19/03/2023

Hvordan bli rik: 8 tips for å oppnå økonomisk suksess

Hvordan bli rik? Dette spørsmålet har mennesker stilt seg til alle tider. Mange mennesker drømmer om å oppnå økonomisk suksess, men få vet hva de skal gjøre for å få det til. 

Les også: Tjene penger fort: slik går du frem

Vanlige måter å bli rik på er å sette seg klare mål, lage en god økonomisk plan og å redusere utgifter og øke inntekter. For å bli rik er det viktig at du investerer pengene dine fornuftig, at du søker deg til yrker med høy lønn eller at du ser på muligheter for å skaffe deg ekstrainntekter eller passive inntekter ved siden av vanlig inntekt.

I denne artikkelen vil vi dele noen tips og triks for å hjelpe deg med å oppnå økonomisk suksess og å bli rik.

Tips 1: Sett deg klare mål

For å oppnå økonomisk suksess, og øke sjansen for å bli rik, må du først ha klare økonomiske mål. Hva vil du oppnå? 

Skriv ned dine mål og sett deg realistiske tidsfrister for når du vil oppnå dem. Dette kan være alt fra å spare opp til en egenkapital for å kjøpe en bolig eller en bil, til å jobbe mot å betale ned gjeld eller oppnå en spesifikk sum på bankkontoen. 

Det viktigste er å ha et klart mål og å vite hva du jobber mot.

Å sette seg klare mål gir deg retning og hjelper deg med å fokusere på det som er viktig. Dette kan hjelpe deg med å ta bedre beslutninger og å bruke tiden og ressursene dine mer effektivt. 

Det å ha klare mål kan også gi deg motivasjon og inspirasjon til å jobbe hardt for å oppnå dem. Dette kan hjelpe deg med å overvinne hindringer og utfordringer som kan oppstå underveis.

Ved å sette deg klare mål i ferden mot å bli rik så må du også ha selvdisiplin og fokus. Dette kan hjelpe deg med å utvikle gode vaner og disiplin som kan være avgjørende for å bli rik, og for å oppnå økonomisk suksess.

Les også: Tjene penger hjemmefra: 9 tips for ekstrainntekt

Det er viktig å huske på at målene dine bør være realistiske og oppnåelige. Setter du deg for ambisiøse mål, kan dette føre til stress og frustrasjon hvis de ikke er oppnåelige. 

Det er også viktig å dele opp store mål i mindre delmål for å gjøre reisen mot økonomisk frihet mer håndterbar og for å hjelpe deg med å opprettholde motivasjonen underveis. 

Tips 2: Lag en økonomisk plan

For å svare på spørsmålet “Hvordan bli rik”, kommer vi ikke unna viktigheten av å ha en økonomisk plan.

Når du har satt deg klare mål, er det viktig å lage en plan for hvordan du skal oppnå dem. Dette kan være alt fra å sette opp et budsjett og finne ut hvor mye du kan spare hver måned, til å finne ut hvilke investeringer som vil være best for deg og dine mål. En god plan vil hjelpe deg med å holde deg fokusert og motivert.

Målsetting: En økonomisk plan kan hjelpe deg med å definere klare og realistiske mål for din økonomi. Dette kan inkludere å sette opp et budsjett for å spare til en spesiell begivenhet, som en ferie eller et boliglån, eller planlegge langsiktig økonomisk suksess som pensjonering eller barnas utdannelse.

Oversikt over inntekter og utgifter: En økonomisk plan kan hjelpe deg med å få oversikt over dine inntekter og utgifter, og hjelpe deg med å identifisere områder der du kan kutte kostnader eller øke inntektene.

Redusere stress: En økonomisk plan kan hjelpe deg med å redusere stresset rundt økonomiske beslutninger. Hvis du har en klar plan for din økonomi, vil du føle deg mer trygg og i kontroll over situasjonen.

Prioritering: En økonomisk plan kan hjelpe deg med å prioritere utgiftene dine. Hvis du har en klar plan for hvor pengene dine skal gå, vil du kunne prioritere og fokusere på de tingene som er viktigst for deg.

Maksimere avkastning: En økonomisk plan kan hjelpe deg med å maksimere avkastningen av pengene dine. Dette kan inkludere å investere i aksjer, aksjefondkryptovaluta eller andre investeringsalternativer som gir høy avkastning over tid.

