Kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta i 2020

Bitcoin og annen kryptovaluta ble fjorårets store snakkis. Kanksje ikke så rart med tanke på at mange nordmenn tjente mye penger på å kjøpe Bitcoin mens kursen var lav og selge når kursen var høy. Du som har kommet til denne artikkelen ønsker informasjon om hvor det er lurt å kjøpe Bitcoin og andre kryptovaluta i 2020, og vi har derfor laget en oversikt over de beste handelsplassene for å kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta og hvordan du går frem når du handler for første gang.

Bitcoin og annen kryptovaluta vist seg å være en svært volatilt, og kursene har til tider vært svært ustabile. De siste månedene har imidlertid ting begynt å roe seg ned, og både Bitcoin og andre kryptovalutaer har hatt en relativt stabil kursutvikling. Vi mener at kryptovaluta fortsatt er en god investering og at kursene vil stige i fremtiden. Vi tror imidlertid at tiden er over der man kan vinne og tape mye på Bitcoin og annen kryptovaluta fra dag til dag. Kjøper du Bitcoin eller annen kryptovaluta nå bør det derfor være som en langsiktig investering

Under finner du vår oversikt over handelsplasser vi anbefaler til deg som skal kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta for førte gang.

Coinbase

Coinbase

button_registrer-deg-hos-coinbase

Coinbase er er mest kjente handelsplassen for kjøp av Bitcoin og en rekke andre kryptovalutaer. Hos Coinbase kan du kjøpe kryptovalutaene Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin og Ethereum Classic raskt og enkelt.

Coinbase tilbyr egne digitale lommebøker der du kan lagre kryptovalutaen du har kjøpt. Fordelen med Coinbase er at du kan bruke Visa eller Mastercard for å kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta. Dette gjør at du kommer raskt i gang og har dine første digitale mynter på konto innen kort tid. Er du litt gammeldags kan du også overføre penger fra din norske bankkonto til Coinbase, men dette tar litt lengre tid.

Når du først har kjøpt kryptovaluta hos Coinbase kan du ha dem lagret der og følge med på kursendringene før du eventuelt selger med gevinst, eller du kan overføre kryptovalutaen til andre børser eller til andre digitale lommebøker for trygg lagring.

Registreringen hos Coinbase går raskt, men du må huske på å ha pass eller førerkort tilgjengelig til registreringsprosessen. Coinbase har nemlig høy fokus på sikkerhet og du må laste opp kopi av legitimasjon før du får godkjent kontoen din.

Coinbase har en flott app som du kan laste ned i Apple Store eller Google Play. I appen kan du enkelt kjøpe og selge Bitcoin og annen kryptovaluta, og følge med på kursutviklingen.

Dersom du ønsker å selge din kryptovaluta får du overført pengene direkte til din norske bankkonto (koster et lite gebyr) eller til din PayPal-konto (gebyrfritt).

Binance

binance

button_registrer-deg-hos-binance

Binance er en annen stor handelsplass for kryptovaluta som vi absolutt anbefaler. Her har du muligheten til å kjøpe både Bitcoin og annen kryptovaluta. Utvalget av kryptovalutaer er stort, og du finner langt flere enn hos Coinbase.

Også hos Binance kan du bruke Visa eller Mastercard for å kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta. Ønsker du å handle med kort kan du velge mellom Bitcoin, Litecoin og Ethereum. Disse kan du senere bruke til å veksle inn i hundrevis av andre kryptovalutaer.

Også hos Binance er sikkerheten i fokus, og selv om registreringsprosessen går fort må du huske å ha pass eller førerkort klart for legitimering underveis.

Hvorfor bør man kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta i 2020?

2017 viste et foreløpig høydepunkt for både Bitcoin og de fleste andre kryptovalutaers kurs. Selv om kursene har sunket betraktelig siden den gang, er blackchain (som er teknologien som Bitcoin og andre kryptovaluta er bygget opp rundt) mer populært enn noensinne. I 2020 er imidlertid Bitcoin-kursen tilbake, og i skrivende stund ligger Bitcoin på “all time high”, men en verdi på nesten 210 00 kroner per Bitcoin.

Selv om Bitcoin nå er på all time high er det lite som tilsier at kursen ikke vil øke ytterligere i 2021. PayPal vil i løpet av kort tid tilby handel med Bitcoin og annen kryptovaluta, og mange av de største finansierings- og investeringsbankene anbefaler nå Bitcoin som en del av en fornuftig investeringsportefølje. Etter vår vurdering er det derfor lurt å kjøpe Bitcoin som investeringsobjekt også i 2020.

Kryptomarkedet har imidlertid vist seg å være volatilt så når du handler er det alltid viktig at du bruker midler du har råd til å tape – på samme måte som når du kjøper aksjer på børsen.