Kjøp og selg Bitcoin

Hvis du skal kjøpe bitcoin er det mange måter du kan gjøre dette på. Det enkleste er å bruke en av de store bitcoin-børsene. Dette kan enten være norske børser, som Firi, eller store internasjonale børser som Binance og eToro.

eToro En sosial handelsplass
Lave gebyrer og stort utvalg

Bruk Visa og Mastercard
 • Enkelt å bruke
 • Sikker og trygg børs
Gå til eToro
Binance Kongen av krypto
Verdens største kryptobørs

Lave avgifter
 • Enkelt å bruke
 • Visa/Mastercard
Gå til Binance

Etoro: 78% av retail investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å miste pengene dine.
Kryptoaktiva er uregulert i enkelte EU-land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

Bitcoins og annen kryptovaluta er virkelig i vinden om dagen. Hver dag skriver avisene og andre medier om dette fenomenet som på kort tid har tatt finansverden med storm.

Dersom du har klikket deg inn på denne siden er du sannsynligvis nysgjerrig på hva Bitcoin er for noe, og du har kanskje også lyst til å lære om hvordan du kan kjøpe og selge bitcoin.

Forhåpentligvis blir du noe klokere etter å ha lest denne artikkelen, og vi skal hjelpe deg i gang så godt vi kan.

Dette har jeg ikke tid til å lese, ta meg direkte til den norske børsen Firi så jeg kan begynne å kjøpe og selge Bitcoin

Bitcoin ble opprinnelig introdusert i 2007 av en mystisk person ved navn Satoshi Nakamoto. Ingen vet helt sikkert hvem denne personen er, og om det i det hele tatt er en person. Kanskje er det et psedonym for en gruppe mennesker som skapte bitcoin.

I 2009 kunne folk for første gang kjøpe bitcoin eller ”mine” etter bitcoins på nettet. Bitcoins er nemlig konstruert slik at det er mulig å grave etter bitcoins på nettet på samme måte som man graver etter gull i det virkelig liv. I dag er slik ”mining” imidlertid en så komplisert affære at de aller fleste velger å kjøpe bitcoins i stedet.

Kjøpe Bitcoin med BankID hos norsk kryptobørs

Firi (tidligere Miraiex) er en norsk kryptobørs der du kan kjøpe Bitcoin og andre kryptovalutaer.

En stor fordel med å bruke Firi når du skal kjøpe Bitcoin i Norge er at trygt og rask kan registrere deg ved å bruke BankID.

Bak kryptobørsen Firi står det norske selskapet Mirai Technologies AS, og Firi betyr fyrtårn på norrønt.

Firi (MiraiEx) er registrert hos Finanstilsynet som tjenestetilbyder for veksling og oppbevaring av virtuell valuta. Selskapets mål er å gjøre det like enkelt å kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta som å kjøpe aksjer og fond.

Registreringsprosessen hos Firi er veldig enkel, og består av følgende steg:

 1. Registrer deg ved å bruke denne lenken. Da får du samtidig inntil 200 kroner i kryptovalutabonus som ny kunde. Du registrerer deg enten med Vipps eller e-post, og det hele går på kun noen sekunder.
 2. Så fort du er registrert identifiserer du deg trygt og enkelt med BankID, og så fort dette er gjort kan du begynne å kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta.
 3. Du overfører penger til kontoen din direkte fra banken din, eller du kan overføre Bitcoin fra en annen Bitcoin-lommebok til lommeboken din hos Firi.
 4. Hos Firi kan du kjøpe Bitcoin, Cardano, Litecoin, XRP, Ethereum og DAI.

Slik kjøper og selger du Bitcoin

Verdien av bitcoins har steget enormt mye siden lanseringen i 2007. I begynnelsen kunne man kjøpe 1 bitcoin for kun noen få dollar. I dag er 1 bitcoin verdt over 60 000 dollar. Satt du med 100 bitcoins i 2009 og beholdt dem frem til i dag, ville du altså blitt noen millioner kroner rikere. Stigningen i bitcoinverdi har imidlertid ikke gått smertefritt, og som alle andre finansprodukter med rask verdiøkning, har det til tider vært bobletendelser. Verdien av bitcoin har derfor til tider sunket mye, og mange har også tapt penger på spekulasjon i bitoins dersom de har kommet inn i markedet på feil tidspunkt. Det er altså ikke uten risiko å investere i bitcoins for å tjene penger, og hvordan verdien av bitcoins kommer til å være i fremtiden er det ingen som vet sikkert.

For deg som ønsker å kjøpe og selge bitcoins er mulighetene mange. Under får du en steg-for-steg guide til hvordan du kan kjøpe og selge bitcoin hos den store kryptobørsen Coinbase.

