Kjøpe kryptovaluta

kjøpe kryptovaluta

Vi har nettopp begynt på 2018, og ser man tilbake på fjoråret så er det liten tvil om at 2017 virkelig var året der kryptovaluta fikk fotfeste hos folk flest. Det virker som at kryptovaluta er på alles tunger om dagen, og mediene skriver daglig om prisstigningene og teknologien bak diverse valutaer. Stadig flere nordmenn velger å investere i kryptovaluta, og for de som begynte å investere i 2017 så har investeringen gitt god avkastning. Du som leser denne artikkelen har lyst til å komme i gang med å kjøpe kryptovaluta, men er usikker på hvordan du kommer i gang.

Vil du gjøre det enda enklere? Les vår artikkel om hvordan du kan kjøpe kryptovaluta på få steg

Vi har derfor laget en steg for steg guide som forklarer deg hvordan du kjøper kryptovaluta, og hvorfor 2018 er året der kryptovaluta virkelig blir mainstream.

Dette orker jeg ikke å lese. Ta med direkte til Coinbase så jeg kan begynne å kjøpe kryptovaluta

Steg for steg guide for å kjøpe kryptovaluta

Kryptovaluta skiller seg fra vanlig valuta ved at valutaen ikke kontrolleres av banker. Det er altså ikke mulig å kjøpe kryptovaluta hos en vanlig bank. Kryptovaluta må kjøpes på såkalte kryptobørser, som det etter hvert begynner å finnes ganske mange av. Når du kjøper kryptovaluta for første gang er det imidlertid viktig at du velger en seriøs børs, som tar godt vare på investeringene dine og som har gode sikkerhetssystemer mot hackere.

I vår steg for steg guide under fokuserer vi på to kryptobørser. Disse har et ulikt utvalg av kryptovaluta, og er gode steder å starte med å kjøpe din første kryptovaluta.

Steg 1. Et godt utgangspunkt for nybegynnere. De fleste nybegynnere bør starte med å kjøpe en eller flere av de mest kjente kryptovalutaene hos Coinbase.com. Dette er en stor amerikansk kryptobørs som er underlagt strenge reguleringer, og hvor man kan kjøpe alle de mest kjente kryptovalutaene. En stor fordel med Coinbase er at du kan handle direkte ved å bruke ditt bankkort (VISA eller Mastercard) eller ved å overføre penger direkte til Coinbase fra din norske bankkonto.

Hos Coinbase finner du følgende valutaer:

• Bitcoin
• Bitcoin Cash
• Ethereum
• Litecoin

Steg 2: Registrering. Før du kan gå i gang med å kjøpe kryptovaluta hos Coinbase må du registrere deg. Siden Coinbase er opptatt av sikkerhet på samme måte som banker er, så må du i forbindelse med registreringen ta bilde av pass eller førerkort og sende det til inn til Coinbase. Mange er skeptiske til dette, men det er ingenting å tenke på. Coinbase er som sagt et stort og seriøst firma som er lokalisert i USA, og som har mange millioner brukere (og får flere hundretusen nye brukere hver dag). Du tar enkelt bilde med din mobil og sender inn over nettet. Når dette er gjort må du vente på at registeringen blir validert. Dette kan ta litt tid avhengig av hvor mange som forsøker å opprette en ny konto.

Steg 3. Begynne å kjøpe kryptovaluta. Med en gang din konto er validert kan du begynne å kjøpe kryptovaluta hos Coinbase. Den enkleste måte å kjøpe din første kryptovaluta på er å bruke ditt norske bankkort. Da går kjøper igjennom på sekunder. At annet alternativ er å først overføre penger fra din norske bankkonto. Dette krever imidlertid at Coinbase først verifiserer kontoen. Selve overføringen til Coinbase tar et par dager.

Når du har kjøpt kryptovaluta blir disse lagret i ”wallets” hos Coinbase. Dette er digitale lommebøker som kun du har tilgang til. Det er ulike wallets avhengig av hvilken kryptovaluta du kjøper, og fra den digitale lommeboken kan du motta kryptovaluta og sende kryptovaluta fra andre.

Dersom du ønsker å veksle inn kryptovalutaen, kan du gjøre dette og deretter overføre pengene tilbake til din norske bankkonto. På ditt dashbord hos Coinbase kan du følge med på kursutviklingen på de ulike kryptovalutaen, og du kan se hvor mye kryptovalutaen er verdt i norske kroner. Coinbase har også en meget god app for mobil der du kan både handle valuta og følge med på kursutviklingen.

