Enkelt å bruke Shopify for norsk nettbutikk

slik setter du opp shopify for din norske nettbutikk

Ny teknologi har gjort det enklere enn noen sinne å sette opp nettbutikker. Det finnes flere tilbydere der ute som gjør det mulig å sette opp en nettbutikk på kort tid uten tekniske kunnskaper. Shopify har det siste året vært en av de mest brukte løsningene, og en løsning som passer bra for deg som skal sette opp en norsk nettbutikk.

I denne guiden viser vi deg hvor enkelt det er å sette opp en norsk nettbutikk i Shopify, og hvorfor denne løsningen er perfekt for deg som ønsker å starte nettbutikk uten for mye styr og mas.

Dette har jeg ikke tid til å lese. Ta meg direkte til Shopify slik at jeg kan prøve løsningen gratis i 14 dager.

Profesjonell løsning for små og mellomstore nettbutikker

Fordeler ved å bruke Shopify til din norske nettbutikk:

 • Profesjonell nettbutikk som er enkel å sette opp
 • Du kommer raskt i gang med å selge dine produkter
 • Nettbutikken kan kobles opp mitt ditt eget domene
 • Du trenger ikke eget webhotell
 • Ulike abonnementsløsninger som passer for både små og store nettbutikker
 • Søkemotoroptimalisert nettbutikk som vil synes i Google
 • Døgnåpen support
 • Ubegrenset lagringsplass
 • Mange av malene er oversatt til norsk eller kan oversettes enkelt

Det finnes mange ulike tilbydere av nettbutikkløsninger på markedet. Shopify er en av de mest populære, og det er ikke uten grunn. Denne løsningen er rimelig i drift (du kan faktisk prøve den ut helt gratis i 14 dager), og inneholder profesjonelle løsninger og muligheten til å velge mellom mange flotte design. Shopify passer godt for deg som skal lage en liten eller mellomstor norsk nettbutikk, men det er også mange store nettbutikker som bruker Shopify.

Fordelen ved å bruke Shopify til din norske nettbutikk er at du kommer raskt i gang med å selge dine varer på nettet. Løsningen har verken bindingstid eller etableringsgebyr, og du kan velge mellom ulike abonnement avhengig av hvilke funksjoner du trenger.

Det beste med Shopify er likevel at nettbutikken din vil se meget profesjonell ut, og at alt vil fungere som det skal.

Hva koster Shopify?

Shopify passer for alle nettbutikker, enten du kun har noen få produkter å selge eller mange. Når du registrerer deg hos Shopify for første gang får du også muligheten til å teste ut nettbutikksløsningen helt gratis i 14 dager.

Shopify lar deg velge mellom tre ulike abonnement. De ulike abonnementene gir deg tilgang til ulike løsninger alt ettersom hvor avansert behovet ditt er.

Det billigste abonnementet koster $ 29 per måned og gir deg tilgang til de mest nødvendige løsningene, f.eks. muligheten til å bruke en ekstern betalingsløsning, ubegrenset lagringsplass til produkter, rabattkoder osv. Deretter følger to abonnementer som koster henholdsvis $ 79 og $ 299 per måned. Disse gir deg flere funksjoner som det kan være at du har behov for etterhvert.

shopify priser

I begynnelsen vil du sikkert klare deg fint med den billigste abonnementsløsningen, men om du får behov for flere funksjoner i nettbutikken din er det enkelt å oppgradere til et dyrere abonnement.

Nettbutikk på norsk med et profesjonelt design

Når du skal drive en nettbutikk er det naturligvis viktig at designet på nettbutikken er bra. Et godt førsteinntrykk gjør at det er større sjanse for at kunder handler i nettopp din nettbutikk. Hos Shopify kan du velge mellom ulike maler for din butikk. Mange av disse temaene har støtte for norsk språk. Noen kommer ferdig oversatt mens andre lar deg enkelt oversette butikken din uten at du trenger å kunne verken koding eller design. Shopify er derfor perfekt for deg som skal drive en norsk nettbutikk og ønsker at nettbutikken skal være på norsk.

