Kjøpe Cardano (ADA)

kjøpe cardano

Kryptovalutaer er virkelig i vinden om dagen, og selv om det gjerne er Bitcoin som får mest oppmerksomhet i mediene, så er det flere andre kryptovalutaer som kan være smart i investere i dersom du ønsker en potensielt god verdistigning i fremtiden. En av disse valutaene er Cardano (ADA), som blant annet har blitt trukket frem av Dagens Næringsliv som en av kryptovalutaene som har potensiale til å bli den nye Bitcoin i 2018. Du som leser dette har allerede skjønt at Cardano kan være fremtiden og vil vite mer om hvordan du kan kjøpe Cardano. I vår steg for steg guide under vil vi vise deg hvordan du kan kjøpe Cardano trygt og sikkert.

Kaupang
Norsk handelsplass for Cardano
Enkelt å bruke
Enkel kjøp fra bankkonto
Overfør til egen cardano-wallet
Lisens fra Finanstilsynet
 
eToro
Kjøp Cardano (ADA) uten gebyrer
Sikker og sosial handelsplass
Enkelt å bruke
Bruk Visa, Mastercard og PayPal
Kopier andre tradere
.
Coinbase
Verdens største kryptobørs
Kjøp Cardano (ADA) med Visa og Mastercard
 
Uttak til norsk bankkonto eller PayPal
 
 

Etoro: 68% av retail investorkontoer taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å miste pengene dine.
Cryptoassets er svært flyktige uregulerte investeringsprodukter. Ingen EU-investorbeskyttelse.

Les også vår guide til å kjøpe og selge bitcoins

Kjøpe Cardano (ADA) hos norsk kryptobørs

Dersom du ønsker å kjøpe Cardano (ADA) trygt og sikkert hos en norsk kryptobørs så kan vi anbefale den norske børsen Kaupang Krypto.

Dette er den eneste norske kryptobørsen som selger ADA. Kaupang ble stiftet i 2017, og er i dag en av de største norske børsene og kjøp av kryptovaluta.

Hos Kaupang kan du kjøpe Cardano (ADA) raskt og enkelt hele døgnet. Du verifiserer kjøpet med BankID eller BankID for mobil, og pengene du handler for trekkes direkte fra din norske bankkonto.

Kaupang har ingen egen lommebok der du kan oppbevare Cardano (ADA), så dette må du opprette i tillegg. Se hvordan du gjør dette i siste punkt.

Slik kjøper du Cardano (ADA) hos Kaupang Krypto:

  1. Du må først registrere deg som bruker hos Kaupang Krypto ved å bruke denne lenken. Som ny bruker får du også inntil 200 kroner i kryptobonus.
  2. Det er veldig enkelt å registrere deg. Du verifiserer identiteten din med BankID eller BankID for mobil, og du er raskt i gang med å kjøpe ADA. Betalingen skjer ved å overføre penger fra din norske bankkonto. Takket være moderne teknologi slipper du å logge inn i nettbanken din. Overføringen går umiddelbart, og er gebyrfri.
  3. Når du kjøper Cardano (ADA) hos Kaupang, må du skrive inn adressen til ADA-lommeboken din. Kaupang har ingen egen wallet.
  4. Om du trenger en lommebok for å oppbevare Cardano (ADA), anbefaler både vi og Kaupang at du bruker Exodus (https://www.exodus.io/download). Denne walleten kan du laste ned på pc, mac eller mobil, og lar deg oppbevare ADA og en rekke andre kryptovalutaer på en trygg måte.

Steg for steg guide til å kjøpe Cardano (ADA) med Visa/Mastercard

Hos Coinbase kan du kjøpe Cardano (ASA) direkte med Visa eller Mastercard Følger du guiden vår under burde det hele gå smertefritt, og du kan innen kort tid eie dine første Cardano.

Steg 1: For å kunne kjøpe Bitcoin med kredittkort eller ved bankoverføring må du først registrere deg hos Coinbase.com. Dette er en av verdens største kryptobørser, og fra og med 2021 lar Coinbase deg bruke betalingskort for å kjøpe blant annet Cardano (ADA). Når du registrerer deg hos Coinbase må du huske å ha pass eller førerkort tilgjengelig, for du må legitimere deg ved å sende inn bilde av din legitimasjon. Pass er den legitimasjonen som fungerer best. Selve valideringsprosessen kan ta noe tid, og samtidig som du registrerer deg hos Coinbase kan du derfor gå videre til steg 3.

