Gratis Lydbøker: 9 måter du kan lytte gratis i 2023

Vi har testet gratis lydbøker! OBS: Artikkelen inneholder sponsede lenker

Gratis lydbøker er en flott måte å glede seg over litteratur på. 

Enten du er på reise, slapper av hjemme eller ønsker å ha noe i bakgrunnen mens du jobber, kan lydbøker være den perfekte følgesvennen. 

Heldigvis finnes det flere måter å få tilgang til lydbøker uten å betale en eneste krone. 

Lydbok

Tilbud

Lenke

Podimo

Prøv gratis i 45 uker

Gå til Podimo (sponset)

Nextory

Prøv gratis i 30 dager

Gå til Nextory (sponset)

BookBeat

Prøv gratis i 45 dager

Fabel

Prøv gratis i 4 uker

Gå til Fabel (sponset)

I denne artikkelen vil vi utforske hvordan norske lyttere kan finne gratis lydbøker og nyte dem på ulike plattformer og tjenester. 

Les også: Finn gratis bøker på nettet

Enten det er gjennom apper, nettsider eller biblioteket, er det mange muligheter tilgjengelig. 

La oss dykke inn i de beste metodene for å få gratis lydbøker i 2023.

Nextory – Nordens mest populære lydbok-app

Nextory er en av de ledende lydbok-appene i Norden. Med over 400 000 norske og engelske lydbøker og e-bøker tilgjengelig, har Nextory et bredt utvalg i ulike sjangre. 

Appen tilbyr en generøs gratis prøveperiode på hele 45 dager, slik at du kan utforske utvalget og nyte lydbøker uten kostnad. Etter prøveperioden kan du velge mellom et begrenset abonnement til 139 kr per måned eller et ubegrenset abonnement til 199 kr per måned.

Podimo – Lydbøker og podcaster på ett sted

Podimo er en plattform som tilbyr et stort utvalg av lydbøker og podcaster. 

Podimo har et samarbeid med Aschehoug forlag, og dette gjør at du kan finne lydbøker innen ulike sjangre som krim, skjønnlitteratur, fantasi og romantikk. 

Podimo tilbyr også eksklusive utgivelser og velkjente favoritter fra NRK, VG og andre medieplattformer. 

Du kan nyte en gratis prøveperiode på 45 dager og deretter velge mellom ulike abonnementer, avhengig av dine lyttebehov.

BookBeat – Stort utvalg av lydbøker

Med BookBeat får du tilgang til over 500 000 bøker som kan strømmes eller lastes ned. 

Uansett om du er interessert i romaner, krim, biografier, sakprosa, personlig utvikling, barnebøker eller klassikere, har BookBeat noe for alle. 

Appen tilbyr også viktige funksjoner som sovetimer, bokmerker og justering av spillehastighet. 

Du kan glede deg over en gratis prøveperiode på 45 dager før du velger mellom ulike abonnementstyper.

Fabel – Norske og internasjonale lydbøker

Fabel er en norsk lydbok-tjeneste som tilbyr et bredt utvalg av lydbøker i alle sjangre. Enten du er fan av krim, spenning, romaner, dokumentarer eller barnelydbøker, vil du finne noe som passer dine preferanser.

Fabel tilbyr en gratis prøveperiode på 4 uker, og deretter kan du fortsette å nyte ubegrenset lytting ved å betale 149 kr per måned.

Storytel – Nordens største lydbokplattform

Storytel er en av Nordens største lydbokplattformer med over 500 000 norske og engelske lydbøker tilgjengelig. 

Plattformen tilbyr et bredt spekter av bøker for både barn og voksne, og du kan nyte en gratis prøveperiode på 14 dager for å utforske utvalget. 

Etter prøveperioden kan du velge et abonnement som passer dine behov.

Bibliotekets gratis app – Bookbites eller Allbok

Hvis du har et lånekort hos biblioteket, kan du bruke Bookbites-appen for å låne gratis lydbøker. På Deichman-bibliotekene i Oslo er det appen Allbok som gjelder.

Appen gir deg tilgang til et bredt utvalg av lydbøker og e-bøker i ulike sjangre for både voksne og barn. Mens utvalget kan være litt begrenset sammenlignet med kommersielle plattformer, kan du fortsatt finne spennende titler og nyte lydbøker uten å betale noe.

