26/06/2023

Kjøpe Chainlink (LINK)

Chainlink (LINK) er en av de mest populære kryptovalutaene.

Du som har kommet til denne artikkelen vil antakelig vite mer om hvordan du kan kjøpe Chainlink på en rask og trygg måte.

Vi har derfor satt sammen en steg for steg guide som viser deg hvordan du kan kjøpe Chainlink trygt hos noen av de største kryptobørsene på nett.

Guiden viser deg hvordan du registrerer deg, og hvordan du kan bruke Visa, Mastercard eller PayPal for å kjøpe Chainlink og andre kryptovalutaer.

Følger du vår guide vil du være i stand til å kjøpe Chainlink i løpet av noen minutter.

Binance Verdens største kryptobørs
Lave gebyrer og stort utvalg

Bruk Visa og Mastercard
 • Enkelt å bruke
 • Betal med Visa og Mastercard
 • Sikker og trygg børs
Gå til Binance
NBX Stor og seriøs norsk børs
Solid utvalg av krypto

Lave avgifter
 • Registrering med BankID
 • Betal med Vipps, Visa og Mastercard
Gå til NBX

Kjøpe Chainlink (LINK) fra norsk kryptobørs

Endelig kan du kjøpe Chainlink fra den norske kryptobørsen FIRI

Den norske kryptobørsen Firi tilbyr nå kjøp av Chanlink med direkteoverføring fra din norske bankkonto. Du trenger ikke en gang å logge inn i nettbanken din for å kjøpe Chainlink fra bankkontoen din.

Registrering og verifisering skjer raskt og trygt med BankID eller BankID for mobil, og Firi har lisens fra Finanstilsynet.

Tryggere og enklere blir det ikke!

Slik kjøper du Chanlink (LINK) fra FIRI:

1. Første steg er å registrere deg hos Firi ved å bruke denne lenken. Da gir den norske kryptobørsen deg i tillegg inntil 200 kroner i bonus som du kan handle Chainlink eller annen kryptovaluta for. Selve registreringsprosessen er enkel, og verifisering skjer med BankID eller BankID for mobil.

2. Når du har registrert deg er du raskt i gang med å kjøpe Chainlink. Takket være moderne teknologi kan du koble bankkontoen din direkte opp mot Firi, og på den måte kjøpe raskt og sikkert fra din norske bankkonto. Du kan også kjøpe Chainlink raskt og enkelt med Visa, Mastercard eller VIPPS.

3. Så fort du har kjøpt dine første LINK hos Firi kan du gå inn på walleten din for å se saldoen der. Du lagrer din kryptovaluta trygt hos Firi, og kan også laste ned en egen app der du enkelt har tilgang til kurser og kjøp og salg.

Kjøpe Chainlink hos Coinbase

Et fint utgangspunkt for deg som til kjøpe Chainlink er Coinbase. Dette er en av de største kryptobørsene i verden, og en handelsplass som tilbyr et stort antall kryptovalutaer, inkludert Chainlink (LINK).

Hos Coinbase kan du kjøpe Chainlink med Visa eller Mastercard, og selve kjøpsprosessen er både rask og enkel. Etter at du har kjøpt Chainlink hos Coinbase velger du selv om du vil lagre dine digitale mynter i en egen wallet hos Coinbase, eller om du vil overføre din Chanlink-valuta til en annen børs eller kryptolommebok.

Du registrerer deg enkelt hos Coinbase ved å følge vår steg for steg guide under. Da er du også på kort tid i gang med å kjøpe Chainlink.

Slik kjøper du Chainlink hos Coinbase:

 1. Det første du må gjøre for å kunne kjøpe Chainlink (LINK) hos Coinbase er å registrere deg ved å bruke denne lenken. Da kan du også sikre deg inntil 400 kroner i gratis kryptovaluta som en velkomstbonus. Selve registreringen går raskt, men underveis i registreringsprosessen må du verifisere identiteten din. For å gjøre dett må du ta bilde av førerkort eller pass og sende inn til Coinbase. Slapp av, børsen har autorisasjon fra amerikanske finansmyndigheter, så alt er helt trygt.
 2. Med en gang du har validert kontoen din kan du gå i gang med å kjøpe Chainlink (LINK). Du kjøper Chainlink enklest ved å bruke Visa eller Mastercard, og du kan oppbevare kryptovalutaen trygt hos Coinbase.
 3. Coinbase lar deg følge med på Chainlink-kursen i nettleseren din eller ved å laste ned en egen app til mobilen din. Det er naturligvis også lett å selge Chainlink, og du kan overføre penger til både PayPal og din norske bankkonto enkelt og uten store gebyrer.

