Finn gratis bøker på nettet!

gratis bøker på nett

Det finnes mange muligheter der ute for deg som vil lese gratis bøker på nettet. For noen år siden inngikk Nasjonalbiblioteket og Kopinor et samarbeid som gjør at du som leser får tilgang til tusenvis av gratis bøker på nett.

Les også: Gratis lydbøker: 9 måter du kan lytte gratis i 2023

Samarbeidet resulterte i nettstedet Bokhylla.no , og her er over 50 000 gratis bøker tilgjengelig. Titusenvis av disse bøkene kan du til og med laste ned til din egen datamaskin. Nettsiden inneholder bøker fra alle tidsepoker, og det er mulig å søke i bøker fra 1800 tallet og frem til dagens dato

Dersom du er på jakt etter gratis norske lærerbøker eller bøker om reise, så er tusenvis av bøker om disse emnene tilgjengelig på Bookboon.com . Bøkene du finner her kan enkelt leses på din data, mobil og nettbrett.

Liker du de store klassikerne og liker å lese bøker på engelsk, så er Gutenberg.org en flott nettside. Her finner du over 40 000 gratis bøker som inkluderer noen av de mest kjente bøkene som er skrevet.

Er du på jakt etter engelske bøker eller bøker på andre språk så anbefaler vi særlig  Universal Digital Library: Million Book Collection. Her er over 1,5 millioner bøker digitalisert, og du kan søke etter gratis bøker i alle tenkelige sjangre. Over 350 000 av bøkene er på engelsk.

Ebok.no er en norsk netthandel for ebøker, og her kan du til en hver tid finne et utvalg av gratis bøker som er tilgjengelig for en tidsbegrenset periode.

Gratis bøker på nett er et fantastisk resultat av økt digitalisering, og for deg som liker å lese bøker på nett er det mange muligheter å velge mellom dersom du ønsker å lese gratis.