06/09/2017

Kjøpe og selge Ethereum

Det skrives mye om kryptovaluta i mediene om dagen. Kongen av kryptovaluta er bitcoin, men i kjølvannet av bitcoin har det dukket opp en annen kryptovaluta – nemlig ethereum. Du som har havnet på denne siden er antakelig interessert i nettopp ethereum, og ønsker å finne ut mer om hva ethereum er og hvordan du kan kjøpe og selge ethereum. Forhåpentligvis vil denne artikkelen gjøre deg noe klokere.

Binance Verdens største kryptobørs
Lave gebyrer og stort utvalg

Bruk Visa og Mastercard
  • Enkelt å bruke
  • Betal med Visa og Mastercard
  • Sikker og trygg børs
Gå til Binance

Les også vår guide til å kjøpe og selge bitcoin

Ethereum har som en rekke andre kryptovalutaer vært gjenstand for stor spekulasjon siden lanseringen. Prisen på ethereum fikk tok først av i rakettfart i starten av 2017, og siden har prisen på ethereum gått rett til værs. Det er derfor mange som har tjent mye på å kjøpe seg inn i markedet på riktig tidspunkt. Hadde du investert i ethereum i 2014 og sittet på valutaen helt til å dag, ville du hatt en avkastning på over 9000 prosent!

Kjøpe Ethereum med BankID fra norsk børs

Det finnes etterhvert flere store norske kryptobørser der ute.

Dersom du vil kjøpe Ethereum fra en norsk børs, anbefaler vi den norske kryptobørsen Firi (tidligere MiraiEx)

Hos Firi kan du kjøpe Ethereum og en rekke andre kryptovalutaer på en trygg måte.

Firi har lisens fra Finanstilsynet, og du registrerer deg enkelt ved å bruke Vipps og BankID.

Bak Firi står det norske selskapet Mirai Technologies AS, og navnet betyr “fyrtårn”.

Det er veldig enkelt å registrere seg hos Firi for å kjøpe Ethereum, og her kan du også oppbevare kryptovalutaen du kjøper. Selskapets mål er at det skal være like enkelt å kjøpe kryptovaluta som å kjøpe aksjer og fond.

Slik går du frem for å kjøpe Ethereum hos Firi:

1. Du registerer deg med Vipps eller e-post ved å bruke denne lenken. Da vil du samtidig få inntil 200 kroner i bonus som ny kunde! Det tar kun noen sekunder å registere deg.

2. Når du er registert må du identifisere deg. Dette gjør du raskt og enkelt med BankID eller BankID på mobil.

3. Så fort du har verifisert kontoen din kan du begynne å kjøpe Ethereum og annen kryptovaluta. Dette gjør du ved å overføre penger fra din norske bankkonto. MiraiEx har laget et system som gjør det veldig enkelt å overføre penger fra din norske bankkonto. Du kan også kjøpe Ethereum umiddelbart ved å bruke Vipps.

Hvorfor kjøpe Ethereum i 2023?

Det er mange grunner til at det kan være lurt å kjøpe Ethereum i 2023 kan være lurt av flere årsaker.

Ethereum er den nest største kryptovalutaen etter Bitcoin og har etablert seg som en ledende plattform for desentraliserte applikasjoner og smarte kontrakter.

Ethereum har et bredt og aktivt utviklermiljø, og det har blitt bygget et omfattende økosystem av desentraliserte applikasjoner (DApps) på plattformen. Den planlagte implementeringen av EIP-1559 og overgangen til Proof of Stake forventes å forbedre Ethereum sin skalerbarhet, sikkerhet og energieffektivitet.

Ethereum spiller også en viktig rolle i den voksende DeFi-sektoren (Decentralized Finance) og NFT-markedet, som begge har opplevd betydelig vekst. Institusjonell interesse for Ethereum øker også, noe som indikerer tillit og anerkjennelse av plattformens potensial.

Det er viktig å merke seg at investeringer i kryptovalutaer innebærer risiko, og det anbefales å gjøre grundig research, diversifisere porteføljen og investere bare det man har råd til å tape.

Hva er ethereum?

