Hvordan kjøpe Bitcoin Cash (BTH)

kjøpe bitcoin cash

Bitcoin Cash (BTH) er kort fortalt en etterfølger av den originale Bitcoin (BTC). BTH ble lansert i 2017 som følge av en «hard fork split» fra BTC, noe som egentlig bare betyr at en gjeng med utviklere bestemte seg for å forsøke å lage en bedre versjon av Bitcoin. BTH har hatt en eventyrlig verdiøkning på kort tid siden lanseringen, og du som har kommet til denne guiden ønsker å vite hvordan du kan kjøpe BTH. I vår steg for steg guide under får du nettopp den informasjonen du trenger for å kunne kjøpe Bitcoin Cash på en enkel og trygg måte med bankkort (Visa og Mastercard) eller ved bankoverføring.

Ta meg direkte til Coinbase så jeg kan kjøpe Bitcoin Cash med mitt betalingskort.

Steg for steg guide til å kjøpe Bitcoin Cash

For kun kort tid tiden var det relativt komplisert å kjøpe BTH siden du ikke kunne handle kryptovalutaen direkte med bankkort eller bankoverføring. Nå har imidlertid en av verdens største handelsplasser som aksepterer vanlige betalingskort som Visa og Mastercard gjort BTH tilgjengelig for direktekjøp, noe som gjør kjøpsprosessen mye enklere enn tidligere.

Steg 1: For å kunne kjøpe Bitcoin Cash (BTH) direkte med betalingskort eller ved bankoverføring må du registrere deg hos Coinbase.com, som er en av verdens største handelsplasser for de mest kjente kryptovalutaene. Her følger du en oversiktlig registreringsprosess. Husk at du må ha pass eller førerkort tilgjengelig ved registering. Coinbase krever nemlig at du sender inn bilde av dette for å legitimere deg. Coinbase er strengt regulert av amerikanske myndigheter, så du kan være trygg på at legitimasjonen du sender inn blir behandlet på en sikker måte.

Valideringen av kontoen hos Coinbase kan ta litt tid siden handelsplassen får over 200 000 nye registrerte medlemmer hver dag.

Steg 2: Når din konto hos Coinbase er validert kan du umiddelbart kjøpe Bitcoin Cash (BTH) med ditt betalingskort. Alt du trenger å gjøre er å legge inn kortopplysningene dine, og du kan begynne å kjøpe BTH, som blir tilgjengelig på kontoen din umiddelbart.

Du har også muligheten til å overføre penger fra din norske bankkonto til Coinbase. Dette krever imidlertid at Coinbase først validerer bankkontoen din. Dette tar noe tid, så derfor anbefaler vi kjøp med kort, siden dette går raskere.

Steg 3: Når du har kjøpt dine første BTH blir disse tilgjengelig i din BTH Wallet hos Coinbase, som du finner ved å klikke på «Acoounts». Du kan gjerne lagre dine Bitcoin Cash her, eller du kan overføre dem til en dedikert lommebok (wallet) som ikke er knyttet opp mot en børs. En kjent og sikker wallet er BTH Wallet hos BTC.com, som er en lommebok for mobil. Det er alltid sikrere å oppbevare kryptovaluta i en dedikert lommebok enn hos en tredjepart.

Se også vår guide til hvordan du kan kjøpe Bitcoin (BTC)

Hva er BTH?

Bitcoin Cash (BTH) er som nevnt innledningsvis et alternativ til den originale Bitcoin (BTC). Kryptovalutaen så dagens lys i august 2017 etter en såkalt «hard fork split». En gjeng med utviklere mente at den originale Bitcoin ikke lenger fungerte godt nok på grunn av den store brukermassen i nettverket. De bestemte seg derfor for å lage en ny og forbedret versjon av kryptovalutaen, og resultatet var BTH.

På samme måte som BTC er BTH basert på blokkjedeteknologi og et desentralisert nettverk av datamaskiner. Nettverket er kryptert, og overføringer og transaksjoner kan gjøres uten at en tredjepart (les: bank) er involvert. En fordel med BTH i forhold til den originale BTC er at BTH har blokkstørrelse som er mye større enn BTC. Dette betyr at flere transaksjoner kan gå gjennom nettverket samtidig, og dette gjør transaksjonene både raskere og billigere.

Siden laseringen har BTH hatt en verdistigning på flere tusen prosent, og det er nå den tredje største kryptovalutaen målt i markedsverdi. Når denne artikkelen skrives er en BTH verdt over 3000 dollar, og med lanseringen av BTH på Coinbase, der man kan kjøpe BTH direkte med Visa eller Mastercard, er det gode muligheter for at verdistigningen bare vil fortsette i fremtiden.

Det er imidlertid viktig å huske på at kryptovaluta er en volatil valuta, og du som vurderer å kjøpe Bitcoin Cash eller annen kryptovaluta må huske på at tidligere kursutvikling ikke er noen garanti for hvordan kursen vil utvikle seg i fremtiden. Du bør derfor altså invester mer enn du har råd til å tape.