Kjøpe Cardano (ADA)

kjøpe cardano

Kryptovalutaer er virkelig i vinden om dagen, og selv om det gjerne er Bitcoin som får mest oppmerksomhet i mediene, så er det flere andre kryptovalutaer som kan være smart i investere i dersom du ønsker en potensielt god verdistigning i fremtiden. En av disse valutaene er Cardano (ADA), som blant annet har blitt trukket frem av Dagens Næringsliv som en av kryptovalutaene som har potensiale til å bli den nye Bitcoin i 2018. Du som leser dette har allerede skjønt at Cardano kan være fremtiden og vil vite mer om hvordan du kan kjøpe Cardano. I vår steg for steg guide under vil vi vise deg hvordan du kan kjøpe Cardano trygt og sikkert.

Les også vår guide til å kjøpe og selge bitcoins

Steg for steg guide til å kjøpe Cardano (ADA)

Det er dessverre ikke mulig å kjøpe Cardano direkte med bankkort eller ved bankoverføring enda. For å kunne kjøpe Cardano må du derfor ført kjøpe Bitcoin, som du deretter veksler inn i Cardano. Følger du guiden vår under burde det hele gå smertefritt, og du kan innen kort tid eie dine første Cardano.

Oppdatering: Fra 2019 kan du kjøpe Bitcoin som du kan bruke til å veksle inn i Cardano hos Binance.com direkte med kredittkort (Visa eller Mastercard). Gå derfor rett til steg 3 for å finne informasjon om hvordan du registrerer deg hos Binance.

Steg 1: For å kunne kjøpe Bitcoin med kredittkort eller ved bankoverføring må du først registrere deg hos Coinbase.com. Dette er en av verdens største kryptobørser, og lar deg bruke betalingskort for å kjøpe blant annet Bitcoin, som du igjen kan bruke til å kjøpe Cardano. Når du registrerer deg hos Coinbase må du huske å ha pass eller førerkort tilgjengelig, for du må legitimere deg ved å sende inn bilde av din legitimasjon. Pass er den legitimasjonen som fungerer best. Selve valideringsprosessen kan ta noe tid, og samtidig som du registrerer deg hos Coinbase kan du derfor gå videre til steg 3.

Steg 2: Når Coinbase har validert din konto kan du umiddelbart registrere betalingskortet ditt og kjøpe Bitcoin. Du kan også validere bankkontoen din hos Coinbase og overføre penger fra banken din, men dette tar litt lengre tid.

Steg 3: Når du har kjøpt Bitcoin så blir disse lagret i din BTC Wallet hos Coinbase. Denne finner du under ”Accounts”. For å kunne bruke BTC til å kjøpe Cardano er neste steg å registrere deg hos Binance.com, som er en annen stor kryptobørs der man kan kjøpe Cardano med BTC. Også hos Binance må du legitimere deg med førerkort eller bankkort.

Steg 4: Så fort du har opprettet en konto hos Binance er neste steg å overføre Bitcoin fra Coinbase til Binance. For å finne adressen til din BTC lommebok hos Binance går du til ”Funds” og ”Deposits Withdrawals”. Scroll deg ned til BTC og klikk på ”Deposit”. Da får du inn adressen som du skal sende BTC til. Denne adressen limer du inn hos Coinbase under ”Accounts”, ”BTC Wallet” og ”Send”. Selve overføringen kan ta litt tid avhengig av hvor mange transaksjoner som allerede er på vent i systemet.

Steg 5: Når dine BTC har kommet inn hos Binance så går du inn på tradingsiden om finner ADA/BTC. Deretter kan du bruke dine Bitcoins til å kjøpe Cardano (ADA). Når du har kjøpt Cardano kan du velge å ha dem i walleten hos Binance eller overføre dem til en dedikert lommebok.

Kort oppsummert:

  • Registrer deg hos Coinbase.com
  • Kjøp Bitcoin med betalingskort
  • Overfør BTC til Binance.com
  • Kjøp Cardano (ADA) med BTC

Hva er Cardano?

Cardano er mer enn bare en kryptovaluta. Cardano er også en teknologiplattform som har som mål å kunne kjøre finansielle applikasjoner som brukes daglig av enkeltpersoner, organisasjoner og myndigheter over hele verden. Plattformen blir laget i flere ulike lag, noe som gjør at systemet blir svært fleksibelt og enkelt å vedlikeholde og forbedre. På Cardano sin plattform vil det være mulig å sende og motta Cardano sin kryptovaluta ADA, lagre smartkontrakter samt kjøre applikasjoner og tjenester som er desentraliserte og ikke kontrollert av en sentralisert organisasjon eller myndighet.

Cardano er basert på blokkjedeteknologi og ble grunnlagt av Input Output Hong Kong, som er en stor blokkjedeutvikler. Kryptovalutaen Cardano har en markedsverdi på cirka 5,5 milliarder dollar. Prosjektet ble lansert i 2015, men kryptovalutaen Cardano (ADA) ble lansert i 2017. Etter lanseringen tok det ikke lang til før verdien på valutaen eksploderte.

Selv om Cardano fortsatt er relativt ukjent, så brukes allerede teknologien i stort omfang til private transaksjoner. Fordelene til Cardano er at teknologien enkelt kan skaleres og kombineres med andre systemer, slik at den i fremtiden kan brukes av milliarder av mennesker over hele verden.

Hvorfor bør man kjøpe Cardano?

Kryptovalutaer som Bitcoin har eksplodert de siste årene, og steget mange tusen prosent i verdi. Cardano er en relativt ny kryptovaluta, men har allerede steget mye på kort tid. Dersom man vurderer å investere i kryptovaluta, kan det være lurt å gå inn i en relativt ny og ”ukjent” valuta. Da øker sjansen for å få være med på nok en eventyrlig verdistigning slik man har sett med andre større valutaer. Å kjøpe Cardano kan derfor vise seg å være en smart investering i fremtiden, og 2018 kan fort bli Cardano sitt år. Når også aviser som Dagens Næringsliv trekker frem Cardano som en av kryptovalutaene som kan bli den nye Bitcoin så er det definitivt vært å sjekke den ut nærmere.

Husk at kryptovaluta er en volatil valuta, og at du aldri bør investere mer enn du har råd til å tape. Hvordan valutaen har utviklet seg tidligere er ingen garanti for hvordan den vil utvikle seg i fremtiden.