Kjøpe Dash

kjøpe dash

Selv om Bitcoin får mye av oppmerksomheten i media, så begynner stadig flere å få øynene opp for kryptovalutaen Dash. Dash er per nå den sjette største kryptovalutaen på markedet, og har hatt en eventyrlig verdistigning det siste året. Du som leser denne artikkelen har fått med deg dette, og har lyst til å vite hvordan kan kjøpe Dash. Å kjøpe Dash er ikke like rett frem som å kjøpe Bitcoin, men dersom du følger vår steg for steg guide under så vil du i løpet ha kort tid ha investert i dine første Dash, og kan bli med på en forhåpentlig eventyrlig reise videre.

Les også vår guide til å kjøpe og selge bitcoin

Steg for steg guide til å kjøpe Dash

Per nå er det ikke mulig å kjøpe Dash direkte med bankkort eller bankoverføring. Dash kan kun kjøpes på noen få utvalgte kryptobørser, og disse børsene gir deg ikke muligheten til å handle krypto med Visa, Mastercard eller ved overføring via bank. Får å kunne handle Dash må du derfor først kjøpe Bitcoin (BTC) med kort eller bankoverføring, og siden bruke dine BTC til å kjøpe Dash.

Oppdatering: Fra 2019 kan du kjøpe Bitcoin som du kan bruke til å veksle inn i Dash hos Binance.com direkte med kredittkort (Visa eller Mastercard). Gå derfor rett til steg 3 for å finne informasjon om hvordan du registrerer deg hos Binance.

Steg 1: For å kunne kjøpe BTC med bankkort eller overføring fra bank som du senere skal bruke til å kjøpe Dash må du først registrere deg hos Coinbase.com, som er en av verdens største handelsplasser for BTC. Selve registreringsprosessen er enkelt å følge, men husk å ha pass eller førerkort tilgjengelig. Coinbase krever nemlig slik legitimasjon for å verifisere deg. Vi anbefaler at du bruker pass, og tar bilde av passet i løpet av registreringsprosessen for å sende over til Coinbase. Det kan hende du må gjøre flere forsøk for å få bildet godt nok til at Coinbase godkjenner det. Når du er ferdig med registreringsprosessen må du vente på å bli validert av Coinbase. Dette kan ta litt tid på grunn av stor pågang. Coinbase har nemlig over 200 000 nye registreringer hver dag.

Steg 2: Umiddelbart etter at Coinbase har validert din konto, kan du kjøpe dine første Bitcoins (BTC). Du registrerer enten bankkortet ditt (Visa eller Mastercard) og kjøper direkte med kort eller du kan overføre penger fra banken din til Coinbase. Dette krever imidlertid at Coinbase først validerer bankkontoen din. Vi anbefaler derfor at du kjøper BTC med kort da dette går fortere, selv om gebyrene er noe høyere. Når du har kjøpt BTC vil disse bli lagret i en lommebok hos Coinbase som heter BTC Wallet. Denne finner du ved å klikke deg inn på «Accounts» fra dashbordet.

Steg 3: Per nå er det ikke mulig å kjøpe Dash hos Coinbase. For å få kjøpt Dash er du derfor nødt til å også registrere deg hos Binance.com, en av verdens største kryptobørser der du kan handle Dash. Registreringen hos BInance går raskt og enkelt, men også her må du legitimere deg med pass eller førerkort. Etter registrering må kontoen din valideres, og dette kan ta noe tid avhengig av pågangen.

Steg 4: Når din konto hos Binance er validert er neste steg å overføre Bitcoin (BTC) fra Coinbase til Binance. Først må du finne adressen til BTC Walleten din hos Binance, som du skal sende BTC til. Denne finner du ved å klikke på ”Funds” og ”Deposits Withdrawals”. Deretter scroller du deg ned til BTC og klikker på «Deposit». Adressen som dukker opp kopierer du og limer inn hos Coinbase under ”Accounts”, ”BTC Wallet” og ”Send”. Hvor lang tid overføringen tar beror på hvor mange transaksjoner som er på vent i nettverket.

Steg 5: Med en gang dine BTC er inne på din wallet hos Binance er det på tide å bruke disse til å kjøpe Dash. For å gjøre dette klikker du deg inn på «trade» og finner valutakombinasjonen DASH/BTC. Deretter kjøper du Dash med Bitcoin.

Kort oppsummert:

OBS: Våre lesere rapporterer at Binance midlertidig har stengt for registrering av nye brukere. I mellomtiden kan du registrere deg på kryptobørsen Kucoin.com, der du også kan kjøpe Dash.

Hva er Dash?

Dash er en kryptovaluta ikke ulikt andre kryptovalutaer. Det er en form for digitale penger som du kan sende over internett til en venn eller til andre uten at banken er mellommann.

Dash ble lansert i 2014, og er per nå den sjette største kryptovalutaen i verden regnet etter markedsverdi. Dash er på mange måter en bedre versjon av Bitcoin, og har løst mange av problemene som Bitcoin sliter med. Det er raskere å overføre Dash enn mange andre kryptovalutaer – en transaksjon blir bekreftet i løpet av bare 10 minutter. Samtidig er overføringsgebyrene veldig lave med Dash. Der Bitcoin tar rundt 6 dollar i gebyr tar Dash bare 0,4 dollar.

Som du har sett over er det relativt enkelt å kjøpe Dash, og stadig flere nettbutikker aksepterer Dash som betalingsmiddel. Som investering har Dash vist seg å være lukrativt. Det er imidlertid vanskelig å vite hvordan kursutviklingen til Dash vil se ut i fremtiden. Du som ønsker å kjøper Dash må derfor være klar over at kryptovaluta er en volatil valuta, og at du aldri bør investere mer penger enn du har råd til å tape.