Mange av malene som Shopify tilbyr er gratis. Andre maler kan du kjøpe. Det er også mulig å betale for at utviklere tilpasser en unik mal for deg mot at du betaler litt ekstra.

shopify maler

Shopify nettbutikk på eget domene

En fordel med Shopify er at du kan knytte nettbutikken opp mot ditt eget domene, f.eks. nettbutikk.no. Dette gjør at kundene besøker ditt domene for å komme direkte til nettbutikken.

Dersom du ikke allerede har et egen domene må du kjøpe dette. Vi anbefaler at du bruker Host1.no som selger norske .no domener til en fornuftig pris og har meget god kundeservice.

Siden Shopify-nettbutikken driftes på egne servere vil du ikke ha behov for et eget webhotell

Betalingsløsninger

Hvilke betalingsløsninger du tilbyr kundene dine er naturligvis viktig i nettbutikken din. Får å tjene penger må jo faktisk kundene kunne betale for varene de kjøper på en enkel måte.

Hos Shopify har du mange ulike betalingsløsninger og velge mellom for din norske nettbutikk som nordmenn vil kjenne igjen og føle seg komfortable med.

Den mest populære betalingsløsningen blant nordmenn som handler på nett er kredittkort/bankkort, og de mest brukte kortene er VISA og Mastercard.

Shopify samarbeider med kjente betalingsløsninger som Nets, Klarna, Stripe og Payex. Disse løsningene tilbyr kortbetaling. Vi anbefaler særlig Stripe for norske nettbutikker av den enkle grunn at

 • løsningen ikke opererer med faste kostnader
 • har en enkel løsning som fungerer rett og av ”boksen”
 • betaling uten at kunden forlater nettsiden og
 • muligheten til å forhold seg til én aktør (av avtale for betalingsløsning og kortinnløser)

Velger du ikke en egen betalingsløsning blant aktørene over vil din nettbutikk automatisk få Shopify sin automatiske betalingsløsning. Dette er PayPal Express Checkout. Også denne løsningen gir kundene muligheten til å betale med kort, og har heller ingen faste kostnader. Du blir imidlertid belastet med et gebyr per salg du har. Gebyret varierer, men jo mer du selger for i måneden desto lavere er gebyret.

Ønsker du at kundene dine skal betale med faktura vil du ha muligheten til å tilby også dette i din Shopify nettbutikk. Klarna er en av leverandørene som kan betaling med faktura i nettbutikken. Også betaling via VIPPS skal etter ryktene være mulig å få til i din norske Shopify nettbutikk.

Kostnader for betalingsløsningene vil variere, men dersom du benytter deg av Stripe til kortbetaling eller PayPal løper det følgende kostnader:

Shopify tar et gebyr på:

 • 0,5 % per transaksjon i Shopify Basic
 • 1 % per transaksjon i Shopify
 • 2 % per transaksjon i Shopify Advanced.

Stripe (kortbetaling) tar et gebyr på 2,4 % + 2 kroner per transaksjon.

PayPal tar et gebyr på:

 • 3,4 % + 2,8 kroner per transaksjon på inntil 20 000 kroner
 • 2,9 % + 2,8 kroner per transaksjon ved en omsetning på 20 000 – 80 000 kroner

Du kan se øvrige priser hos PayPal.com.

Slik åpner du din norske nettbutikk med Shopify

Steg 1: Det første du må gjøre for å åpne din norske Shopify nettbutikk er å gå inn på Shopify.com. Deretter klikker du på knappen ”Get started”. Her fyller du inn din kontaktinformasjon (e-post, navn på nettbutikken og lager et passord). Så klikker du på ”Create your store” og kan teste ut løsningen gratis i 14 dager.

Steg 2: Når du har opprettet nettbutikken din bør du fylle inn din generelle personalia. Nå kan du også velge om du vil knytte nettbutikken til ditt egen domene.

Steg 3: Nå er din Shopify nettbutikk klar, og du kan begynne å legge til ulike temaer, legge inn produkter og laste opp din egen logo til nettbutikken om du har dette.

shopify backend