11/07/2023

Kjøpe Litecoin

I kjølvannet av Bitcoin har det dukket opp en rekke andre kryptovalutaer på markedet, faktisk flere hundre stykker. En valuta som har fått mye oppmerksomhet er Litecoin (LTC), og når du har kommet til denne artikkelen er det antakelig fordi du ønsker å kjøpe Litecoin. Under finner du vår steg-for-steg guide som viser deg hvordan du enkelt kan kjøpe Litecoin på nett.

litecoin

Litecoin har hatt en betydelig verdiøkning den siste tiden, og det siste året har kursen på Litecoin steget med vanvittige 4200 %. Dersom du ønsker å kjøpe Litecoins bør du imidlertid være oppmerksom på at det er vanskelig å vite hvordan kursen kommer til å endre seg i fremtiden. Kryptovaluta er et volatilt investeringsmiddel, og du bør aldri kjøpe Litcoin for penger du ikke har råd til å tape.

Før vi viser deg hvordan du enkelt kan kjøpe Litecoin, og betale med ditt bankkort eller ved bankoverføring, skal vi først se litt nærmere på hva Litecoin egentlig er.

Dette har jeg ikke tid til å lese. Ta meg rett til Firi så jeg kan kjøpe Litecoin med en gang.

Skilling Kryptovaluta som CFD
Over 50 kryptovalutaer

Lave avgifter
  • Registrering med BankID
  • Betal med Visa og Mastercard
Gå til Skilling
Binance Verdens største kryptobørs
Lave gebyrer og enormt utvalg

Bruk Visa og Mastercard
  • Enkelt å bruke
  • Visa og Mastercard
  • Sikker og trygg børs
Gå til Binance

Kjøpe Litecoin med BankID fra norsk børs

Det finnes etterhvert flere store norske kryptobørser der ute.

Dersom du har lyst til å kjøpe Litecoin fra en norsk børs, bør du bruke den norske kryptobørsen Firi (tidligere MiraiEx).

Hos Firi kan du enkelt kjøpe Litecoin og flere andre kryptovalutaer på en sikker måte.

Firi har godkjenning fra Finanstilsynet, og registreringsprosessen går raskt med Vipps og BankID.

Bak Firi står det norske aksjeselskapet Mirai Technologies AS, og navnet betyr “fyrtårn”.

Det er superenkelt å registrere en konto hos Firi. Selskapets mål er at det skal være like enkelt å kjøpe kryptovaluta som å kjøpe aksjer og fond.

Steg-for-steg guide til å kjøpe Litecoin hos Firi:

1. Du registerer deg med Vipps eller e-post ved å bruke denne lenken. Det tar kun noen sekunder å registrere seg, og Firi gir deg i tillegg inntil 200 kroner i velkomstbonus.

2. Når du er registrert må du identifisere deg. Dette gjør du raskt og enkelt med BankID eller BankID på mobil.

3. Så fort du har verifisert kontoen din kan du begynne å kjøpe Litecoin og annen kryptovaluta. Dette gjør du ved å overføre penger fra din norske bankkonto, eller du kan kjøpe Litcoin direkte med Vipps eller Visa/Mastercard. Firi har laget et system som gjør det veldig enkelt å overføre penger fra din norske bankkonto.

Kjøpe Litecoin hos Coinbase

En annen populær børs som lar deg kjøpe Litecoin er Coinbase.

Coinbase er en anerkjent og pålitelig plattform som tilbyr brukervennlig handel med Litecoin. Plattformen har et stort brukergrunnlag, høy likviditet og et bredt utvalg av betalingsmetoder, noe som gjør det enkelt å kjøpe og selge Litecoin. Med Coinbase får du også tilgang til en sikker lommebok for oppbevaring av Litecoin. Litecoin har også blitt anerkjent som en av de ledende kryptovalutaene med sin raskere transaksjonshastighet og lavere gebyrer.

Steg 1: For å kjøpe Litecoin må du først registrere deg på Coinbase.com, som er verdens største marked for kjøp av Bitcoin, Ethereum og Litecoin. Coinbase gir deg muligheten til å kjøpe Litecoin med Mastercard eller VISA (også debetkort) eller via bankoveføring.