Hva er Chainlink?

De fleste har hørt om Chainlink som kryptovaluta, men Chainlink er så mye mer enn bare en kryptovaluta.

Chainlink har to hovedformål.

Det ene formålet er å koble seg på blokkjeder via APIer. Det andre formåle er å gjøre det mulig å sende betalinger hvor som helst i verden.

Vi forsøker å ikke gjøre det for avansert i denne artikkelen, for det er nemlig MYE avansert teknologi bak Chainlink.

Kort forklart er Chainlink både en kryptovaluta, men også et system som lar en blokkjede koble seg til andre datasystemer via APIer. Blokkjeder med smartkontrakter kan ikke selv koble seg til data på egenhånd, og Chainlink ønsker derfor å løse denne utfordringer ved å la blokkjedene bruke APIer for å koble seg på andre datasystemer.

Grunnen til at dette er viktig er at en smartkontrakt skal kunne innhente data om at noe har skjedd utenfor blokkjeden, og dermed automatisk sette i gang en prosess i blokkjeden.

Si for eksempel at en betaling skal skje i blokkjeden når et vareparti med is ankommer grensen mellom Norge og Sverige. En GPS gir et nettverk beskjed når lastebilen har ankommet, og takket være Chainlink sin teknologi er snakket blokkjeden med datasystemet som viser at lastebilen har ankommet grensen. Dette setter i gang en reaksjon i blokkjeden som gjør at betalingen automatisk skjer.

Chainlink bruker LINK-tokens ved betaling i smartkontraktene. Det er nettopp slike LINK du kan kjøpe hos kryptobørsene.

Les også vår guide til å kjøpe bitcoin

Hvorfor kjøpe Chainlink (LINK)?

Den viktigste grunnen til at du bør kjøpe Chainklink er at mulighetene som ligger bak teknologien er enorme. Dette tilsier også at kursutviklingen fremover kan bli eventyrlig, og at det å kjøpe Chainlink i dag kan vise seg å være en smart investering i fremtiden.

Chainlink sin teknologi kan bringe smartkontrakter til det kommersielle markedet, og teknologien brukes allerede av Swift, som samarbeider med mer enn 11 000 banker i hele verden.

Det er flere gode grunner til å kjøpe Chainlink (LINK)

 • Orakelnettverkets viktighet: Chainlink er et av de mest anerkjente og populære orakelnettverkene i kryptoindustrien. Orakler er avgjørende for å bringe eksterne data til blockchain-verdenen, slik at smarte kontrakter kan samhandle med sanntidsdata. Chainlink tilbyr en sikker og pålitelig måte å hente og validere data fra eksterne kilder, noe som er avgjørende for mange desentraliserte applikasjoner (DApps) og DeFi-prosjekter.
 • Partnerskap og brukstilfeller: Chainlink har et bredt spekter av partnerskap og brukstilfeller som viser sin anvendelighet. De samarbeider med store selskaper og blockchain-prosjekter for å bringe orakeltjenester til ulike bransjer, inkludert finans, forsikring, logistikk og mer. Dette indikerer tillit og adopsjon av Chainlink-teknologien i ulike sektorer.
 • Sterk teknologi og team: Chainlink har et solid teknologisk fundament og et dedikert team av utviklere og forskere. De arbeider kontinuerlig med å forbedre protokollen og bringe nye funksjoner og løsninger til markedet. Dette gir tillit til at Chainlink fortsetter å være en ledende aktør innen orakeltjenester.
 • Markedsvekst og potensiell verdi: Som et av de ledende orakelnettverkene har Chainlink vært med på å drive vekst og utvikling av desentraliserte applikasjoner og DeFi-sektoren. Med fortsatt økende etterspørsel etter orakeltjenester kan Chainlink oppleve økt bruk og potensiell verdiøkning.

Før du kjøper Chainlink bør du imidlertid være klar over at kryptovalutaer er svært volatile, med store svingninger i kursen. Det er derfor viktig at du ikke kjøper Chainlink med penger du ikke har råd til å tape.

Under kan du se hvordan kursen på Chainlink har utviklet seg siden 2017.