Steg 4. Kjøpe andre kryptovalutaer. Som nevnt innledningsvis så har Coinbase kun et begrenset antall av de mest kjente kryptovalutaene. Ønsker du å kjøpe annen krypto (såkalte ”altcoins”) så anbefaler vi at du også registrerer deg hos Binance.com. Dette er en annen seriøs kryptobørs som har flere av de mindre kjente kryptovalutaene tilgjengelig. Du kan imidlertid ikke kjøpe krypto direkte med bankkort hos Binance, så du må først overføre f.eks. Bitcoin, Litecoin eller Ethereum fra Coinbase til Binance for å deretter veksle inn i kryptoen du vil kjøpe.

Oppdatering: Fra 2019 kan du kjøpe Bitcoin, Litecoin og Ethereum som du kan bruke til å veksle inn i andre kryptovalutaer hos Binance.com direkte med kredittkort (Visa eller Mastercard).

Hos Binance kan du blant annet kjøpe følgende kryptovalutaer (i tillegg til de største):

• Ripple (XRP)
• Monero (XMR)
• IOTA
• Cardano (ADA)
• NEO
• NEM (XEM)
• Tron (TRX)
• DASH
• Stellar Lumens (XLM)

Før du kan sende kryptovaluta fra Coinbase til Binance må du finne din lommebok hos Binance på den aktuelle kryptoen du skal sende til Binance. Denne finner du ved å gå til «Funds» og «Deposits Withdrawals». Lokaliser den aktuelle kryptoen du vil sende, og finn lommeboken der du skal motta den under ”Deposit”.

Adressen til din Binance-lommebok kopierer du og limer inn hos Coinbase på ”Accounts”-siden ved å klikke på ”Send”. Vi anbefaler at du overfører Ethereum eller Litecoin, siden overføringsgebyrene er lavere enn om du f.eks. overfører Bitcoin.

Når du har overført krypto til Binance er neste skritt å veksle inn i den aktuelle kryptovalutaene du ønsker å kjøpe. Tradingsiden finner du ved å klikke deg inn på «Exchange», og finne valutaparet du ønsker å veksle fra/til.

Det fungerer fint å lagre din kryptovaluta hos de aktuelle børsene. For at kryptoen din skal være 100 % sikker mot f.eks. hackere bør du imidlertid vurdere å lagre den på andre måter. Du kan lese mer om hvordan du kan lagre kryptovaluta trygt ved å lese vår artikkel som gjelder lagring av Bitcoins. Her lærer du mer om ulike typer digitale lommebøker. Ved å Google finner du en lommebok som passer for den kryptovalutaen du har kjøpt.

Trade kryptovaluta som CFD hos Plus500

Dersom du mer mer opptatt av å følge kursbevegelsene av kryptovalutaen enn å faktisk eie kryptovaluta bør du vurdere å trade kryptovaluta som CFD hos Plus500. CFD er en forkortelse for “Contract for difference”, og når du handler kryptovaluta som CFD så eier du ingen faktiske digitale mynter. Det du eier er et finansielt instrument som lar deg spekulere i prisoppgang og prisnedgang.

Dersom kryptovalutaen du handler stiger i verdi vil du tjene penger på din CFD, og dersom kryptovalutaen synker i verdi vil du tape penger.

Hos Plus500 kan du trade en rekke ulike kryptovalutaer som CFD, blant annet Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, NEO, Ripple, IOTA, Monero, EOS, Litecoin

80,5% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Hvorfor bør du kjøpe kryptovaluta?

De fleste kryptovalutaene på markedet har steget enormt i verdi det siste året. I en fersk artikkel fra næringslivsavisen E24 fremgår det at de mest populære kryptoene har steget med flere tusen prosent på et år.

  • Ripple (XRP) har steget med 35159 % i 2017
  • Ethereum har steget med 9380 % i 2017
  • Bitcoin har steget med 1368 % i 2017
  • Stellar Lumen har steget med 14511 % i 2017
  • Dash har steget med 9281 % i 2017

Fortsetter den eventyrlige oppgangen i 2018? Vel, det er det alle som kjøper kryptovaluta håper på. Mange mener at 2018 er året der allmennheten virkelig vil oppdage krypto som investeringsobjekt, og at dette kommer til å føre til nye enorme prisstigninger.

Det er imidlertid viktig å være klar over at ingen faktisk vet hvordan verdien på ulike kryptovalutaer vil utvikle seg i året som kommer. Det er viktig å huske på at kryptovaluta er en volatil valuta med store svingninger. For deg som planlegger å kjøpe kryptovaluta er det viktig å ikke investere mer enn du har råd til å tape.

Les også våre andre guider: