Kjøpe kryptovalutaen Libra

Før jul i fjor kom de første ryktene at Facebook var i gang med å utvikle sin egen kryptovaluta som de skal bruke til meldingstjenesten WhatsApp.

Nylig kunne Facebook bekrefte at de planlegger å lansere Libra og en digital lommebok ved navn Calibra allerede til neste år.

Du har kommet til denne artikkelen fordi du er nysgjerrig på hvordan man kan kjøpe kryptovalutaen Libra. Vi vet dessverre ikke hvordan denne kryptovalutaen vil fungere med tanke på kjøp og salg enda, men vil oppdatere artikkelen så sant vi vet noe mer.

Visa, Mastercard og Spotify er med å utvikle Libra

Facebook skal i følge en pressemelding de selv har sluppet ikke utvikle kryptovalutaen Libra alene. Med seg på laget har de både Visa, Mastercard og Spotify. Også giganter som Uber og Paypal, samt cryptobørsen Coinbase skal være en del av samarbeidet om å utvikle Libra.

Slik blir Libra

Den nye kryptovalutaen Libra vil i følge Facebook basere seg på en egen blokkjede som skal hete det samme som valutaen selv.

Facebook planlegger å ha en pengereserve i Libria Reserve. Denne pengereserven kan sammenlignes med pengereservene som sentralbankene har rundt om i verden, og skal sørge for at den nye kryptovalutaen får en lav volatilitet. Samtidig vil en pengereserve være med på å sikre en bred global aksept og øke sjansene for en stor brukermasse.

Samtidig med kryptovalutaen Libra lanserer Facebook også den digitale lommeboken Calibra. Denne e-walleten vil bli en del av både Messenger og WhatsApp, men Calibra vil også få sin helt egen app.

Fra lommeboken skal brukerne kunne sende Libra til venner og familie. Sende overføringsprosessen skal i følge Facebook være like enkel som å sende en tekstmelding, og transaksjonskostnadene skal være meget lave.

I pressemeldingen skriver Facebook videre at de har et håp om at Libra skal bli en kryptovaluta som faktisk brukes aktivt, og som det ikke kun spekuleres i. Med lave transaksjonskostnader er målet at brukerne skal kjøpe en kopp kaffe og andre ting uten å måtte ha med seg lommebok eller kort.

Libra blir en sikker kryptovaluta

I følge Facebook vil Libra være en svært sikker kryptovaluta, og selskapet vil bruke de samme verifikasjonsmetoder og hvitvaskingsprosesser som bankene bruker. Det er også laget systemer som automatisk skal oppdage svindelforsøk.

Avslutningsvis skriver Facebook at halvparten av verdens befolkning ikke har tilgang til bankkonto. Selskapet har et håp om at den nye kryptovalutaen vil endre dette, og at også befolkningen i fattige land vil kunne ta i bruk Libra på grunn av enkle og raske transaksjoner som kan sendes overalt i på kloden.

Som nevnt vet vi enda ikke hvordan man vil kunne kjøpe Libra i fremtiden, men vi oppdaterer artikkelen så snart vi vet noe.

Inntil videre kan du heller lese vår guide til hvordan du kan kjøpe Bitcoin.

Kryptovalutaen Libra er planlagt lansert i 2020.