Kjøp og selg Bitcoin

kjøp og selg bitcoin

Bitcoins og annen kryptovaluta er virkelig i vinden om dagen. Hver dag skriver avisene og andre medier om dette fenomenet som på kort tid har tatt finansverden med storm. Dersom du har klikket deg inn på denne siden er du sannsynligvis nysgjerrig på hva Bitcoin er for noe, og du har kanskje også lyst til å lære om hvordan du kan kjøpe og selge bitcoin. Forhåpentligvis blir du noe klokere etter å ha lest denne artikkelen, og vi skal hjelpe deg i gang så godt vi kan.

Dette har jeg ikke tid til å lese, ta meg direkte til Coinbase så jeg kan begynne å kjøpe og selge Bitcoin

Bitcoin ble opprinnelig introdusert i 2007 av en mystisk person ved navn Satoshi Nakamoto. Ingen vet helt sikkert hvem denne personen er, og om det i det hele tatt er en person. Kanskje er det et psedonym for en gruppe mennesker som skapte bitcoin. I 2009 kunne folk for første gang kjøpe bitcoins eller ”mine” etter bitcoins på nettet. Bitcoins er nemlig konstruert slik at det er mulig å grave etter bitcoins på nettet på samme måte som man graver etter gull i det virkelig liv. I dag er slik ”mining” imidlertid en så komplisert affære at de aller fleste velger å kjøpe bitcoins i stedet.

Hva er bitcoin?

Bitcoin var ikke godt kjent blant folk før mediene begynte å dekke et skjult markedsplass på nettet som het ”Silk Road”. Her fungerte bitcoin som betalingsmiddel for kjøp og salg av diverse ulovlige varer. Grunnen til at nettopp bitcoin ble benyttet som betalingsmiddel var at dette var en måte å betale på som var 100 % anonymt. I starten ble bitcoin derfor knyttet til ulovlige aktiviteter, og fikk et ufortjent dårlig rykte.

I dag er bitcoin for lengt etablert som en praktisk alternativ valuta på nettet. Teknologien bak bitcoin har vist seg å være både sikker og avansert, og millioner over hele verden har flokket seg rundt dette alternative betalingsmiddelet, som er helt desentralisert og dermed ikke kan kontrolleres av finansinstitusjonene. Bitcoin har også blitt gjenstand for spekulasjon, siden prisen på bitcoins har vokst eksepsjonelt siden det først ble lansert. Det er derfor veldig enkelt å finne trygge steder å kjøpe og selge bitcoins i dag.

bitcoin chart

Selv om bitcoin er et desentralisert betalingsmiddel som ikke kontrolleres av bankene, har flere storbanker fått øynene opp for bitcoins. Storbanker som Citigroup, J.P Morgan Chase og over 40 andre storbanker samarbeider nå om å implementere teknologien bak bitcoin også i det regulerte finansmakedet.

Bitcoin blir stadig mer populært som betalingsmiddel, og i Norge er det nå flere nettbutikker som tilbyr betaling med bitcoins. Det er også satt opp en bitcoin-minibank i Oslo sentrum der du kan både kjøpe og selge bitcoins. I fremtiden regner man med at også mange fysiske butikker vil implementere bitcoin som betalingsløsning i Norge – dette er allerede stort i USA.

Slik kjøper og selger du bitcoin

Verdien av bitcoins har steget enormt mye siden lanseringen i 2007. I begynnelsen kunne man kjøpe 1 bitcoin for kun noen få dollar. I dag er 1 bitcoin verdt nesten 2500 dollar. Satt du med 100 bitcoins i 2009 og beholdt dem frem til i dag, ville du altså blitt noen millioner kroner rikere. Stigningen i bitcoinverdi har imidlertid ikke gått smertefritt, og som alle andre finansprodukter med rask verdiøkning, har det til tider vært bobletendelser. Verdien av bitcoin har derfor til tider sunket mye, og mange har også tapt penger på spekulasjon i bitoins dersom de har kommet inn i markedet på feil tidspunkt. Det er altså ikke uten risiko å investere i bitcoins for å tjene penger, og hvordan verdien av bitcoins kommer til å være i fremtiden er det ingen som vet sikkert.

