11/07/2023

Kjøpe Monero (XMR)

Coinbase Amerikansk kryptobørs
Enormt utvalg av kryptovaluta
 • Brukervennlig plattform
 • Betal med Visa og Mastercard
 • Stort utvalg av kryptovalutaer
Gå til Coinbase
Binance Verdens største kryptobørs
Lave gebyrer og enormt utvalg

Bruk Visa og Mastercard
 • Enkelt å bruke
 • Visa og Mastercard
 • Sikker og trygg børs
Gå til Binance

Det siste årene har det blitt stadig større fokus på kryptovaluta i mediene, og selv om det gjerne er Bitcoin som får det meste av oppmerksomheten så er det også mange andre kryptovalutaer som det er er verdt å følge med på. En av disse valutaene er Monero (XMR), som blant annet Dagens Næringsliv har trukket frem som en av kryptovalutaene som kan bli like store som Bitcoin. Du som leser denne artikkelen har fått øynene opp for Monero, og ønsker å vite hvordan du kan kjøpe Monero. Følger du vår steg for steg guide under, så vil du på kort tid kunne eie dine første Monero-mynter. Ønsker du å lære litt mer om hva Monero faktisk er så kan du lese mer om kryptovalutaen litt lengre ned i artikkelen.

Se også vår guide til å kjøpe Bitcoin

Steg for steg guide til å kjøpe Monero

Den enkleste måten å kjøpe Monero med Visa eller Mastercard er hos verdens største kryptobørs Binance.

Steg 1: Det første du må gjøre for å kunne kjøpe Monero er å registrere deg hos Binance.com. Registreringen hos Binance er rimelig enkel og tar kort tid. Du må imidlertid verifisere identiteten din ved å sende inn kopi av pass/førerkort dersom du skal kjøpe Monero for over 2500 kroner.

Steg 2: Etter at du har registrert deg hos Binance kan du logge inn og klikke på BUY CRYPTO. Du kan velge om du vil betale med bankoverføring (SEPA) eller Visa/Mastercard.

Steg 3: Når du har valgt betalingsmetode er det bare å søke opp Monero (XMR) i listen over kryptovalutaer, og velge hvor mange EURO du vil kjøpe for (merk at Binance ikke støtter NOK).

Steg 4: Selve kjøpet av Monero tar kun få sekunder, og du kan velge å ha dine Monero-mynter hos Binance eller overføre dem til en dedikert Monero-wallet.

Kjøpe Monero med Visa eller Mastercard hos Skilling

En annen kjent kryptobørs som lar deg kjøpe Monero er Skilling.

Skilling er en handelsplattform som tilbyr muligheten til å handle med forskjellige finansielle instrumenter, inkludert kryptovalutaer, aksjer, råvarer og mer.

Plattformen er rettet mot norske brukere og har fokus på enkel brukervennlighet og trygg registrering med BankID. Skilling tilbyr handel med populære kryptovalutaer som Monero (XMR)

Plattformen har et brukervennlig grensesnitt, muligheten for CFD-handel (Contract for Difference), samt støtte for en rekke betalingsmetoder. Skilling har som mål å tilby en sikker og pålitelig handelsopplevelse for både nybegynnere og erfarne tradere.

Slik går du frem for å kjøpe Monero (XMR) hos Skilling:

 1. Registrer en konto hos Skilling: Besøk Skilling-nettsiden og opprett en konto ved å følge registreringsprosessen. Du må fylle ut nødvendig informasjon og verifisere identiteten din, i samsvar med Skilling sine retningslinjer.
 2. Fyll opp kontoen din: Etter at du har opprettet en konto, må du sette inn midler på kontoen din. Skilling tilbyr vanligvis forskjellige betalingsmetoder som bankoverføring, kredittkort eller elektroniske betalingsløsninger. Velg en betalingsmetode og følg instruksjonene for å fullføre innskuddet.
 3. Søk etter Monero (XMR): Naviger til handelsplattformen på Skilling og søk etter Monero (XMR) i listen over tilgjengelige kryptovalutaer. Klikk på XMR-symbolet for å få tilgang til handelspar og prisinformasjon.
 4. Kjøp Monero (XMR): Angi ønsket handelsbeløp og gjennomfør kjøpet av Monero (XMR) ved å følge instruksjonene på Skilling-plattformen.

Hva er Monero?

Dersom du ønsker å kjøpe Monero så er det greit å sette seg inn i hva Monero faktisk er. Monero er en kryptovaluta som fokuserer på personvern. Valutaen ble lansert i april 2014, og baserer seg på en ”ring signature” og hemmelige adresser som gjør det mulig å skjule identiteten til både kjøpere og senere. Dette er den store forskjellen mellom Monero og Bitcoin. Monero hevder å være 100 % anonym, mens Bitcoins transaksjoner i praksis er sporbare. På samme måte som mange andre kryptovalutaer så er Monero basert på en blokkjede-teknologi.

Det er ingen som vet hvem som skapte Monero, en valutaen har blitt er svært populært investeringsprodukt de siste årene. Per nå har Monero en markedsverdi på 4,8 milliarder dollar, og har blant annet blitt trukket frem av Dagens Næringsliv som en av kryptovalutaene som kan bli den neste Bitcoin.

Det siste året har Monero sin verdi steget fra bare noen få dollar til over 300 dollar. Mange mener at oppsiden fortsatt er stor, og at det å kjøpe Monero er en god investering. Det er imidlertid viktig å huske at kryptovaluta er en volatil valuta og at du aldri må investere mer enn du har råd til å tape.

Derfor bør du kjøpe Monero i 2023

Monero (XMR) er en kryptovaluta som skiller seg ut med sitt fokus på personvern og anonymitet. Her er noen grunner til hvorfor du bør vurdere å kjøpe Monero i 2023:

 1. Stort fokus på personvern: Monero er kjent for sin sterke personvernfokuserte tilnærming. Den bruker avanserte kryptografiske teknikker som ring-signaturer og stealth-adresser for å skjule transaksjonsdetaljer, senderens identitet og beløpet som blir overført. Dette gjør Monero til et attraktivt valg for de som verdsetter personvern og ønsker å beskytte sine økonomiske transaksjoner.
 2. Aksept og adopsjon: Monero har opplevd gradvis økende aksept og adopsjon blant brukere, handelsplattformer og leverandører. Dette gjør det enklere å kjøpe, selge og bruke Monero som en betalingsmetode. Med økende adopsjon kan etterspørselen etter Monero øke, noe som kan påvirke verdien av kryptovalutaen positivt.
 3. Stabilitet og historisk avkastning: Monero har vist seg å være relativt stabil sammenlignet med andre kryptovalutaer. Selv om ingen investeringer er uten risiko, har Monero vist seg å opprettholde en viss stabilitet og levert positive avkastninger over tid. Med en solid historikk kan Monero være attraktivt for de som ønsker å diversifisere sin kryptoportefølje.
 4. Potensial for videre utvikling: Monero-prosjektet fortsetter å utvikle seg og forbedre sin teknologi. Utviklerne arbeider kontinuerlig med å styrke sikkerheten, effektiviteten og brukervennligheten til Monero-nettverket. Dette kan bidra til å øke Monero sin appell og gjøre den til en mer attraktiv investering.