Kjøpe IOTA

Prisen på kryptovalutaen IOTA har skutt i været den siste tiden, og du som har kommet hit er antakelig interessert i å kjøpe IOTA. Å kjøpe IOTA er en litt mer tungvint prosess enn å f.eks. kjøpe Bitcoin, men dersom du følger vår steg-for-steg-guide under så kommer du til å eie dine første IOTA i løpet av kort tid.

Kaupang Norsk kryptobørs
Kjøp Iota fra norsk kryptobørs

Lisens fra Finanstilsynet
  • Enkel verifisering med BankID
  • Meget trygt og sikkert
Gå til Kaupang
Binance Verdens største kryptobørs
Kjøp Iota med lave gebyrer

Betal med Visa/Mastercard
  • Enormt utvalg
  • Trygg lagring
Gå til Binance

Grunnen til at prosessen ved å kjøpe IOTA er litt mer tungvint enn å kjøpe Bitcoin er at IOTA kun selges på kryptobørser der man ikke kan sette inn penger direkte fra norske bankkontoer eller med norske betalingskort. I tillegg kan ikke IOTA kjøpes direkte med vanlig valuta, men det må veksles inn ved å bruke annen kryptovaluta som f.eks. Bitcoin.

Les også vår guide til å kjøpe og selge bitcoins

I vår steg-for-steg guide tas det utgangspunkt i at du først kjøper Bitcoin på vår anbefalte børs som aksepterer norske betalingskort. Deretter overføres BTC til en annen børs som gir muligheten for å handle IOTA. Dersom du synes dette høres komplisert ut så kan du bare slappe av. Følger du guiden så skal det gå relativt smertefritt.

Oppdatering: Fra 2019 kan du kjøpe Bitcoin som du kan bruke til å veksle inn i IOTA hos Binance.com direkte med kredittkort (Visa eller Mastercard). Gå derfor rett til steg 3 for å finne informasjon om hvordan du registrerer deg hos Binance.

Steg 1: Det første du gjør for å kunne kjøpe IOTA er å registrere deg hos Coinbase.com, som er en av verdens største markedsplasser for kryptovaluta. Dersom du allerede har registrert deg hos Coinbase kan du gå rett videre til neste steg. Når du registrerer deg hos Coinbase må du identifisere deg med førerkort eller pass. Dette skanner du inn (eller tar bilde av med telefonen din) og laster opp til Coinbase. Dersom du får beskjed om at bildet ikke er godt nok på første forsøk så forsøker du bare igjen.

Steg 2: Så fort du har fulgt registreringsprosessen hos Coinbase og din konto har blitt validert, så kan du begynne å kjøpe kryptovaluta. For å kunne kjøpe IOTA må du først kjøpe Bitcoin hos Coinbase. Disse kan du kjøpe ved å bruke et norsk kredittkort eller du kan overføre penger fra en norsk bankkonto. Selve kjøpsprosessen er relativ enkel, og din kryptovaluta er tilgjengelig i din BTC wallet hos Coinbase umiddelbart eller kjøp.

Steg 3: Neste steg for deg i prosessen med å kjøpe IOTA er å registrere deg hos en av børsene hvor du kan handle IOTA med Bitcoin du nå har stående på din wallet hos Coinbase. Vi anbefaler at du registrerer deg hos Binance.com, som er en av de største kryptobørsene med et stort utvalg av ulik kryptovaluta. Selve registreringsprosessen hos Binance er enda enklere enn hos Coinbase, og du trenger ikke å identifisere deg med et id-dokument.

Steg 4: Når du har åpnet en konto hos Binance så er det på tide å overføre din Bitcoin fra Coinbase til Binance slik at du kan kjøpe IOTA. Under «Accounts» på Coinbase kan du sende Bitcoin fra din BTC Wallet til Binance. På forhånd må du ha opprettet en egen Bitcoin Wallet hos Binance. Deretter skriver sender du Bitcoin fra din wallet hos Coinbase til din wallet hos Binance. Husk at skrive inn korrekt wallet-adresse, slik at du faktisk mottar det du overfører.

Steg 5: Når dine Bitcoin er tilgjengelig i din wallet hos Binancekan du trade BTC til IOTA hos Binance.

Oppsummering av prosessen med å kjøpe IOTA

  1. Registrer deg hos Coinbase.com
  2. Kjøp Bitcoin med kredittkort
  3. Overfør BTC fra Coinbase til Binance.com
  4. Kjøp IOTA med BTC (IOTA/BTC)

Hvorfor bør du kjøpe IOTA?

IOTA er en kryptovaluta som er designet for «Internet of Things». IOTA er ikke basert på «Blockchain»-teknologien som mange andre kryptovaluter er, men den er basert på en teknologi som heter «The Tangle». Det er mange fordeler med denne teknologien i forhold til Blockchain. For det første kan IOTA overføres uten noen gebyrer. Transaksjonene er også mye raskere enn ved overføring av f.eks. Bitcoin. Grunnen til dette er at den som sender IOTA også må godkjenne to andre transaksjoner før å sende. Dette gjør at flere transaksjoner blir godkjent raskere enn ved overføring av kryptovaluta som er basert på Blockchain.

iota chart

IOTA er en kryptovaluta som ble lansert for seks måneder siden. I spissen står blant annet den norske gründeren David Sønstebø. Etter lansering har markedsresponsen vært enorm, og IOTA verdsettes nå til hele 70 milliarder kroner. En grunn til at IOTA verdsettes så høyt av markedet er at mange store norske og internasjonale selskaper har inngått et samarbeid om å bruke IOTA for å skape en markedsplass for å selge data. Blant store selskaper som omfavner IOTA finner man blant annet Universitetet i Oslo, Microsoft, Fujitsu, DNV GL og Accenture.

IOTA hevder å ha løst mange av problemene man finner ved f.eks. Bitcoin, særlig ved at betalinger kan skje uten gebyrer og at det ikke finne snoen begrensninger på hvor stort antall transaksjoner som kan gå gjennom systemet. Dette øker igjen transaksjonshastigheten.

Det har vært skrevet mye om IOTA i norske medier. Se blant annet en artikkel fra Dagens Næringsliv her: https://www.dn.no/nyheter/2017/12/05/1937/Finans/ekstremdag-for-norsk-kryptovaluta-verdsettes-til-over-70-milliarder-kroner.

Selv om kursen på IOTA har steget kraftig på IOTA i det siste, må du huske på at ingen kan spå kursen i fremtiden. Kryptovaluta er en volatil valuta, og det er alltid en risiko å kjøpe IOTA.