 1. Det første du må gjøre er å gå til Coinbase.com, som er en av de største ”børsene” for kjøp og salg av bitcoins. Når du registrerer deg hos Coinbase må du laste opp kopi av pass eller førerkort. Dette gjør du enkelt fra din mobil, men det kan være du må bruke noen forsøk på å få bildet godkjent, siden kravet er at bildet er klart og tydelig. Går det ikke første gangen er det bare å forsøke igjen til det fungerer.
 2. Når kontoen din hos Coinbase er validert kan du begynne å kjøpe bitcoins for første gang. Du taster inn hvor mange bitcoins du ønsker å kjøpe i euro eller dollar og betaler med VISA eller Mastercard. Etter at du har kjøpt dine første bitcoins vil du se dem i din lommebok hos Coinbase, som heter BTC Wallet.
 3. Det neste du bør gjøre er å opprette en bitcoin-lommebok. Dette er en digital lommebok som gjør at du sende bitcoins og ta imot bitcoins. Lommeboken gir deg en digital adresse som personer som skal overføre bitcoins til deg kan bruke. Adressen består av tall og bokstaver, og man trenger bare adressen for å kjøpe og selge bitcoins. For å opprette din bitcoin-lommebok går du til Blockchain.info/wallet. Her registrerer du deg for å prøve en ny lommebok, og når du har registrert deg bør du klikke på ”Security Center” og gå gjennom sikkerhetstiltakene der. Dette gjør bitcoin-lommeboken sikker, slik at du ikke risikerer å miste tilgangen til lommeboken.
 4. For å overføre dine bitcoins til lommeboken du opprettet på Blockchain.info klikker du på ”Send/Request” og taster inn bitcoin-adressen til lommboken som du finner ved å klikke ”Recieve”, og limer inn denne i Coinbase. Deretter klikker du ”Send Funds” for å bekrefte overføringen. Umiddelbart etter at du har gjort dette vil du se at dine bitcoins er overført til lommeboken din på Blockchain.org, men det kan gå noe tid før nettverket faktisk har verifisert transaksjonen.

Selv om det ikke er noe i veien med å beholde dine bitcoins i lommeboken hos Coinbase, anbefaler vi alltid at du overfører disse til lommeboken på Blockchain.info. Dette er din egen personlige lommebok som du har full kontroll over så sant du har fulgt sikkerhetstiltakene vi skrev om i steg 1. Det er tryggere å ha dine bitcoins i din personlige lommebok hos Blockchain.info enn hos en tredjepart.

Bitcoin er en volatil valuta, og du medfører risiko for tap. Du bør aldri investere mer enn du har råd til å tape.

Få 50 kroner i Bitcoin hos denne norske børsen

En annen norsk handelsplass der du kan kjøpe bitcoin i Norge er NBX (Norwegian Block Exchange).

NBX har lisens fra Finanstilsynet, og tar deg kjøpe bitcoin direkte fra din norske bankkonto. NBX ble grunnlagt av Bjørn Kjos, som også står ban flyselskapet Norwegian og bank Norwegian.

NBX er veldig konkurransedyktige i priser, og gir deg som vil kjøpe bitcoin alltid de beste kursene på markedet.

Du kan også lagre dine bitcoin trygt hos NBX, eller overføre dem til en egen bitcoin wallet. NBX har inngått et samarbeid med Legder Vault Solution, noe som betyr at de bruker Ledger sin sikre teknologi for å lagre bitcoin som du kjøper hos dem.

Storhandlere vil også sette pris på NBX sin OTC-desk, der du kan handle de fleste kryptovalutaer for større pengebeløp.

Bruker du denne lenken for å registrere deg hos NBX får du også 50 kroner når du har verifisert brukeren din. Det gjør du enkelt med BankID eller BankID for mobil. NBX har også sitt eget verveprogram der du kan tjene penger på å verve vennene dine.

Slik kjøper du bitcoin hos NBX:

 1. Registrerer deg som kunde ved å bruke denne linken.
 2. Verifiser brukeren din raskt og enkelt ved å bruke BankID eller BankID for mobil. Du får 50 kroner i bitcoin når du har verifisert deg.
 3. Koble sammen NBX med din norske bankkonto via Neonomics.
 4. Begynn å kjøpe bitcoin fra en trygg norsk børs direkte fra bankkontoen din.

Kjøpe bitcoin på med PayPal, Visa og Mastercard

Kryptoaktiva er uregulert i enkelte EU-land og Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Kapitalen din er i fare.

En annen svært populær kryptobørs som har deg kjøpe bitcoin er eToro.

Dette er som en Facebook som investorer, en sosial handelsplass der du kan kommunisere med andre tradere og også kopiere investeringene deres.

eToro lar deg kjøpe bitcoin og en rekke andre kryptovalutaer med PayPal, Visa og Mastercard.