Selve registreringsprosessen hos Coinbase er relativt rask og enkel, men du må huske å ha passet ditt tilgjengelig. For å verifisere hvem du er krever nemlig Coinbase at du laster opp et bilde av passet ditt i løpet av registreringsprosessen. Bildet må være av god kvalitet, så det kan hende du må forsøke noen ganger før det godkjennes.

Steg 2: Med en gang din konto har blitt verifisert så kan du begynne å kjøpe Litecoin. På ditt «dashboard» vil du finne en «Buy/Sell» knapp i toppmenyen. Her kan du registrere et betalingskort som du vil bruke som betalingsmiddel. Du kan bruke både kredittkort og debetkort. Alternativt kan du overføre penger fra bankkontoen din, men dette krever at bankkontoen din først verifiseres.

Steg 3: Når du har kjøpt dine første Litecoin vil disse umiddelbart bli tilgjengelig i din Litecoin Wallet (LTC Wallet). Dette er et trygt og sikkert sted å lagre dine Litecoins, og fra walleten kan du også sende Litecoins til andre eller motta Litecoins. Under «Accounts» vil du se hvor mange Litecoins du har, og herfra kan du også sende og motta Litecoins.

Hva er Litecoin?

litecoin kurs

Litecoin ble lansert i 2011, og målet var at det skulle bli et slags Bitcoin sølv (der Bitcoin er gullet). På samme måte som Bitcoin er Litecoin en kryptovaluta som kan «mines». Valutaen er laget av tidligere Google-ingeniør Charles Lee, og motivasjonen bak Litecoin har vært å lage en forbedret versjon av Bitcoin. Litecoin er basert på en annen algoritme enn Bitcoin, noe som har mange fordeler. Den største fordelen er at transaksjoner i Litecoin sin blokkjede blir godkjent langt raskere enn mange andre kryptovalutaer. Dette betyr også at Litecoin kan takle et mye større volum av transaksjoner enn Bitcoin kan i dag.

Litecoin har altså som mål å bli bedre enn Bitcoin, og i det siste har Litecoin fått stadig større oppmerksomhet i mediene – både her i Norge og hos kjente internasjonale finanstidsskrifter som Wall Street Journal, New York Times og CNBC. I følge New York Times er Litecoin muligens en noe som vil ta over for Bitcoin i fremtiden.

Totalt vil det eksistere 84 millioner Litecoins når alle er minet. Dette er betraktelig flere enn Bitcons 21 millioner mynter. Litecoins kan deles opp i det uendelige, og når du kjøper Litecoins trenger du altså ikke å kjøpe en hel mynt, men du kan kjøpe f.eks. 0.01 Litecoin.

Dersom du ønsker å skaffe deg Litecoin er det to måter å gjøre dette på. Den ene måten er ved «mining», som kort fortalt er en moderne versjon av gullgraving, der en datamaskin løser avanserte regnestykker og blir belønnet med Litecoins. Mining er for spesielt interesserte, og for deg vil den enkleste måte rett og slett være å kjøpe Litecoin.

Hvorfor kjøpe Litecoin i 2023?

Det er mange gode grunner til å kjøpe Litecoin i 2023. Under finner du en punktliste som viser hvorfor mange velger å investere i denne kryptovalutaen.

  • Stabil og pålitelig: Litecoin er en av de eldste og mest etablerte kryptovalutaene på markedet, som gir investorer trygghet når det gjelder langsiktig verdi og stabilitet.
  • Raskere transaksjoner og lavere gebyrer: Litecoin har en raskere transaksjonshastighet og lavere gebyrer sammenlignet med Bitcoin, noe som gjør det mer egnet for daglige transaksjoner og bruk som en digital valuta.
  • Sterkt utviklingsmiljø: Litecoin har et sterkt utviklingsmiljø og dedikert fellesskap som arbeider med å forbedre og utvide funksjonaliteten til kryptovalutaen, inkludert implementering av teknologier som MimbleWimble for bedre personvern og skalerbarhet.
  • Potensial for økt etterspørsel: Med økende bruk av kryptovaluta som betalingsmiddel kan Litecoin dra nytte av denne trenden og oppleve økt etterspørsel.
  • Viktig å vurdere risiko: Som med enhver investering er det viktig å nøye vurde

Se også vår guide til hvordan du kan kjøpe Bitcoin