelt forklart fungerer altså MANA som penger i denne virtuelle verdenen. 

Gode grunner til å kjøpe Decentraland (MANA):

  • På grunn av de mange innovative funksjonene til Decentraland har MANA også blitt en populær kryptovaluta blant investorer og kryptoentusiaster. Man kan nå kjøpe MANA på flere av de store kryptobørsene. 
  • Da MANA kom på markedet var prisen $ 0.024. I skrivende stund er prisen nesten $3. Det betyr at langsiktige eiere har hatt stor fortjeneste på sine investeringer. 
  • Flere analytikere har stor tro på at den positive trenden vil fortsette.

Husk imidlertid på at historisk avkastning og prisutvikling ikke er noen garanti for fremtidig fortjeneste. 

Les vår guide til å kjøpe Decentraland her

Axie Infinity (AXE) 

Axie Infinity er et kryptospill der brukere kan bygge egne avatarer («Axies») og spille og samhandle med andre brukere.  

Gode grunner til å kjøpe Axe Infinity (AXE):

  • Axe Infinity har på rekordtid etablert seg som en gigant på markedet med en nåværende markedsverdi på milliarder av dollar. I tillegg kan de vise til milliardinntekter bare i 2021. 
  • Axie Infinity gameplay har også blitt en populær markedsplass for NFT-er, også kjent som kryptokunst.  De siste årene har markedet vokst kraftig for slik kunst. 
  • I tillegg kan man oppnå passive inntekter ved å investere i Axe Infinity. Ved å beholde kryptovalutaen vil du nemlig bli belønnet med nye kryptoaktiva. Denne ordningen kan sammenlignes med det å få renter eller utbytte.