Ethereum er en desentralisert valuta, på samme måte som bitcoin. Samtidig er ethereum veldig ulikt fra bitcoin. Forvirrende? Ja, kryptovaluta er gjerne en forvirrende greie. At ethereum er desentralisert betyr at valutaen ikke kontrolleres av sentrale myndigheter og banker. Enkelt forklart er ethereum en offentlig et offentlig tilgjengelig nettverk bestående av en blokkjede-teknologi. Nettverket er en plattform der utviklere kan bygge og igangsette desentraliserte applikasjoner.

Den mer kjente storebroen til ethereum – bitcoin – er også et nettverk av blokkjeder. (også kalt ”public blockchain network”). Men når vi sier at ethereum skiller seg fra bitcoin er dette særlig på grunn av at de to kryptovalutaene har både ulik hensikt og ulike evner.

Der bitcoin bruker et ”peer-to-peer”-nettverk for å gjøre bitcoin-betalinger mulig, er ethereum basert på en blokkjede der programkoden kan kjøres fra en hvilken som helst desentralisert applikasjon.

Utvinnere som arbeider med ethereum har som mål å utvinne ether. Ether er en slags ”token” som blokkjedenettverket er avhengig av. På mange måter fungerer ether som drivstoff for at ethereum-motoren skal kunne kjøre.

Der bitcoin er skapt for å fungere som en virtuell valuta, der man kan bruke bitcoins til å betale for varer og tjenester, er ethereum er ment å være en applikasjonsplattform for utviklere, der utviklere kan lage ulike applikasjoner med høy sikkerhet og raske transaksjoner.

Bør du kjøpe Ethereum?

Som nevnt har ethereum vist seg å være en meget smart investering de siste årene. Hvordan ethereum vil utvikle seg i fremtiden er det imidlertid ingen som vet. Dette bør du ha i bakholdet dersom du vurderer å investere i ethereum. Ethereum har også hatt sine hacke-skandaler i fortiden, der hackere har stukket av med ether til en verdi av flere titalls millioner dollar.

Samtidig har stadig større selskaper og banker som Microsift, Deloitte, J.P. Morgan med fler vist stor interesse for ethereum. De har blant annet dannet stiftelsen Enterprise Ethereum Alliance, som har som formål å hjelpe gründere til å bedre kunne utnytte ethereums plattform.

Dersom du skal investere i ethereum må du kjøpe ether – drivstoffet som vi nevnte tidligere. Det er ether som du betaler med for at maskinen skal utføre handlingene til applikasjonen. Men det du egentlig investerer i et plattformen ethereum, og hvilket potensiale denne plattformen kommer til å ha i fremtiden for applikasjoner og utviklere.

Hvordan kjøpe og selge ethereum hos en av verdens største kryptobørser

Nå over til den delen av artikkelen som du antakelig virkelig er på jakt etter. Selv om det kan være lurt å sette seg litt inn i hva ethereum faktisk er, så har du antakelig kommet til denne siden for å finne ut av hvordan du kan kjøpe og selge ethereum.

Dersom du ønsker å kjøpe ethereum må du besøke et ”valutakontor” på nett. Vi anbefaler Binance, som er en av de største aktørene på markedet.

Hos Binance må du først registrere en konto, som igjen gir deg et trygg lommebok hvor du kan lagre dine ethereum. I løpet av registreringen vil du måtte sende inn kopi av førerkort eller pass til Binance, slik at de kan sjekke din identitet. Dette gjør du enkelt ved å ta bilde av pass eller førerkort med din mobiltelefon. Merk at det kan være at du må bruke noen forsøk på å få godkjent bildet du sendet fra mobiltelefonen, fordi Kucoin krever at dette skal være av god kvalitet. Dersom det ikke fungerer første gangen er det bare å forsøke på nytt til det blir godkjent.

Med en gang du har fått registrert en konto hos Binance kan du begynne å kjøpe og selge ethereum. Du kjøper ethereum med VISA eller Mastercard, eller du kan overføre penger rett fra banken din til din konto hos Binance. Du vil til en hver tid kunne følge prisen i sanntid på samme måte som du følger prisen på aksjer.

Ethereum kan brukes til å overføre penger til venner eller til å handle i nettbutikker som tilbyr betaling med ethereum. For deg som har investert i ethereum for å tjene penger bør du følge godt med på prisutviklingen på ”børsen” slik at du posisjonerer deg for oppgang og nedgang.

Ethereum er en volatil valuta, og du medfører risiko for tap. Du bør aldri investere mer enn du har råd til å tape.