Kjøpe Monero (XMR)

kjøpe monero

Det siste året har det blitt stadig større fokus på kryptovaluta i mediene, og selv om det gjerne er Bitcoin som får det meste av oppmerksomheten så er det også mange andre kryptovalutaer som det er er verdt å følge med på. En av disse valutaene er Monero (XMR), som blant annet Dagens Næringsliv har trukket frem som en av kryptovalutaene som kan bli like store som Bitcoin i 2018. Du som leser denne artikkelen har fått øynene opp for Monero, og ønsker å vite hvordan du kan kjøpe Monero. Selve prosessen med å kjøpe Monero er noe mer komplisert enn å kjøpe f.eks. Bitcoin, men dersom du følger vår steg for steg guide under, så vil du på kort tid kunne eie dine første Monero-mynter. Ønsker du å lære litt mer om hva Monero faktisk er så kan du lese mer om kryptovalutaen litt lengre ned i artikkelen.

Se også vår guide til å kjøpe Bitcoin

Steg for steg guide til å kjøpe Monero

Per nå er det ikke mulig å kjøpe Monero direkte med bankkort eller ved bankoverføring på samme måte som f.eks. Bitcoin. Du må derfor først kjøpe deg noen Bitcoins som du senere bruker til å kjøpe Monero med.

Oppdatering: Fra 2019 kan du kjøpe Bitcoin som du kan bruke til å veksle inn i Monero hos Binance.com direkte med kredittkort (Visa eller Mastercard). Gå derfor rett til steg 3 for å finne informasjon om hvordan du registrerer deg hos Binance.

Steg 1: For å først skaffe deg Bitcoins som du kan bruke til å kjøpe Monero, må du registrere deg hos Coinbase.com, som er en av verdens største kryptobørser. Hos Coinbase kan du kjøpe Bitcoins med VISA og Mastercard eller ved å overføre penger fra bankkontoen din. I løpet av registreringsprosessen må du verifisere din identitet ved å ta bilde av pass eller førerkort. Vi anbefaler at du bruker passet ditt, da dette ofte gjør at verifiseringen går fortere. Slapp av, Coinbase er strengt regulert av amerikanske myndigheter, så du trenger ikke være redd for at de skal misbruke informasjonen din.

Steg 2: Så fort du har fått validert din konto hos Coinbase, så kan du kjøpe dine Bitcoins med kort eller bankoverføring. Vi anbefaler å bruke kort, da transaksjonen går mye raskere enn ved bankoverføring. Alt du trenger å gjøre er å registrere betalingskortet ditt, og du kan kjøpe Bitcoins umiddelbart.

Steg 3: Når du har kjøpt dine første Bitcoins, så er det på tide å registrere deg hos Binance.com, som er en annen stor kryptobørs. Du må registrere deg her fordi Coinbase ikke per nå lar deg kjøpe Monero direkte hos dem. Ryktene sier at det vil være mulig å kjøpe Monero direkte hos Coinbase i nær fremtid, men inntil videre må du kjøpe Monero hos Binance. Binance tar imidlertid ikke bankkort, så det er derfor nødvendig å først handle Bitcoins hos Coinbase. Registreringen hos Binance er rimelig enkel, men også her må du legitimere deg med pass eller førerkort.

Steg 4: Når du har opprettet en konto på Binance, så er det på tide å overføre dine Bitcoins fra din BTC Wallet hos Coinbase til din BTC Wallet hos Binance. Du finner riktig adresse til din lommebok hos Binance ved å gå til «Funds» og «Deposits Withdrawals». Her finner du adressen under BTC ved å klikke på ”Deposit”. Denne adressen limer du inn hos Coinbase på ”Accounts” siden ved å klikke på ”Send”. Overføringen kan ta noe tid avhengig av hvor mange transaksjoner som er i omløp i nettverket.

Steg 5: Når dine BTC er tilgjengelig hos Binance, kan du bruke disse til å kjøpe Monero. Da går du inn på tradingsiden og finner XMR/BTC. Kjøpet av Monero tar kun få sekunder, og du kan velge å ha dine Monero-mynter hos Binance eller overføre dem til en dedikert Monero-wallet.

Kort oppsummert:

Hva er Monero?

Dersom du ønsker å kjøpe Monero så er det greit å sette seg inn i hva Monero faktisk er. Monero er en kryptovaluta som fokuserer på personvern. Valutaen ble lansert i april 2014, og baserer seg på en ”ring signature” og hemmelige adresser som gjør det mulig å skjule identiteten til både kjøpere og senere. Dette er den store forskjellen mellom Monero og Bitcoin. Monero hevder å være 100 % anonym, mens Bitcoins transaksjoner i praksis er sporbare. På samme måte som mange andre kryptovalutaer så er Monero basert på en blokkjede-teknologi.

Det er ingen som vet hvem som skapte Monero, en valutaen har blitt er svært populært investeringsprodukt de siste årene. Per nå har Monero en markedsverdi på 4,8 milliarder dollar, og har blant annet blitt trukket frem av Dagens Næringsliv som en av kryptovalutaene som kan bli den neste Bitcoin.

Det siste året har Monero sin verdi steget fra bare noen få dollar til over 300 dollar. Mange mener at oppsiden fortsatt er stor, og at det å kjøpe Monero er en god investering. Det er imidlertid viktig å huske at kryptovaluta er en volatil valuta og at du aldri må investere mer enn du har råd til å tape.