Risikostyring: En økonomisk plan kan hjelpe deg med å identifisere risiko og beskytte din økonomi mot uforutsette hendelser. Dette kan inkludere å ha en bufferkonto for uforutsette utgifter eller å ha forsikringer for å beskytte deg mot uforutsette hendelser som sykdom eller skade.

Langsiktig planlegging: En økonomisk plan kan hjelpe deg med å planlegge for langsiktig økonomisk suksess, som pensjonering eller barnas utdannelse. Dette vil hjelpe deg med å ta de riktige økonomiske beslutningene i dag for å sikre en bedre økonomisk fremtid.

En god økonomisk plan og et budsjett vil hjelpe deg med å identifisere dine mål, få oversikt over inntekter og utgifter, og planlegge for en langsiktig økonomisk fremtid.

Tips 3: Reduser utgiftene dine

For å bli rik må du være flink til å håndtere pengene dine. Vi kan ikke skrive en artikkel med tittelen “Hvordan bli rik” uten å ha med et punkt om dette.

For å oppnå økonomisk frihet bør du lage et budsjett og begrense unødvendige utgifter. Tenk på hva som er viktig for deg og kutt ut det som ikke er nødvendig. Dette kan være alt fra å spise ute mindre ofte til å kjøpe færre ting du egentlig ikke trenger.

Lag et budsjett: Det første trinnet i å redusere utgiftene dine er å lage et budsjett. Sett opp en oversikt over alle dine inntekter og utgifter, og identifiser områder hvor du kan kutte kostnader. Pass på å inkludere faste utgifter som boliglån, mat, transport, strøm, internett og telefon.

Begrens unødvendige utgifter: Identifiser unødvendige utgifter som kan kuttes ned eller fjernes helt. Dette kan inkludere alt fra å spise ute mindre ofte til å abonnere på færre strømmetjenester eller redusere antall abonnementer.

Redusér matutgiftene: Mat er en stor utgift for mange mennesker. Ved å lage mat hjemme, planlegge ukentlige måltider og kjøpe mat i bulk, kan du spare mye penger på matutgifter.

Spar på energiforbruket: Å redusere energiforbruket ditt kan også være en god måte å spare penger på. Dette kan inkludere å installere energisparende lyspærer og apparater, senke varmen om vinteren, og bruke mindre vann.

Reduser transportkostnadene: Transport er en annen stor utgiftspost for mange mennesker. Ved å bruke offentlig transport, sykle eller gå i stedet for å kjøre bil, kan du redusere transportkostnadene dine betydelig.

Unngå impulskjøp: Impulskjøp kan være en stor kilde til unødvendige utgifter. Tenk gjennom kjøpene dine grundig, og spør deg selv om du virkelig trenger det du vurderer å kjøpe.

Bruk rabattkuponger og tilbud: Bruk av rabattkuponger og tilbud kan også være en god måte å spare penger på. Søk etter rabattkoder og tilbud før du handler på nettet eller i butikkene.

Gjør ting selv: Å gjøre ting selv kan også være en god måte å spare penger på. Dette kan inkludere alt fra å lage mat og reparere klær til å male huset ditt selv eller å utføre hagearbeidet selv.

Bytt til billigere alternativer: Bytte til billigere alternativer kan også være en god måte å redusere utgiftene på. Dette kan inkludere å bytte til billigere mobilabonnement eller å velge et billigere alternativ for strømleverandør.

Tips 4: Invester pengene dine

Noe av det viktigste du kan gjøre for å bli rik er å la pengene jobbe for deg. Det betyr at du må investere pengene dine, og ikke ha dem stående på en sparekonto der de blir spist opp av inflasjon. 

Investering av penger innebærer at du plasserer dem i alt fra aksjer og fond til eiendom, bitcoin og andre investeringsmuligheter. Det er viktig å lære så mye som mulig om de forskjellige investeringsmulighetene og finne de som passer best for deg og dine mål.

Lær om investeringer: Før du begynner å investere, bør du lære så mye som mulig om de forskjellige investeringsalternativene som er tilgjengelige. Dette kan inkludere aksjer, obligasjoner, eiendom, råvarer, kryptovaluta og alternative investeringer.

Sett opp en investeringsplan: Sett opp en investeringsplan basert på dine mål, risikotoleranse og tidshorisont. Dette vil hjelpe deg med å velge de riktige investeringene og holde deg på kurs.