For deg som ønsker å kjøpe og selge bitcoins er mulighetene mange. Under får du en steg-for-steg guide til hvordan du kan kjøpe og selge bitcoin.

  1. Det første du må gjøre er å gå til Coinbase.com, som er en av de største ”børsene” for kjøp og salg av bitcoins. Når du registrerer deg hos Coinbase må du laste opp kopi av pass eller førerkort. Dette gjør du enkelt fra din mobil, men det kan være du må bruke noen forsøk på å få bildet godkjent, siden kravet er at bildet er klart og tydelig. Går det ikke første gangen er det bare å forsøke igjen til det fungerer.
  2. Når kontoen din hos Coinbase er validert kan du begynne å kjøpe bitcoins for første gang. Du taster inn hvor mange bitcoins du ønsker å kjøpe i euro eller dollar og betaler med VISA eller Mastercard. Etter at du har kjøpt dine første bitcoins vil du se dem i din lommebok hos Coinbase, som heter BTC Wallet.
  3. Det neste du bør gjøre er å opprette en bitcoin-lommebok. Dette er en digital lommebok som gjør at du sende bitcoins og ta imot bitcoins. Lommeboken gir deg en digital adresse som personer som skal overføre bitcoins til deg kan bruke. Adressen består av tall og bokstaver, og man trenger bare adressen for å kjøpe og selge bitcoins. For å opprette din bitcoin-lommebok går du til Blockchain.info/wallet. Her registrerer du deg for å prøve en ny lommebok, og når du har registrert deg bør du klikke på ”Security Center” og gå gjennom sikkerhetstiltakene der. Dette gjør bitcoin-lommeboken sikker, slik at du ikke risikerer å miste tilgangen til lommeboken.
  4. For å overføre dine bitcoins til lommeboken du opprettet på Blockchain.info klikker du på ”Send/Request” og taster inn bitcoin-adressen til lommboken som du finner ved å klikke ”Recieve”, og limer inn denne i Coinbase. Deretter klikker du ”Send Funds” for å bekrefte overføringen. Umiddelbart etter at du har gjort dette vil du se at dine bitcoins er overført til lommeboken din på Blockchain.org, men det kan gå noe tid før nettverket faktisk har verifisert transaksjonen.

Selv om det ikke er noe i veien med å beholde dine bitcoins i lommeboken hos Coinbase, anbefaler vi alltid at du overfører disse til lommeboken på Blockchain.info. Dette er din egen personlige lommebok som du har full kontroll over så sant du har fulgt sikkerhetstiltakene vi skrev om i steg 1. Det er tryggere å ha dine bitcoins i din personlige lommebok hos Blockchain.info enn hos en tredjepart.

Bitcoin er en volatil valuta, og du medfører risiko for tap. Du bør aldri investere mer enn du har råd til å tape.

Kjøpe Bitcoin som CFD

Dersom du er interessert i å kjøpe og selge Bitcoin raskt, men ikke orker stresset med å eie ekte kryptomynter, er et godt alternativ å handle Bitcoin som CFDer. På handelsplassen Plus500 har du muligheten til dette.

Når du kjøper og selger Bitcoin som CFDer (Contract for Difference), eier du ikke valutaen du kjøper, men CDFer som følger kursen på Bitcoin. Derfor får du, på samme måte som å eie ekte Bitcoin, ta del i prisstigning eller prisnedgang i Bitcoin-kursen.

For å kunne kjøpe eller selge Bitcoin som CFDer, må du først registrere en konto hos Plus500. Registreringsprosessen går fort, og du vil innen kort tid kunne begynne å handle Bitcoin med VISA eller Mastercard.

