Kjøpe Litecoin

I kjølvannet av Bitcoin har det dukket opp en rekke andre kryptovalutaer på markedet, faktisk flere hundre stykker. En valuta som har fått mye oppmerksomhet er Litecoin (LTC), og når du har kommet til denne artikkelen er det antakelig fordi du ønsker å kjøpe Litecoin. Under finner du vår steg-for-steg guide som viser deg hvordan du enkelt kan kjøpe Litecoin på nett.

litecoin

Litecoin har hatt en betydelig verdiøkning den siste tiden, og det siste året har kursen på Litecoin steget med vanvittige 4200 %. Dersom du ønsker å kjøpe Litecoins bør du imidlertid være oppmerksom på at det er vanskelig å vite hvordan kursen kommer til å endre seg i fremtiden. Kryptovaluta er et volatilt investeringsmiddel, og du bør aldri kjøpe Litcoin for penger du ikke har råd til å tape.

Før vi viser deg hvordan du enkelt kan kjøpe Litecoin, og betale med ditt bankkort eller ved bankoverføring, skal vi først se litt nærmere på hva Litecoin egentlig er.

Dette har jeg ikke tid til å lese. Ta meg rett til Coinbase så jeg kan kjøpe Litecoin med en gang.

Hva er Litecoin?

litecoin kurs

Litecoin ble lansert i 2011, og målet var at det skulle bli et slags Bitcoin sølv (der Bitcoin er gullet). På samme måte som Bitcoin er Litecoin en kryptovaluta som kan «mines». Valutaen er laget av tidligere Google-ingeniør Charles Lee, og motivasjonen bak Litecoin har vært å lage en forbedret versjon av Bitcoin. Litecoin er basert på en annen algoritme enn Bitcoin, noe som har mange fordeler. Den største fordelen er at transaksjoner i Litecoin sin blokkjede blir godkjent langt raskere enn mange andre kryptovalutaer. Dette betyr også at Litecoin kan takle et mye større volum av transaksjoner enn Bitcoin kan i dag.

Litecoin har altså som mål å bli bedre enn Bitcoin, og i det siste har Litecoin fått stadig større oppmerksomhet i mediene – både her i Norge og hos kjente internasjonale finanstidsskrifter som Wall Street Journal, New York Times og CNBC. I følge New York Times er Litecoin muligens en noe som vil ta over for Bitcoin i fremtiden.

Totalt vil det eksistere 84 millioner Litecoins når alle er minet. Dette er betraktelig flere enn Bitcons 21 millioner mynter. Litecoins kan deles opp i det uendelige, og når du kjøper Litecoins trenger du altså ikke å kjøpe en hel mynt, men du kan kjøpe f.eks. 0.01 Litecoin.

Dersom du ønsker å skaffe deg Litecoin er det to måter å gjøre dette på. Den ene måten er ved «mining», som kort fortalt er en moderne versjon av gullgraving, der en datamaskin løser avanserte regnestykker og blir belønnet med Litecoins. Mining er for spesielt interesserte, og for deg vil den enkleste måte rett og slett være å kjøpe Litecoin.

Steg-for-steg guide til å kjøpe Litecoin

Når du nå vet litt mer om hva Litecoin er, så er du kanskje ivrig på å få kjøpt dine første Litecoins. Under finner du vår steg-for-steg guide til hvordan du enkelt kan kjøpe Litecoin.

Steg 1: For å kjøpe Litecoin må du først registrere deg på Coinbase.com, som er verdens største marked for kjøp av Bitcoin, Ethereum og Litecoin. Coinbase gir deg muligheten til å kjøpe Litecoin med Mastercard eller VISA (også debetkort) eller via bankoveføring.

Selve registreringsprosessen hos Coinbase er relativt rask og enkel, men du må huske å ha passet ditt tilgjengelig. For å verifisere hvem du er krever nemlig Coinbase at du laster opp et bilde av passet ditt i løpet av registreringsprosessen. Bildet må være av god kvalitet, så det kan hende du må forsøke noen ganger før det godkjennes.

Steg 2: Med en gang din konto har blitt verifisert så kan du begynne å kjøpe Litecoin. På ditt «dashboard» vil du finne en «Buy/Sell» knapp i toppmenyen. Her kan du registrere et betalingskort som du vil bruke som betalingsmiddel. Du kan bruke både kredittkort og debetkort. Alternativt kan du overføre penger fra bankkontoen din, men dette krever at bankkontoen din først verifiseres.

Steg 3: Når du har kjøpt dine første Litecoin vil disse umiddelbart bli tilgjengelig i din Litecoin Wallet (LTC Wallet). Dette er et trygt og sikkert sted å lagre dine Litecoins, og fra walleten kan du også sende Litecoins til andre eller motta Litecoins. Under «Accounts» vil du se hvor mange Litecoins du har, og herfra kan du også sende og motta Litecoins.

Se også vår guide til hvordan du kan kjøpe Bitcoin