Diversifisering av investeringer er viktig: Diversifisering betyr å spre risikoen ved å investere i en rekke forskjellige investeringer. Dette vil bidra til å minimere risikoen og beskytte investeringene dine.

Renters rente er din venn: Invester jevnlig for å dra nytte av effekten av rentes rente. Ved å investere jevnlig vil du også redusere risikoen for å kjøpe på toppen av markedet.

Renters rente kan hjelpe deg med å bli rik ved å hjelpe deg med å øke pengene dine over tid. Rentes rente betyr at du tjener rente på pengene dine, og deretter også rente på renten som du allerede har tjent. En viktig grunn til at kjente investorer som Warren Buffet har blitt rik er nettopp renters rente-effekten.

La oss sette opp et eksempel på hvordan renters rente fungerer:

La oss si at du har 10 000 kroner og setter dem inn på en sparekonto som gir 5% rente per år. Ved slutten av det første året vil du ha tjent 500 kroner i rente og har nå 10 500 kroner på kontoen din. Hvis du lar pengene dine være på kontoen og tjene rente, vil du ha tjent 551,25 kroner i rente det andre året (5% av 10 500 kroner). Så ved slutten av det andre året, vil du ha totalt 11 051,25 kroner på kontoen din, som er mer enn det du hadde tjent hvis du tok ut pengene dine etter det første året.

Jo lengre du lar pengene dine tjene rente, desto større blir effekten av renters rente. Dette betyr at ved å investere og spare pengene dine over tid, kan du se en betydelig økning i verdien av pengene dine.

Renters rente kan være spesielt effektivt når det kommer til langsiktig sparing, som for eksempel å spare til pensjon eller investere i aksjer eller fond eller staking av kryptovaluta. Over tid kan renters rente hjelpe deg med å bygge opp en betydelig sum penger, som kan bidra til å øke din økonomiske trygghet og øke mulighetene dine for å bli rik.

Ha en langsiktig tilnærming: Invester for langsiktig suksess og ikke la deg påvirke av kortsiktig markedsvolatilitet. Dette vil hjelpe deg med å unngå impulskjøp og heller fokusere på å bygge en solid portefølje over tid. Tid i markedet er en avgjørende faktor for å bli rik.

Velg riktig investeringsinstrument: Velg riktig investeringsinstrument som passer dine mål og risikotoleranse. Dette kan inkludere aksjefond, indeksfond, obligasjonsfondkryptovaluta eller ETF-er.

Kjøp og hold: En av de mest effektive investeringsstrategiene er å kjøpe og holde. Dette betyr å investere i solide selskaper med gode fundamentale forhold og holde på investeringen over en lengre periode.

Invester i eiendom: Eiendomsinvesteringer kan gi en stabil og pålitelig avkastning over tid. Dette kan inkludere å kjøpe en eiendom for utleie eller investere i eiendomsfond.

Søk profesjonell hjelp: Hvis du ikke føler deg komfortabel med å investere på egen hånd, kan du søke profesjonell hjelp fra en finansiell rådgiver eller investeringsrådgiver.

Overvåk porteføljen din: Overvåk porteføljen din jevnlig og gjør justeringer etter behov. Dette vil bidra til å sikre at investeringene dine fortsetter å være i tråd med dine mål og risikotoleranse.

Ved å investere pengene dine på en smart måte, kan du øke formuen din og bygge en solid økonomisk base. Husk å alltid lære så mye som mulig om ulike investeringsmuligheter, diversifisere investeringene dine, ha en langsiktig tilnærming og overvåke porteføljen din jevnlig.

Tips 5: Skaff deg en jobb med høy lønn

Å fokusere på karrieren og skaffe seg en jobb med høy lønn kan være en viktig faktor for å  oppnå økonomisk suksess og å bli rik. En høyere lønn kan gi deg mer økonomisk frihet og muligheter til å spare og investere for fremtiden.

Å skaffe seg en jobb med høy lønn kan være en langsiktig prosess som krever innsats og planlegging. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å øke sjansene dine for å skaffe deg en jobb med høy lønn:

Identifiser dine karrieremål: Identifiser dine karrieremål og hva du ønsker å oppnå i karrieren din. Dette vil hjelpe deg med å fokusere på å utvikle de ferdighetene og erfaringene som vil hjelpe deg med å oppnå dine mål.