Før var eToro en børs der det kun var mulig å kjøpe CFDer, altså avanserte finansielle instrumenter. De siste årene har imidlertid denne populære handelsplassen også åpnet for muligheten til å kjøpe bitcoin og andre kryptomynter.

eToro gir deg også muligheten til å investere i kryptoporteføljer, der eToro har satt sammen pakker med populære kryptovalutaer.

Slik går du frem for å kjøpe bitcoin på eToro:

 1. Det første du må gjøre for å kunne kjøpe bitcoin hos eToro, er å registrere deg ved å benytte deg av denne lenken. Registreringsprosessen er rask, og du vil på kort tid kunne gå i gang med å kjøpe bitcoin hos en av verdens mest populære handelsplasser.
 2. Når du har registrert deg må du sette inn penger hos eToro. Dette gjør du med f.eks. PayPal, Visa eller Mastercard.
 3. Du trenger ikke å verifisere identiteten din for å begynne å kjøpe bitcoin, men når du skal ta ut penger fra din eToro-konto må du verifisere deg. Dette gjør du ved å sende inn kopi av pass eller førerkort.
 4. Når du har fylt på kontoen din kan du begynne å kjøpe bitcoin og annen kryptovaluta hos eToro. I høyremenyen finner du en link til de ulike kryptovalutaene du kan kjøpe uten «Trade Markets».

Etoro: 68% av retail investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å miste pengene dine.
Cryptoassets er svært flyktige uregulerte investeringsprodukter. Ingen EU-investorbeskyttelse.

Handle Bitcoin som CFD

Dersom du er interessert i å handle Bitcoin raskt, men ikke orker stresset med å eie ekte kryptomynter, er et godt alternativ å handle Bitcoin som CFDer. På handelsplassen Skilling har du muligheten til dette.

Når du handler Bitcoin som CFDer (Contract for Difference), eier du ikke valutaen du handler, men CDFer som følger kursen på Bitcoin. Derfor får du, på samme måte som å eie ekte Bitcoin, ta del i prisstigning eller prisnedgang i Bitcoin-kursen.

For å kunne handle Bitcoin som CFDer, må du først registrere en konto hos Skilling. Registreringsprosessen er trygg og brukervennlig, og når du er registrert vil du kunne begynne å handle Bitcoin med VISA eller Mastercard.

Bitcoin CFDer er perfekt for deg som er mer opptatt å ta del i prisstigningen på denne populære kryptovalutaen, enn å faktisk eie Bitcoin. Bruker du skjemaet under er det enkelt å registrere seg hos Plus500.

Hva er bitcoin?

Bitcoin var ikke godt kjent blant folk før mediene begynte å dekke et skjult markedsplass på nettet som het ”Silk Road”. Her fungerte bitcoin som betalingsmiddel for kjøp og salg av diverse ulovlige varer. Grunnen til at nettopp bitcoin ble benyttet som betalingsmiddel var at dette var en måte å betale på som var 100 % anonymt. I starten ble bitcoin derfor knyttet til ulovlige aktiviteter, og fikk et ufortjent dårlig rykte.

I dag er bitcoin for lengt etablert som en praktisk alternativ valuta på nettet. Teknologien bak bitcoin har vist seg å være både sikker og avansert, og millioner over hele verden har flokket seg rundt dette alternative betalingsmiddelet, som er helt desentralisert og dermed ikke kan kontrolleres av finansinstitusjonene. Bitcoin har også blitt gjenstand for spekulasjon, siden prisen på bitcoins har vokst eksepsjonelt siden det først ble lansert. Det er derfor veldig enkelt å finne trygge steder å kjøpe og selge bitcoins i dag.

bitcoin chart

Selv om bitcoin er et desentralisert betalingsmiddel som ikke kontrolleres av bankene, har flere storbanker fått øynene opp for bitcoins. Storbanker som Citigroup, J.P Morgan Chase og over 40 andre storbanker samarbeider nå om å implementere teknologien bak bitcoin også i det regulerte finansmakedet.

Bitcoin blir stadig mer populært som betalingsmiddel, og i Norge er det nå flere nettbutikker som tilbyr betaling med bitcoins. Det er også satt opp en bitcoin-minibank i Oslo sentrum der du kan både kjøpe og selge bitcoins. I fremtiden regner man med at også mange fysiske butikker vil implementere bitcoin som betalingsløsning i Norge – dette er allerede stort i USA.

Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe Bitcoin?

Det viktigste du bør tenke på når du skal kjøpe bitcoin er at kryptvaluta er et finansielt produkt med til dels store svigninger. Det er derfor veldig viktig at du ikke handler med penger du ikke har råd til å tape.

