11/07/2023

Kjøpe Cardano (ADA)

Skilling Kryptovaluta som CFD
Over 50 kryptovalutaer

Lave avgifter
 • Registrering med BankID
 • Betal med Visa og Mastercard
Gå til Skilling
Binance Verdens største kryptobørs
Lave gebyrer og enormt utvalg

Bruk Visa og Mastercard
 • Enkelt å bruke
 • Visa og Mastercard
 • Sikker og trygg børs
Gå til Binance

Kryptovalutaer er virkelig i vinden om dagen, og selv om det gjerne er Bitcoin som får mest oppmerksomhet i mediene, så er det flere andre kryptovalutaer som kan være smart i investere i dersom du ønsker en potensielt god verdistigning i fremtiden. En av disse valutaene er Cardano (ADA), som blant annet har blitt trukket frem av Dagens Næringsliv som en av kryptovalutaene som har potensiale til å bli den nye Bitcoin i 2023. Du som leser dette har allerede skjønt at Cardano kan være fremtiden og vil vite mer om hvordan du kan kjøpe Cardano. I vår steg for steg guide under vil vi vise deg hvordan du kan kjøpe Cardano trygt og sikkert.

Les også vår guide til å kjøpe og selge bitcoins

Kjøpe Cardano (ADA) hos norsk kryptobørs

Dersom du ønsker å kjøpe Cardano (ADA) trygt og sikkert hos en norsk kryptobørs så kan vi anbefale den norske børsen Firi.

Dette er en av få norske kryptobørser som selger ADA. Firi ble stiftet i 2017, og er i dag en av de største norske børsene og kjøp av kryptovaluta.

Hos Firi kan du kjøpe Cardano (ADA) raskt og enkelt hele døgnet. Du verifiserer kjøpet med BankID eller BankID for mobil, og pengene du handler for trekkes direkte fra din norske bankkonto.

Hos Firi kan du oppbevare ADA trygt i din egen wallet, og du kan også ta kjøpe og selge ADA enkelt, eller sende det til en ekstern wallet. Det er snart også mulig å stake Cardano hos Firi.

Slik kjøper du Cardano (ADA) hos Firi:

 1. Du må først registrere deg som bruker hos Firi ved å bruke denne lenken. Som ny bruker får du også inntil 200 kroner i kryptobonus.
 2. Det er veldig enkelt å registrere deg. Du verifiserer identiteten din med BankID eller BankID for mobil, og du er raskt i gang med å kjøpe ADA. Betalingen skjer ved å overføre penger fra din norske bankkonto . Takket være moderne teknologi slipper du å logge inn i nettbanken din. Overføringen går umiddelbart, og er gebyrfri. Du kan også bruke Visa, Mastercard eller VIPPS.
 3. Så fort du har kjøpt ADA vil du se denne i walleten din hos Firi. Her kan du oppbevare dine Cardando-coins trygt, og følge med på kursutviklingen.

Steg for steg guide til å kjøpe Cardano (ADA) med Visa/Mastercard

Hos Coinbase kan du kjøpe Cardano (ASA) direkte med Visa eller Mastercard. Følger du guiden vår under burde det hele gå smertefritt, og du kan innen kort tid eie dine første Cardano.

Steg 1: For å kunne kjøpe Bitcoin med kredittkort eller ved bankoverføring må du først registrere deg hos Coinbase.com. Dette er en av verdens største kryptobørser, og fra og med 2021 lar Coinbase deg bruke betalingskort for å kjøpe blant annet Cardano (ADA). Når du registrerer deg hos Coinbase må du huske å ha pass eller førerkort tilgjengelig, for du må legitimere deg ved å sende inn bilde av din legitimasjon. Pass er den legitimasjonen som fungerer best. Selve valideringsprosessen kan ta noe tid, og samtidig som du registrerer deg hos Coinbase kan du derfor gå videre til steg 3.

Steg 2: Når Coinbase har validert din konto kan du umiddelbart registrere betalingskortet ditt og kjøpe Cardano (ADA). Du kan også validere bankkontoen din hos Coinbase og overføre penger fra banken din, men dette tar litt lengre tid.

Steg 3: Når du har kjøpt Cardano så blir disse lagret i din BTC Wallet hos Coinbase. Denne finner du under ”Accounts”.

Kjøpe Cardano (ADA) hos Skilling

En annen populær kryptobørs som lar deg kjøpe ADA med Visa og Mastercard er Skilling.

Skilling er et ideelt valg for å kjøpe Cardano (ADA) av flere grunner. Plattformen har et solid omdømme og tilbyr pålitelig og brukervennlig handel. Med Skilling kan du dra nytte av enkel navigasjon og en intuitiv handelsplattform, spesielt for nybegynnere.