Bitcoin CFDer er perfekt for deg som er mer opptatt å ta del i prisstigningen på denne populære kryptovalutaen, enn å faktisk eie Bitcoin. Bruker du skjemaet under er det enkelt å registrere seg hos Plus500.

80,6 % av alle investorer taper penger når de trader CFDer. Du må vurdere om du har råd til å ta en høy risiko for å tape pengene dine.

Bør du fortsatt kjøpe Bitcoin i 2019?

Mange av våre lesere lurer på om man fortsatt bør kjøpe Bitcoin i 2019, og som Bitcoin-entusiaster er vårt klare svar Ja, du bør fortsatt kjøpe Bitcoin i 2019, og under finner du fem grunner hvorfor Bitcoin fortsatt er en god investering.

Selv om 2018 ble et turbulent år for Bitcoin har Bitcoin hatt en eventyrlig økning siden kryptovalutaen for første gang så dagens lys. Bare i 2017 satt Bitcoin-investorer igjen med en verdiøkning på 1350 % med en ”all time high” der Bitcoin var verdt over 20 000 dollar i desember. I 2018 var imidlertid bildet et annet. Bitcoin mistet 70 % av sin verdi, og diskusjonen pågår fortsatt om Bitcoin har nådd bunnen eller ikke.

Vi mener at 2019 er et glimrende år for å kjøpe Bitcoin, og under gir vi deg fem grunner hvorfor.

  1. Stadig flere bruker Bitcoin: Selv om Bitcoin har mistet mye av sin verdi er det stadig flere som bruker Bitcoin verden over. Undersøkelser viser at antall Bitcoin-wallets som er opprettet har steget fra 22 millioner til 32 millioner de siste tolv månedene, noe som viser at interessen fra Bitcoin er større en noensinne. At stadig flere mennesker kjøper og eier Bitcoin er for oss et godt argument for hvorfor Bitcoin vil øke i verdi og hvorfor man fortsatt bør kjøpe Bitcoin.
  1. Bitcoin blir stadig mer regulert: Man skulle kanskje ikke tro at økt regulering av Bitcoin er en god ting, men dette er faktisk feil. Regulering av Bitcoin vil være med på å gjøre kryptovalutaen mer akseptert av verdenssamfunnet, både banker, myndigheter og brukere. Dette er en grunn til at det å kjøpe Bitcoin kan vise seg å være en meget god inverstering i årene som kommer.
  1. Wall Street elsker kryptovaluta: I fjor offentliggjorde Nasdaq planer om å lansere ulike investeringsmuligheter i kryptovaluta. Dette vil føre til at stadig flere meglerhus på Wall Street investerer i Bitcoin og annen kryptovaluta, og er en god grunn i seg selv til at det fortsatt er smart å kjøpe Bitcoin da økt inverstering vil føre til at kursen stiger igjen.
  1. Teknologien bak Bitcoin er fortsatt innovativ: Teknologien bak Bitcoin – blokkjedeteknologi – er en meget innovativ som mange store banker og andre handelsinstitusjoner nå begynner å ta i bruk selv. Bitcoin er kongen av blokkjedeteknologien, og denne teknologien kommer ikke til å forsvinne. En god grunn til å kjøpe Bitcoin med andre ord.
  1. Bitcoin har alltid steget til nye høyder etter kraftig kursfall: Den kanskje beste grunnen til å kjøpe Bitcoin i 2019 er at Bitcoin alltid har steget kraftig og til nye rekordhøyder etter en kraftig prisfall. Prisfallet vi så i 2018 var ingen unik hendelse i Bitcoin sitt liv, det har bare ikke være like mye medieoppmerksomhet rundt tidligere kursfall. Historiske data støtter at Bitcoin kommer til å ny nye kursrekorder i fremtiden, og å kjøpe Bitcoin nå kan vise seg å være en meget smart investering.

Les også vår guide til å kjøpe og selge ethereum