Velg en riktig utdanning: Sørg for å ha den nødvendige utdanningen og ferdighetene som kreves for å kvalifisere deg til en høytlønnet jobb. Vurder også å ta videreutdanning eller spesialisere deg i et spesifikt fagområde.

Bygg opp et nettverk: Bygg opp et sterkt profesjonelt nettverk. Dette kan hjelpe deg med å få informasjon om høytlønnede jobber og å få anbefalinger eller introduksjoner til potensielle arbeidsgivere.

Her er en liste over noen av de høyest betalte yrkene i Norge i 2023 (tall fra SSB):

Yrke Månedslønn
Ledere av olje- og gassutvinning:119 490 kroner
Handels- og skipsmeglere116 970 kroner
Ledere av forsikring og finansvirksomhet108 660 kroner
Toppledere i offentlig administrasjon108 060 kroner
Finansmeglere107 820 kroner
Finans- og økonomisjefer99 650 kroner
Flygere96 610 kroner
Legespesialister95 280 kroner
Administrerende direktører93 240 kroner
Sivilingeniører91 980 kroner
Geologer og geofysikere91 030 kroner
Dommere91 860 kroner
Forsknings- og utviklingsledere91 010 kroner
Ledere av IKT-enheter89 970 kroner
Tall fra Statistisk Sentralbyrå

Tips 6: Skap en passiv inntekt

En passiv inntekt kan være en viktig del av å bli rik. Dette kan inkludere å investere i eiendom, aksjer eller fond som gir utbytte eller renteinntekter. Renter og utbytte kan gi deg en jevn strøm av inntekt som kan hjelpe deg med å oppnå drømmen om økonomisk frihet.

Investering i eiendom: Eiendomsinvesteringer kan gi en stabil og pålitelig passiv inntekt. Dette kan inkludere å kjøpe en eiendom for utleie eller investere i eiendomsfond.

Utleie av eiendom: Hvis du allerede eier en eiendom, kan du vurdere å leie den ut. Dette kan gi deg en stabil passiv inntekt hver måned.

Investering i aksjefond eller indeksfond: Invester i aksjefond eller indeksfond som gir jevnlig avkastning. Dette vil gi deg en passiv inntekt over tid takket være renters rente-effekten, som du kan lese om over.

Investering i utbytteaksjer: Investér i utbytteaksjer som gir regelmessig utbyttebetaling til aksjonærene. Dette vil gi deg en stabil passiv inntekt hvert kvartal eller årlig.

Investering i crowdfunding: Investering i crowdfundingprosjekter som gir avkastning på investeringen din.

Opprett en digital plattform: Opprett en digital plattform, for eksempel en blogg eller en YouTube-kanal, og tjene penger på annonseinntekter eller sponset innhold.

Sett opp en nettbutikk: Lag en nettbutikk og selge digitale produkter eller produkter fra dropshipping, slik at du kan generere inntekt uten å måtte lagre lagerbeholdningen selv.

Lag en mobilapp: Utvikle en mobilapp som du kan selge til brukere eller tjene penger på annonseinntekter.

Investering i utleie av utstyr: Investere i utleie av utstyr eller verktøy, for eksempel kameraer, sykler eller hageredskaper, kan gi deg en passiv inntekt.

Skriv en bok eller lag et kurs: Skriv en e-bok eller lag et kurs som du kan selge på nettet og tjene penger på lang sikt.

Ved å skaffe deg en passiv inntekt kan du redusere avhengigheten av lønnsslippen og øke inntektene dine over tid. Vær oppmerksom på at noen av metodene over kan kreve en initiell investering av tid eller penger, så det er viktig å velge en strategi som passer dine mål og ressurser.

Tips 7: Invester i deg selv

For å øke inntektene dine, må du investere i deg selv. Dette kan være alt fra å ta kurs eller utdanning for å få en bedre jobb eller høyere lønn, til å lære nye ferdigheter som kan hjelpe deg med å starte din egen bedrift eller tjene mer på siden av vanlig inntekt. Ved å investere i deg selv vil du gjøre deg mer attraktiv for arbeidsgivere og får bedre karrieremuligheter.

Ta kurs eller utdanning: Ta kurs eller utdanning for å øke din kunnskap og ferdigheter. Dette kan være alt fra å ta en nettkurs i markedsføring eller ledelse, til å få en bachelor- eller mastergrad innen et bestemt fagområde.