Skilling gir deg også tilgang til et bredt spekter av finansielle instrumenter, inkludert kryptovalutaer som Cardano (ADA). Sikkerheten til dine investeringer er også prioritert, med moderne sikkerhetstiltak og regulering av pålitelige myndigheter. Velg Skilling for en pålitelig handelsopplevelse og muligheten til å kjøpe Cardano (ADA) på en sikker og brukervennlig plattform.

Slik går du frem for å kjøpe Cardano hos Skilling:

 1. Opprett en konto hos Skilling: Gå til Skilling-nettsiden og opprett en konto ved å følge registreringsprosessen. Du må fylle ut nødvendig informasjon og verifisere identiteten din, i samsvar med Skilling sine retningslinjer.
 2. Finansier kontoen: Etter at du har opprettet en konto, må du sette inn midler på kontoen din. Skilling tilbyr vanligvis forskjellige betalingsmetoder som bankoverføring, kredittkort eller elektroniske betalingsløsninger. Velg en betalingsmetode og følg instruksjonene for å fullføre innskuddet.
 3. Søk etter Cardano (ADA): Naviger til handelsplattformen på Skilling og søk etter Cardano (ADA) i listen over tilgjengelige kryptovalutaer. Klikk på ADA-symbolet for å få tilgang til handelspar og prisinformasjon.
 4. Kjøp Cardano (ADA): Angi ønsket handelsbeløp og gjennomfør kjøpet av Cardano (ADA) ved å følge instruksjonene på Skilling-plattformen. Vær oppmerksom på eventuelle avgifter eller gebyrer som kan gjelde for handelen.

Hva er Cardano?

Cardano er mer enn bare en kryptovaluta. Cardano er også en teknologiplattform som har som mål å kunne kjøre finansielle applikasjoner som brukes daglig av enkeltpersoner, organisasjoner og myndigheter over hele verden. Plattformen blir laget i flere ulike lag, noe som gjør at systemet blir svært fleksibelt og enkelt å vedlikeholde og forbedre. På Cardano sin plattform vil det være mulig å sende og motta Cardano sin kryptovaluta ADA, lagre smartkontrakter samt kjøre applikasjoner og tjenester som er desentraliserte og ikke kontrollert av en sentralisert organisasjon eller myndighet.

Cardano er basert på blokkjedeteknologi og ble grunnlagt av Input Output Hong Kong, som er en stor blokkjedeutvikler. Kryptovalutaen Cardano har en markedsverdi på cirka 5,5 milliarder dollar. Prosjektet ble lansert i 2015, men kryptovalutaen Cardano (ADA) ble lansert i 2017. Etter lanseringen tok det ikke lang til før verdien på valutaen eksploderte.

Selv om Cardano fortsatt er relativt ukjent, så brukes allerede teknologien i stort omfang til private transaksjoner. Fordelene til Cardano er at teknologien enkelt kan skaleres og kombineres med andre systemer, slik at den i fremtiden kan brukes av milliarder av mennesker over hele verden.

Hvorfor bør man kjøpe Cardano i 2023

Kryptovalutaer som Bitcoin har eksplodert de siste årene, og steget mange tusen prosent i verdi. Cardano er en relativt ny kryptovaluta, men har allerede steget mye på kort tid. Dersom man vurderer å investere i kryptovaluta, kan det være lurt å gå inn i en relativt ny og ”ukjent” valuta. Da øker sjansen for å få være med på nok en eventyrlig verdistigning slik man har sett med andre større valutaer. Å kjøpe Cardano kan derfor vise seg å være en smart investering i fremtiden, og 2018 kan fort bli Cardano sitt år. Når også aviser som Dagens Næringsliv trekker frem Cardano som en av kryptovalutaene som kan bli den nye Bitcoin så er det definitivt vært å sjekke den ut nærmere.

Her er noen gode grunner til å kjøpe Cardano (ADA) i 2023:

 1. Potensial for vekst: Cardano er et prosjekt som har som mål å tilby en plattform for utvikling av desentraliserte applikasjoner og smarte kontrakter. Det har blitt anerkjent for sin forskningsbaserte tilnærming og skaleringsevne. Som et av de mest populære prosjektene innenfor kryptovaluta, har Cardano potensial for videre vekst og adopsjon.
 2. Solid teknologisk fundament: Cardano er bygget på et solid teknologisk fundament som tar sikte på å være sikrere, mer bærekraftig og skalerbart enn tidligere generasjoner av blockchain. Gjennom en vitenskapelig tilnærming og formell verifisering av kode, har Cardano til hensikt å tilby en pålitelig og effektiv plattform for desentraliserte applikasjoner.
 3. Staking-mulighet: Cardano bruker et Proof-of-Stake (PoS) konsensusmekanisme, som betyr at eiere av ADA har muligheten til å stake sine tokens for å bidra til nettverkets sikkerhet og drift. Ved å kjøpe Cardano (ADA) kan du utnytte staking-muligheten og potensielt tjene belønninger for din deltakelse i nettverket.