Utforsk Youtube og Spotify

Du vil kanskje bli overrasket over hvor mange gratis lydbøker som er tilgjengelige på plattformer som Youtube og Spotify

Selv om utvalget kan være begrenset på grunn av opphavsrettslige begrensninger, kan du likevel finne populære lydbøker fra både norske og utenlandske forfattere. 

Utforsk forskjellige kanaler, spillelister og podkaster på disse plattformene for å finne gratis lydbokopplevelser.

NLB – Gratis lydbøker for deg med lesevansker

For de som har vansker med å lese trykt tekst på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom, tilbyr NLB gratis lydbøker. Dette er et flott tilbud for de med dysleksi, ADHD eller andre lignende utfordringer. NLB har et bredt utvalg av lydbøker for både voksne og barn tilgjengelig helt kostnadsfritt.

Enten du velger å benytte deg av de lange prøveperiodene hos kommersielle lydboktjenester, låner fra biblioteket eller utforsker gratisalternativene på plattformer som Youtube og Spotify, er det mulig å glede seg over lydbøker uten å betale. Sett deg til rette, finn frem favorittboka og nyt en fantastisk lytteopplevelse – helt gratis!

Derfor er gratis lydbøker så bra

Å høre på gratis lydbøker gir deg en fantastisk opplevelse av å fordype deg i spennende fortellinger og berikende kunnskap. 

Det er mange grunner til hvorfor det er så fint å lytte til lydbøker uten å betale en krone. 

Tilgang til et bredt utvalg: Gratis lydbøker åpner opp en verden av muligheter. Du kan utforske et bredt spekter av sjangre, inkludert romaner, krim, selvutvikling, historie, biografier og mye mer. Uansett hvilke interesser du har, finner du lydbøker som passer dine preferanser.

Fleksibilitet og mobilitet: Med lydbøker kan du nyte en god historie uansett hvor du er. Enten du er på reise, trener, gjør husarbeid eller bare slapper av hjemme, kan du enkelt lytte til lydbøker på mobilenheten din eller en annen enhet. Du trenger ikke å bære med deg tunge bøker eller være bundet til en bestemt plass.

Multitasking: En av de største fordelene med lydbøker er muligheten til å multitaske. Du kan lytte til en lydbok samtidig som du utfører andre oppgaver. Enten det er å gå tur, lage mat, kjøre bil eller gjøre yoga, kan du bruke tiden mer effektivt ved å kombinere lytting med andre aktiviteter.

Lesing for alle: Lydbøker åpner opp for en inkluderende leseopplevelse. De er ideelle for de som har synsproblemer, dysleksi eller andre utfordringer som gjør det vanskelig å lese trykte bøker. Lydbøker gjør det mulig for alle å glede seg over litteraturen og kunnskapen uten begrensninger.

Forbedrer språkferdigheter: Å høre på gratis lydbøker er en flott måte å forbedre språkferdigheter på. Enten du ønsker å lære et nytt språk eller forbedre eksisterende ferdigheter, kan du lytte til lydbøker på det aktuelle språket. Du får eksponering for riktig uttale, intonasjon og flyt, og du kan utvide ditt ordforråd og forståelse.

Kostnadsbesparende: Gratis lydbøker er en økonomisk fordelaktig måte å nyte litteraturen på. Du trenger ikke å bekymre deg for å bruke penger på dyre bøker eller abonnementstjenester. Ved å benytte deg av gratis lydboktjenester, bibliotekets digitale tilbud eller nettsider med offentlig tilgjengelige lydbøker, kan du spare penger samtidig som du utforsker en verden av kunnskap og underholdning.

Fantasien får fritt spillerom: Lydbøker stimulerer fantasien din på en unik måte. Når du lytter til en fortelling, kan du visualisere karakterer, steder og hendelser i ditt eget sinn. Dette gir en engasjerende og personlig leseopplevelse som kan være like oppslukende som å lese en fysisk bok.

Utvikling av lytteferdigheter: å lytte til gratis lydbøker bidrar også til å utvikle lytteferdigheter. Du lærer å være oppmerksom og fokusert på det du hører, og du kan forbedre din evne til å tolke og forstå muntlig informasjon. Dette kan være nyttig i mange aspekter av livet, både personlig og faglig.

Gratis lydbøker er en fantastisk ressurs for alle lyttere. De gir tilgang til et mangfoldig utvalg av fortellinger og kunnskap, samtidig som de gir fleksibilitet, mobilitet og kostnadsbesparelser.