Les bøker og artikler: Les bøker og artikler om fagområdet du ønsker å forbedre deg på. Dette kan gi deg verdifull kunnskap og hjelpe deg med å holde deg oppdatert på de nyeste trendene og utviklingene i bransjen.

Lær nye ferdigheter: Lær nye ferdigheter som kan gjøre deg mer attraktiv for arbeidsgivere. Dette kan være alt fra å lære et nytt språk til å lære å kode eller designe grafikk.

Delta på konferanser og workshops: Delta på konferanser og workshops for å få inspirasjon og bygg et nettverk av fagpersoner innen ditt felt. Dette kan også gi deg muligheten til å lære av eksperter og hente verdifull informasjon.

Delta i frivillig arbeid eller organisasjoner: Delta i frivillig arbeid eller organisasjoner som jobber med saker du brenner for. Dette kan gi deg verdifull erfaring og utvide ditt nettverk.

Ta risiko og utfordre deg selv: Ta risiko og utfordre deg selv til å prøve nye ting og tenke utenfor boksen. Dette kan gi deg verdifull erfaring og hjelpe deg med å vokse både personlig og profesjonelt.

Få tilbakemeldinger: Få tilbakemeldinger fra kolleger og ledere om din ytelse og prestasjoner. Dette kan gi deg verdifull informasjon om dine sterke sider og områder der du kan forbedre deg.

Ta vare på deg selv: Til slutt, husk å ta vare på deg selv. Sørg for å få nok søvn, spise sunt og mosjoner regelmessig. Dette vil hjelpe deg med å ha en positiv innstilling og å prestere på ditt beste.

Ved å investere i deg selv kan du øke dine ferdigheter og kompetanse, og bli mer attraktiv for arbeidsgivere og kunder.

Tips 8: Vær tålmodig

Det tar tid å bli rik, så ha tålmodighet og ikke forvent at suksess skal komme over natten. Økonomisk suksess krever tålmodighet, disiplin og vedvarende innsats.

Tålmodighet kan hjelpe deg med å spare penger over tid og bygge opp en økonomisk base. Dette kan inkludere å sette av en fast sum hver måned til sparing, og la den vokse over tid.

Å ha tid i markedet er en viktig faktor for å bli rik. Langsiktige investeringer kan gi betydelig avkastning over tid, men krever ofte at du har tålmodighet og holder fast ved investeringene selv når markedene svinger.

Tålmodighet kan hjelpe deg med å unngå impulskjøp som kan ødelegge økonomien din. Hvis du venter og tenker deg om før du kjøper noe, kan du unngå å kaste bort penger på unødvendige ting.

Tålmodighet kan hjelpe deg med å redusere risikoen når du tar økonomiske beslutninger. Ved å vente og se hvordan ting utvikler seg, vil du få en bedre forståelse av situasjonen , noe som vil hjelpe deg med å ta mer informerte beslutninger.

Å bli rik er ikke en enkel oppgave. Det krever disiplin, tålmodighet og hardt arbeid. Men ved å sette klare mål, lage en plan, redusere utgifter, investere i deg selv, investere pengene dine, skape en passiv inntekt, jobbe hardt og holde fokus, finne mentorer, og være takknemlig, kan du bygge økonomisk frihet og oppnå økonomisk suksess på lang sikt.

Forhåpenligvis har vårt artikkel “Hvordan bli rik: 8 tips for å oppnå økonomisk suksess” gitt deg mange gode tips som du kan ta med deg videre i jakten på økonomisk frihet og økonomisk suksess.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Privacy Policy

What information do we collect?

We collect information from you when you register on our site or place an order. When ordering or registering on our site, as appropriate, you may be asked to enter your: name, e-mail address or mailing address.

What do we use your information for?

Any of the information we collect from you may be used in one of the following ways: To personalize your experience (your information helps us to better respond to your individual needs) To improve our website (we continually strive to improve our website offerings based on the information and feedback we receive from you) To improve customer service (your information helps us to more effectively respond to your customer service requests and support needs) To process transactions Your information, whether public or private, will not be sold, exchanged, transferred, or given to any other company for any reason whatsoever, without your consent, other than for the express purpose of delivering the purchased product or service requested. To administer a contest, promotion, survey or other site feature To send periodic emails The email address you provide for order processing, will only be used to send you information and updates pertaining to your order.

