Derfor er kredittkort med bonus lønnsomt

Stadig flere nordmenn skaffer seg et kredittkort, og selv om mediene gjerne liker å skrive om at nordmenns forbruksgjeld øker og at stadig flere lån går til inkasso, så er kredittkort et praktisk betalingskort å bruke for de fleste av oss. Særlig kredittkort med bonus har blitt populært de siste årene.

Det finnes mange typer kredittkort med bonus. Slike bonuskort har til felles at de har en eller flere fordeler knyttet opp mot seg. En kortkunde som er flink til å bruke kortet riktig for å maksimere ut bonusen kan faktisk tjene gode penger årlig på å benytte seg av et bonuskort.

I det følgende skal vi se nærmere på noen av de typiske bonusordningene i kredittkort.

Rabatter på varer og tjenester

En typisk bonus som går igjen i mange kredittkort er rabattordninger på ulike varer og tjenester. Kredittkorttilbydere har gjerne inngått avtaler med ulike butikker som gir kortkundene rabatter når kredittkortet brukes i den fysiske butikken eller på nett.

Denne typen bonuser fungerer normalt slik at kunden får rabatten fratrukket på kredittkortfakturaen i etterkant. Sånn sett fungerer bonusen som en slags cashback-løsning der kunden betaler den fulle summen når de handler og får penger tilbake i etterkant.

Noen kredittkort har ulike bonusordninger hver måned. En måned kan du f.eks. få bonus på klær mens du en annen måned får bonus på sportsartikler.

Andre bonuskort har faste samarbeidsavtaler med butikker der du alltid får en fast bonus når du bruker kortet.

Bonus på drivstoff

Et populært bonuskort er kredittkortene som gir rabatter og bonuser når du handler drivstoff.

Nordmenn flest har en eller flere biler, og drivstoff utgjør en stor del av det årlige budsjettet til en gjennomsnittsfamilie.

Stadig flere kredittkorttilbydere har inngått eksklusive samarbeid med ulike bensinstasjoner, og kan tilby bonuskort som gir kunden rabatt på drivstoff når man betaler med kortet. Her kan det være mange penger å spare i løpet av et år om man er flink til å velge riktig bensinstasjon og betale med riktig kort hver gang.

Bonuspoeng hver gang du handler

Kredittkort som lar kunden samle opp ulike bonuspoeng når de handler er også svært populære blant nordmenn. Noen av bonuskortene gir bonuspoeng i utvalgte butikker, mens andre kort gir bonus på alt man handler overalt.

Det siste året har flyselskapene Norwegian, SAS og Widerøe også innført egne kredittkort der kundene kan samle opp bonuspoeng som kan brukes i flyselskapenes egne bonusprogrammer. Mange «bonusjegere» bruker disse kortene flittig for å kunne reise på lange ferier med bonuspoeng.

Husk å betale kredittkortregningen i tide

Dersom et kredittkort med bonus skal være et lønnsomt kort er det veldig viktig at du husker å betale kredittkortregningen i tide. Bonusordningene på de ulike kredittkortene er kun lønnsomme dersom du betaler ned alt du skylder hver måned slik at du slipper å betale dyre renter på det du kjøper.

For at et bonuskort skal lønne seg er det derfor viktig å ha stålkontroll på egen økonomi.

Se også vår oversikt over de beste kredittkortene