Steg 2: Når Coinbase har validert din konto kan du umiddelbart registrere betalingskortet ditt og kjøpe Cardano (ADA). Du kan også validere bankkontoen din hos Coinbase og overføre penger fra banken din, men dette tar litt lengre tid.

Steg 3: Når du har kjøpt Cardano så blir disse lagret i din BTC Wallet hos Coinbase. Denne finner du under ”Accounts”.

Kjøpe Cardano (ADA) hos eToro

En annen populær kryptobørs som lar deg kjøpe ADA med Visa og Mastercard er eToro.

eToro er en av verdens mest populære handelsplasser for aksjer, valuta, råvarer og kryptovaluta. Handelsplassen er en sosial handelsplass, der du kan følge andre tradere og også kopiere populære tradere.

eToro tilbyr et stort antall kryptovalutaer, inkludert Cardano (ADA).

Registreringen går raskt, og du vil på kort tid være i gang med å kjøpe Cardano.

Slik kjøper du Cardano (ADA) hos Etoro:

  1. Du registrerer deg hos eToro ved å bruke denne linken. Registreringsprosessen er enkel, og du kommer raskt i gang med å kjøpe Cardano (ADA). Du trenger ikke å verifisere deg for å begynne å handle, men du må verifisere identiteten din første gang du skal ta ut penger fra kontoen din.
  2. Som betalingsmetode kan du bruke Visa, Mastercard og PayPal.
  3. Når du har registrert de kan du begynne å kjøpe Cardano. Den enkleste måten er søke på Cardano (ADA) i søkefeltet øverst på nettsiden, eller klikke deg inn på “Trade markets” og “Krypto” i menyen.
  4. Dine digitale mynter kan du lagre hos eToro, eller overføre til en egen lommebok.

68% av private investorkontoer taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å miste pengene dine.

Kryptoinvesteringer er svært ustabile uregulerte investeringsprodukter. Ingen EU-investorbeskyttelse.

Hva er Cardano?

Cardano er mer enn bare en kryptovaluta. Cardano er også en teknologiplattform som har som mål å kunne kjøre finansielle applikasjoner som brukes daglig av enkeltpersoner, organisasjoner og myndigheter over hele verden. Plattformen blir laget i flere ulike lag, noe som gjør at systemet blir svært fleksibelt og enkelt å vedlikeholde og forbedre. På Cardano sin plattform vil det være mulig å sende og motta Cardano sin kryptovaluta ADA, lagre smartkontrakter samt kjøre applikasjoner og tjenester som er desentraliserte og ikke kontrollert av en sentralisert organisasjon eller myndighet.

Cardano er basert på blokkjedeteknologi og ble grunnlagt av Input Output Hong Kong, som er en stor blokkjedeutvikler. Kryptovalutaen Cardano har en markedsverdi på cirka 5,5 milliarder dollar. Prosjektet ble lansert i 2015, men kryptovalutaen Cardano (ADA) ble lansert i 2017. Etter lanseringen tok det ikke lang til før verdien på valutaen eksploderte.

Selv om Cardano fortsatt er relativt ukjent, så brukes allerede teknologien i stort omfang til private transaksjoner. Fordelene til Cardano er at teknologien enkelt kan skaleres og kombineres med andre systemer, slik at den i fremtiden kan brukes av milliarder av mennesker over hele verden.

Hvorfor bør man kjøpe Cardano?

Kryptovalutaer som Bitcoin har eksplodert de siste årene, og steget mange tusen prosent i verdi. Cardano er en relativt ny kryptovaluta, men har allerede steget mye på kort tid. Dersom man vurderer å investere i kryptovaluta, kan det være lurt å gå inn i en relativt ny og ”ukjent” valuta. Da øker sjansen for å få være med på nok en eventyrlig verdistigning slik man har sett med andre større valutaer. Å kjøpe Cardano kan derfor vise seg å være en smart investering i fremtiden, og 2018 kan fort bli Cardano sitt år. Når også aviser som Dagens Næringsliv trekker frem Cardano som en av kryptovalutaene som kan bli den nye Bitcoin så er det definitivt vært å sjekke den ut nærmere.

Husk at kryptovaluta er en volatil valuta, og at du aldri bør investere mer enn du har råd til å tape. Hvordan valutaen har utviklet seg tidligere er ingen garanti for hvordan den vil utvikle seg i fremtiden.