Samtidig er det viktig at du finner en aktør å kjøpe bitcoin fra som du føler seg trygg på. Forhåpentligvis gir våre guider til de største aktørene innen handel med kryptovaluta over deg et godt utgangspunkt for trygge kjøp og salg av bitcoin.

per i dag er det ingen norske banker som lar deg kjøpe bitcoin. Det norske meglerhuset Nordnet har imidlertid et produkt som heter Bitcoin XTB. Produktet er en EFT (børsnotert fond) som lar deg eksponere deg mot kursutviklingen på bitcoin. Men husk at om du investerer i et fond så kjøper du ikke faktiske bitcoins.

De handelsplassene vi har listet opp i vår guide er imidlertid trygge steder å både kjøpt bitcoin og handle bitcoin som CDF (contract for difference).

I den siste tiden har vi sett en rekke bitcoin-prosjekter som virker for godt til å være sant. Det er liten tvil om at bitoin og annen kryptovaluta er et yndet instrument for svindlere som ønsker å lure godtroende nordmenn.

Dersom du får en e-post med et tilbud om å investere i bitcoin som virker for godt til å være sant, så burde varsellampene blinke. Ønsker du å investere i bitcoin og annen kryptovaluta bør du derfor kun kjøpe dette fra anerkjente handelsplasser.

Vi fraråder deg å kjøpe bitcoin hos aktører som virker tvilsomme. Gjør gjerne et enkelt Google-søk for å finne ut om nettstedet du vurderer å kjøpe bitcoin fra er seriøst eller ikke. Dette er en billig forsikring som tar kort tid, og som umiddelbart vil ansløre svindelnettsteder.

Dersom du følger noen enkle forhåndsregler, og handler fra børsene og handelsplassene vi anbefaler, er det helt trygt kjøpe bitcoin. Dersom du i tillegg sørger for å lagre dine digitale mynter på en sikker måte så er det lite som kan gå galt.

Bør du fortsatt kjøpe Bitcoin i 2022?

Mange av våre lesere lurer på om man fortsatt bør kjøpe Bitcoin i 2022, og under finner du fem grunner hvorfor Bitcoin fortsatt kan være en god investering.

Selv om 2018 ble et turbulent år for Bitcoin har Bitcoin hatt en eventyrlig økning siden kryptovalutaen for første gang så dagens lys. Bare i 2017 satt Bitcoin-investorer igjen med en verdiøkning på 1350 % med en ”all time high” der Bitcoin var verdt over 20 000 dollar i desember. I 2018 var imidlertid bildet et annet. Bitcoin mistet 70 % av sin verdi. I 2021 har imidlertid Bitcoin nådd nye rekorder, og kursen er høyere enn den noen sinne har vært tidligere.

Det er vanskelig å si noe om fremtiden til Bitcoin, selv om mange mener at den ser lys ut.

 1. Stadig flere bruker Bitcoin: Selv om Bitcoin har mistet mye av sin verdi er det stadig flere som bruker Bitcoin verden over. Undersøkelser viser at antall Bitcoin-wallets som er opprettet har steget fra 22 millioner til 32 millioner de siste tolv månedene, noe som viser at interessen fra Bitcoin er større en noensinne. At stadig flere mennesker kjøper og eier Bitcoin tyder på økt interesse for Bitcoin og kryptovaluta.
 2. Bitcoin blir stadig mer regulert: Man skulle kanskje ikke tro at økt regulering av Bitcoin er en god ting, men dette er faktisk feil. Regulering av Bitcoin vil være med på å gjøre kryptovalutaen mer akseptert av verdenssamfunnet, både banker, myndigheter og brukere. En mer regulert valuta vil øke troverdigheten til Bitcoin, noe som er bra.
 3. Wall Street elsker kryptovaluta: I fjor offentliggjorde Nasdaq planer om å lansere ulike investeringsmuligheter i kryptovaluta. Dette vil føre til at stadig flere meglerhus på Wall Street investerer i Bitcoin og annen kryptovaluta, noe som kan bidra ti å gjøre Bitcoin mer troverdig og anerkjent
 4. Teknologien bak Bitcoin er fortsatt innovativ: Teknologien bak Bitcoin – blokkjedeteknologi – er en meget innovativ som mange store banker og andre handelsinstitusjoner nå begynner å ta i bruk selv. Bitcoin er kongen av blokkjedeteknologien, og denne teknologien kommer ikke til å forsvinne.
 5. Bitcoin har alltid steget til nye høyder etter kraftig kursfall, slik den også har gjort i 2021. Prisfallet vi så i 2018 var ingen unik hendelse i Bitcoin sitt liv, det har bare ikke være like mye medieoppmerksomhet rundt tidligere kursfall. Historiske data støtter at Bitcoin kommer til å sette stadig nye rekorder, og at “all time high” i 2022 kun er begynnelsen.

Les også vår guide til å kjøpe og selge ethereum