How do we protect your information?

We implement a variety of security measures to maintain the safety of your personal information when you place an order or enter, submit, or access your personal information. We offer the use of a secure server. All supplied sensitive/credit information is transmitted via Secure Socket Layer (SSL) technology and then encrypted into our Payment gateway providers database only to be accessible by those authorized with special access rights to such systems, and are required to?keep the information confidential. After a transaction, your private information (credit cards, social security numbers, financials, etc.) will not be kept on file for more than 60 days.

Do we use cookies?

Yes (Cookies are small files that a site or its service provider transfers to your computers hard drive through your Web browser (if you allow) that enables the sites or service providers systems to recognize your browser and capture and remember certain information We use cookies to help us remember and process the items in your shopping cart, understand and save your preferences for future visits, keep track of advertisements and compile aggregate data about site traffic and site interaction so that we can offer better site experiences and tools in the future. We may contract with third-party service providers to assist us in better understanding our site visitors. These service providers are not permitted to use the information collected on our behalf except to help us conduct and improve our business. If you prefer, you can choose to have your computer warn you each time a cookie is being sent, or you can choose to turn off all cookies via your browser settings. Like most websites, if you turn your cookies off, some of our services may not function properly. However, you can still place orders by contacting customer service. Google Analytics We use Google Analytics on our sites for anonymous reporting of site usage and for advertising on the site. If you would like to opt-out of Google Analytics monitoring your behaviour on our sites please use this link (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/)

Do we disclose any information to outside parties?

We do not sell, trade, or otherwise transfer to outside parties your personally identifiable information. This does not include trusted third parties who assist us in operating our website, conducting our business, or servicing you, so long as those parties agree to keep this information confidential. We may also release your information when we believe release is appropriate to comply with the law, enforce our site policies, or protect ours or others rights, property, or safety. However, non-personally identifiable visitor information may be provided to other parties for marketing, advertising, or other uses.

Registration

The minimum information we need to register you is your name, email address and a password. We will ask you more questions for different services, including sales promotions. Unless we say otherwise, you have to answer all the registration questions. We may also ask some other, voluntary questions during registration for certain services (for example, professional networks) so we can gain a clearer understanding of who you are. This also allows us to personalise services for you. To assist us in our marketing, in addition to the data that you provide to us if you register, we may also obtain data from trusted third parties to help us understand what you might be interested in. This ‘profiling’ information is produced from a variety of sources, including publicly available data (such as the electoral roll) or from sources such as surveys and polls where you have given your permission for your data to be shared. You can choose not to have such data shared with the Guardian from these sources by logging into your account and changing the settings in the privacy section. After you have registered, and with your permission, we may send you emails we think may interest you. Newsletters may be personalised based on what you have been reading on theguardian.com. At any time you can decide not to receive these emails and will be able to ‘unsubscribe’. Logging in using social networking credentials If you log-in to our sites using a Facebook log-in, you are granting permission to Facebook to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth and location which will then be used to form a Guardian identity. You can also use your picture from Facebook as part of your profile. This will also allow us and Facebook to share your, networks, user ID and any other information you choose to share according to your Facebook account settings. If you remove the Guardian app from your Facebook settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a Google log-in, you grant permission to Google to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth, sex and location which we will then use to form a Guardian identity. You may use your picture from Google as part of your profile. This also allows us to share your networks, user ID and any other information you choose to share according to your Google account settings. If you remove the Guardian from your Google settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a twitter log-in, we receive your avatar (the small picture that appears next to your tweets) and twitter username.

Children’s Online Privacy Protection Act Compliance

We are in compliance with the requirements of COPPA (Childrens Online Privacy Protection Act), we do not collect any information from anyone under 13 years of age. Our website, products and services are all directed to people who are at least 13 years old or older.

Updating your personal information

We offer a ‘My details’ page (also known as Dashboard), where you can update your personal information at any time, and change your marketing preferences. You can get to this page from most pages on the site – simply click on the ‘My details’ link at the top of the screen when you are signed in.

Online Privacy Policy Only

This online privacy policy applies only to information collected through our website and not to information collected offline.

Your Consent

By using our site, you consent to our privacy policy.

Changes to our Privacy Policy

If we decide to change our privacy policy, we will post those changes on this page.
Save settings
Cookies settings