Kjøpe kryptovaluta på eToro

Dette har jeg ikke tid til å lese. Ta meg direkte til eToro så jeg kan kjøpe bitcoin og annen kryptovaluta

Kryptovaluta har eksplodert det siste året, og stadig flere nordmenn kaster seg på kryptobølgen. I mediene er det særlig Bitcoin som får mye av oppmerksomheten, men det finnes flere hundre ulike kryptovalutaer på markedet i dag, som alle bygger på enormt spennende og banebrytende teknologi. Samtidig har verdiøkningen på kryptovaluta eksplodert det siste året, og det er liten tvil om at det er fristende å kjøpe kryptovaluta om dagen. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan man kjøper kryptovaluta på den store handelsportalen eToro.com.

Se også vår guide til å kjøpe Bitcoin

Det finnes en vrimmel av ulike kryptobørser der ute hvor man kan kjøpe ekte kryptomynter til odel og eie. En av disse handels plassene er eToro.

eToro er en helt genial handelsplass for deg som er nybegynner og vil kjøpe bitcoin og annen kryptovaluta på en enkel måte. Dette er en sosial handelsplass, der du kan følge andre tradere og til og med kopiere handlene deres.

For deg som er ny med kryptovaluta er eToro et smart sted å begynne. Her kan du ikke bare kjøpe kryptovaluta. Du kan også kjøpe aksjer, trade valuta og andre finansielle instrumenter.

Steg for steg guide til å investere i krypto på eToro

Før kunne du kun kjøpe såkalte CFDer hos eToro. Dette er avanserte finansielle instrumenter der du ikke kjøpe faktiske krypromynter. Den tiden er imidlertid over. Nå tilbyr eToro muligheten til å kjøpe ekte kryptovaluta på samme måte som om du handler hos andre kryptobørser der uten.

Fordelen med å kjøpe kryptovaluta hos eToro, er at det er like enkelt som å kjøpe et fond i nettbanken din. Kanskje til og med enda enklere.

Det er også svært praktisk at du kan bruke PayPal, Visa eller Mastercard for å kunne raskt i gang med å kjøpe din første kryptovaluta.

Steg 1: Det første du må gjøre for å kunne kjøpe kryptovaluta på eToro er å registrere deg hos eToro.com. Selve registreringsprosessen er enkel, og du vil innen kort tid kunne registrere ditt betalingskort (Visa og Mastercard) for å begynne å investere i krypto. eToro.com aksepterer også Paypal som betalingsmiddel. Dersom du skal ta ut penger av kontoen din hos eToro må du først ha validert kontoen din. Dette krever at du sender inn kopi av legitimasjon (pass eller førerkort) til eToro.

Steg 2: Når du har registrert deg hos eToro og registrert et betalingskort er det bare å begynne å kjøpe kryptovaluta. Her finner du link til kryptovaluta i høyremenyen under «Trade Markets» og «Crypto».

eToro gir deg muligheten til å investere i følgende kryptovalutaer:

  • Bitcoin (BTC)
  • Bitcoin Cash (BTH)
  • Ethereum (ETH)
  • Ripple (XRP)
  • Dash
  • Litecoin (LTC)
  • Ethereum Classic (ETC)

eToro har også satt sammen en egen kryptoportefølje som det er mulig å investere i. Dette er på mange måter som å investere i et hvilket som helst annet fond der får diversifisert porteføljen din med flere ulike kryptovalutaer samtidig som du slipper å følge med på kursendringene selv. eToro sin kryptoportefølje er satt sammen av en egen investeringsgruppe hos eToro,

I tillegg har eToro en funksjon som gir deg mulighet til å kopiere andre tradere. Handelsplassen har en egen liste over suksessfulle tradere, og dersom du velger å kopiere en av disse, vil din konto følge alle investeringer som traderen gjør automatisk. Du lar rett og slett noen andre trade for deg.

Hvorfor kjøpe kryptovaluta på eToro?

Det er flere grunner til at kjøpe av kryptovaluta på eToro er et alternativ for deg som vil kaste deg på kryptobølgen. Samtidig er eToro en enkel og oversiktlig handelsplass der du enkelt registrerer deg og raskt kommer i gang med å investere. For deg som ønsker å komme hurtig i gang med krypto-handel, men kanskje er mer opptatt av å ta del i prisstigningen på krypto enn å faktisk eie krypto, så er eToro et godt alternativ.

Selv om kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple og Dash har hatt en eventyrlig verdistigning den siste tiden så er det likevel verdt å tenke på at dette ikke er noen garanti for hvordan kursen vil utvikle seg i fremtiden. Invester derfor aldri mer enn du har råd til å tape.

Husk at CFD er et giret produkt. Å handle med CFD-er kan føre til tap som overstiger din opprinnelige investering og passer ikke for alle. Vær sikker på at du har forstått hvilken risiko det innebærer.

eToro er en plattform med flere aktiva som tilbyr både investering i aksjer og kryptoaktiver, samt handel med CFDer.

Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter og har stor risiko for å miste penger raskt pga leverage. 68% av detaljistinvestorkontoer taper penger ved handel med CFD-er med denne leverandøren. Du burde vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater.

Cryptoassets er flyktige instrumenter som kan svinge mye i en svært kort tidsramme og derfor er ikke passende for alle investorer. Annet enn via CFDer, er handel med cryptoassets uregulert og overvåkes derfor ikke av noe EU-regelverk.