Kjøpe kryptovaluta

Vi er godt inni 2021, og ser man tilbake på fjoråret så er det liten tvil om at 2020 virkelig var året der kryptovaluta fikk fotfeste hos folk flest. Det virker som at kryptovaluta er på alles tunger om dagen, og mediene skriver daglig om prisstigningene og teknologien bak diverse valutaer. Stadig flere nordmenn velger å investere i kryptovaluta, og for de som begynte å investere i 2020 så har investeringen gitt god avkastning. Du som leser denne artikkelen har lyst til å komme i gang med å kjøpe kryptovaluta, men er usikker på hvordan du kommer i gang.

eToro En sosial handelsplass
Lave gebyrer og stort utvalg

Bruk Visa og Mastercard
  • Enkelt å bruke
  • Sikker og trygg børs
Gå til eToro
Binance Verdens største børs
Verdens største kryptobørs

Lave avgifter
  • Enkelt å bruke
  • Visa/Mastercard
Gå til Binance

Kryptoinvesteringer er svært ustabile og  uregulerte investeringsprodukter. Ingen EU-investorbeskyttelse.

Vil du gjøre det enda enklere? Les vår artikkel om hvordan du kan kjøpe kryptovaluta på få steg

Vi har derfor laget en steg for steg guide som forklarer deg hvordan du kjøper kryptovaluta, og hvorfor 2018 er året der kryptovaluta virkelig blir mainstream.

Dette orker jeg ikke å lese. Ta meg direkte til Firi (tidligere MiraiEx) så jeg kan begynne å kjøpe kryptovaluta

Kjøpe kryptovaluta med BankID fra norsk børs

Det er flere norske kryptobørser der ute, og en av de største er Firi (tidligere MiraiEx).

Dette er en stor norsk kryptobørs der du kan kjøpe kryptovaluta raskt og trygt.

Firi har godkjenning fra Finanstilsynet, og alle norske bruker kan bruke Vipps og BankID for å registrere deg.

Som ny kunde får du i tillegg inntil 200 kroner i bonus som du kan kjøpe kryptovaluta for.

Firi tilbyr følgende kryptovalutaer:

Slik kjøper du kryptovaluta hos Firi:

1. Det første du må gjøre er å registrere deg ved å bruke denne lenken. Da får du samtidig inntil 200 kroner i bonus. Du registrerer deg med Vipps eller e-post.

2. Når kontoen er registrert må du verifisere kontoen. Dette gjør du med BankID eller BankID for mobil.

3. Du kan nå begynne å kjøpe kryptovaluta. Dette gjør du ved å overføre penger fra bankkontoen din til Firi. Selskapet har utviklet et system som gjør det raskt å overføre penger fra alle norske banker til børsen.

Steg for steg guide for å kjøpe kryptovaluta med Visa/Mastercard

Kryptovaluta skiller seg fra vanlig valuta ved at valutaen ikke kontrolleres av banker. Det er altså ikke mulig å kjøpe kryptovaluta hos en vanlig bank. Kryptovaluta må kjøpes på såkalte kryptobørser, som det etter hvert begynner å finnes ganske mange av. Når du kjøper kryptovaluta for første gang er det imidlertid viktig at du velger en seriøs børs, som tar godt vare på investeringene dine og som har gode sikkerhetssystemer mot hackere.

I vår steg for steg guide under fokuserer vi på to av verdens største kryptobørser. Disse har begge et stort utvalg av kryptovaluta, og er gode steder å starte med å kjøpe din første kryptovaluta.

Se også vår store guide til å kjøpe NFT

Steg 1. Et godt utgangspunkt for nybegynnere. De fleste nybegynnere bør starte med å kjøpe en eller flere av de mest kjente kryptovalutaene hos Binance. Dette er en av av verdens største kryptobørser som er underlagt strenge reguleringer, og hvor man kan kjøpe alle de mest kjente kryptovalutaene. En stor fordel med disse børsene er at du kan handle direkte ved å bruke ditt bankkort (VISA eller Mastercard) eller ved å overføre penger direkte fra din norske bankkonto.

Hos Binance kan du blant annet kjøpe følgende kryptovalutaer

Steg 2: Registrering. Før du kan gå i gang med å kjøpe kryptovaluta hos Binance må du registrere deg. Siden Binance er opptatt av sikkerhet på samme måte som banker er, så må du i forbindelse med registreringen ta bilde av pass eller førerkort og sende det til inn til Binance. Mange er skeptiske til dette, men det er ingenting å tenke på. Binance er som sagt en stor og seriøs kryptobørs, og som har mange millioner brukere (og får flere hundretusen nye brukere hver dag). Du tar enkelt bilde med din mobil og sender inn over nettet. Når dette er gjort må du vente på at registeringen blir validert. Dette kan ta litt tid avhengig av hvor mange som forsøker å opprette en ny konto.

Steg 3. Begynne å kjøpe kryptovaluta. Med en gang din konto er validert kan du begynne å kjøpe kryptovaluta hos Binance Den enkleste måte å kjøpe din første kryptovaluta på er å bruke ditt norske bankkort. Da går kjøpet igjennom på sekunder. At annet alternativ er å først overføre penger fra din norske bankkonto.

Når du har kjøpt kryptovaluta blir disse lagret i ”wallets” hos Binance. Dette er digitale lommebøker som kun du har tilgang til. Det er ulike wallets avhengig av hvilken kryptovaluta du kjøper, og fra den digitale lommeboken kan du motta kryptovaluta og sende kryptovaluta fra andre.

Dersom du ønsker å veksle inn kryptovalutaen, kan du gjøre dette og deretter overføre pengene tilbake til din norske bankkonto. På ditt dashbord hos Binance kan du følge med på kursutviklingen på de ulike kryptovalutaene, og du kan se hvor mye kryptovalutaen er verdt i norske kroner. Binance har også en meget god app for mobil der du kan både handle valuta og følge med på kursutviklingen.

Binance har et enormt utvalg av kryptovalutaer. Ønsker du å kjøpe annen krypto enn de største (såkalte ”altcoins”) så er dette børsen vi anbefaler.

Les også: De beste norske børsene for kjøp av bitcoin og kryptovaluta

Det fungerer fint å lagre din kryptovaluta hos de aktuelle børsene. For at kryptoen din skal være 100 % sikker mot f.eks. hackere bør du imidlertid vurdere å lagre den på andre måter. Du kan lese mer om hvordan du kan lagre kryptovaluta trygt ved å lese vår artikkel som gjelder lagring av Bitcoins. Her lærer du mer om ulike typer digitale lommebøker. Ved å Google finner du en lommebok som passer for den kryptovalutaen du har kjøpt.

Kjøpe kryptovaluta hos den sosiale handelsplassen eToro

En annen veldig populær handelsplass som lar deg kjøpe kryptovaluta er den sosiale handelsplassen eToro. Hos eToro får du tilgang til noen av de mest kjente og populære kryptovalutaene, og du får tilgang til porteføljen din både på nett og via eToro sin egen app.

En fordel med å kjøpe kryptovaluta hos eToro, er at det er veldig enkelt. Du velger selv om du vil bruke ditt Visa/Mastercard til å sette inn penger, eller om du vil overføre fra PayPal eller din norske bankkonto.

Steg for steg guide til å kjøpe kryptovaluta fra eToro

1. Det første du må gjøre for å kunne kjøpe kryptovaluta hos eToro er å registrere deg på handelsplassen. Det gjør du ved å bruke denne lenken. Konto oppretter du enten ved å lage deg et brukernavn og passord, og oppgi e-postadressen din.

2. Når konto er opprettet setter du inn penger på kontoen din. Dette kan du gjøre ved å registrere ditt Visa/Mastercard, eller ved å overføre via PayPal eller din norske bankkonto.

3. Du trenger ikke å verifisere identiteten din for å kunne begynne å kjøpe kryptovaluta hos eToro, men skal du ta ut penger fra kontoen din må du verifisere brukeren din ved å sende inn kopi av pass/førerkort.

4. Når du har kjøpt dine første kryptovalutaer kan du oppbevare disse trygt hos eToro, eller du kan sende den til en annen kryptowallet.

Kryptoinvesteringer er svært ustabile og  uregulerte investeringsprodukter. Ingen EU-investorbeskyttelse.

Kjøpe kryptovaluta som CFD hos Skilling

Dersom du mer mer opptatt av å følge kursbevegelsene av kryptovalutaen enn å faktisk eie kryptovaluta bør du vurdere å kjøpe kryptovaluta som CFD hos Skilling. CFD er en forkortelse for “Contract for difference”, og når du handler kryptovaluta som CFD så eier du ingen faktiske digitale mynter. Det du eier er et finansielt instrument som lar deg spekulere i prisoppgang og prisnedgang.

Dersom kryptovalutaen du handler stiger i verdi vil du tjene penger på din CFD, og dersom kryptovalutaen synker i verdi vil du tape penger.

Hos Skilling kan du trade en rekke ulike kryptovalutaer som CFD, blant annet Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, NEO, Ripple, IOTA, Monero, EOS, Litecoin

Hvorfor bør du kjøpe kryptovaluta?

De fleste kryptovalutaene på markedet har steget enormt i verdi det siste året. I en fersk artikkel fra næringslivsavisen E24 fremgår det at de mest populære kryptoene har steget med flere tusen prosent på et år.

  • Ripple (XRP) har steget med 35159 % i 2017
  • Ethereum har steget med 9380 % i 2017
  • Bitcoin har steget med 1368 % i 2017
  • Stellar Lumen har steget med 14511 % i 2017
  • Dash har steget med 9281 % i 2017

Fortsetter den eventyrlige oppgangen i 2018? Vel, det er det alle som kjøper kryptovaluta håper på. Mange mener at 2018 er året der allmennheten virkelig vil oppdage krypto som investeringsobjekt, og at dette kommer til å føre til nye enorme prisstigninger.

Det er imidlertid viktig å være klar over at ingen faktisk vet hvordan verdien på ulike kryptovalutaer vil utvikle seg i året som kommer. Det er viktig å huske på at kryptovaluta er en volatil valuta med store svingninger. For deg som planlegger å kjøpe kryptovaluta er det viktig å ikke investere mer enn du har råd til å tape.

Les også våre andre guider: