11/07/2023

Kjøpe Ripple (XRP)

I kjølvannet av Bitcoin sin suksess så har det dukket opp en ny spennende kryptovaluta. Ripple (XRP) har den siste tiden hatt en meget god verdistigning på de ulike kryptobørsene. Du som har kommet til denne artikkelen har sikkert fått med deg dette, og er interessert i å vite hvordan du kan kjøpe Ripple (XRP). Prosessen er litt kronglete siden det ikke er mulig å kjøpe Ripple direkte med bankkort eller bankoverføring. Vi har derfor laget en god steg- for-steg guide som tar deg igjennom hele prosessen med å kjøpe Ripple.

Skilling Kryptovaluta som CFD
Over 50 kryptovalutaer

Lave avgifter
 • Registrering med BankID
 • Betal med Visa og Mastercard
Gå til Skilling
Binance Verdens største kryptobørs
Lave gebyrer og enormt utvalg

Bruk Visa og Mastercard
 • Enkelt å bruke
 • Visa og Mastercard
 • Sikker og trygg børs
Gå til Binance

Ripple_-840x382

Les også vår guide til å kjøpe og selge bitcoins

Kjøpe Ripple (XRP) med BankID hos norsk kryptobørs

Den absolutt enkleste og sikreste måten å kjøpe Ripple (XRP) på er fra en norsk kryptobørs.

Vi anbefaler den norske børsen Firi (tidligere MiraiEx) som er størst i Norge. Denne børsen er godkjent av Finanstilsynet, og du registrerer deg raskt ved å bruke BankID.

Hos Firi kan du kjøpe flere av de mest populære kryptovalutaene, og du kan naturligvis kjøpe Ripple (XRP).

Slik kjøper du Ripple (XRP) hos Firi:

 1. Det første du må gjøre for å kunne kjøpe Ripple (XRP) hos Firi er å registrere deg ved å bruke denne lenken. Da får du samtidig inntil 200 kroner i kryptobonus som ny kunde.
 2. Hos Firi registrerer du deg raskt og enkelt ved å bruke Vipps eller e-post, og du verifiserer kontoen din med BankID, BankID på mobil eller annen verifiseringsløsning fra banken din.
 3. Så fort du har verifisert kontoen din kan du begynne å kjøpe Ripple (XRP) og andre kryptovalutaer.
 4. Du kan enkelt overføre penger til Firi direkte fra din norske bank, og børsen bruker en teknologi som gjør alle pengeoverføringer helt sømløse uten at du trenger å logge inn i nettbanken din. Du kan også kjøpe Ripple umiddelbart ved å bruke Vipps.

Kjøpe Ripple (XRP) hos Binance

Ønsker du å kjøpe Ripple hos en utenlandsk børs, så kan du gjøre dette hos verdens største kryptobørs Binance.

Handel med Ripple (XRP) på en plattform med høyt handelsvolum og likviditet gir deg muligheten til å kjøpe og selge Ripple (XRP) raskt og enkelt.

Binance tilbyr et bredt utvalg av handelspar for Ripple (XRP). Du kan handle Ripple (XRP) mot forskjellige kryptovalutaer som Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) og Tether (USDT), noe som gir deg fleksibilitet og mulighet til å utnytte forskjellige handelsstrategier.

Binance har sitt eget native token, Binance Coin (BNB), som kan brukes til å betale for handelsgebyrer. Ved å bruke BNB kan du dra nytte av reduserte handelsgebyrer, som kan bidra til å redusere kostnadene ved kjøp av Ripple (XRP) og øke din potensielle avkastning.

Slik går du frem for å kjøpe Ripple hos Binance:

 1. Opprett en konto hos Binance: Gå til Binance-nettsiden og registrer deg for å opprette en konto. Følg instruksjonene for å bekrefte kontoen din og fullføre registreringsprosessen.
 2. Sikre kontoen din: Aktiver tofaktorautentisering (2FA) for å gi ekstra sikkerhet til kontoen din.
 3. Sett inn midler: Overfør midler til din Binance-konto ved å velge en egnet betalingsmetode, for eksempel kryptoinnskudd, Visa eller bankoverføring.
 4. Kjøp Ripple (XRP): Naviger til handelsplattformen på Binance, finn XRP-markedet og velg ønsket handelspar. Angi beløpet du ønsker å investere og bekreft kjøpet av Ripple (XRP). Ripple (XRP) vil deretter bli lagt til i lommeboken din på Binance.

Hva er Ripple (XRP)?

Så hva er egentlig Ripple? På samme måte som Bitcoin og Ethereum, kan Ripple være litt vanskelig å sette seg inn i, særlig med tanke på at teknologien bak valutaen er ganske ulik andre kryptovalutaer. Leser du videre vil vi forklare deg hva Ripple er, hvor mye det koster og hvordan du kan kjøpe det.

Ripple er både et betalingsnettverk (RippleNet) og en kryptovaluta (Ripple XRP) som ble lansert i 2012. RippleNet fører banker sammen med andre store organisasjoner og gir dem muligheten å overføre penger og andre verdier gjennom et nettverk. Alle transaksjoner blir lagret på et desentralisert nettverk som kalles XRP Ledger.

Faksimile fra Dagens Næringsliv

Faksimile fra Dagens Næringsliv

Ripple XRP er valutaen som brukes for å betale for alle transaksjoner i nettverket, noe som både bidrar til å redusere tid og penger for transaksjoner på tvers av landegrensene. Hver transaksjon som går igjennom nettverket blir prosessert på kun fire sekunder. Til sammenlikning bruker en Ethereum-transaksjon mer enn to minutter, og en Bitcoin-transaksjon over en time.

Ripple er også mulig å skalere – nettverket kan klare over 1500 transaksjoner i sekundet. Til sammenlikning klarer Bitcoin kun syv transaksjoner på samme tid.

I tillegg til å legge til rette for raske og skalerbare transaksjoner, har også transaksjoner i Ripple-nettverket langt lavere transaksjonskostnader enn i andre kryptovaluta-nettverk. Dette er en viktig grunn til at Ripple sitt nettverk allerede brukes av over 75 finansinstitusjoner over hele verden.

Så hva er egentlig den største forskjellen mellom Ripple og Bitcoin? Ripple er et betalingsnettverk for finansinstitusjoner, og er en konkurrent til selskaper som f.eks. SWIFT. Ripple (XRP) kan også trades, men det har egentlig aldri vært meningen at Ripple skulle bruke av vanlige mennesker som et betalingsmiddel på nett. Bitcoin er imidlertid ment å være en slik valuta som kan brukes av andre og overtid skal ta over for vanlig valuta. Ripple sitt formål er rett og slett å hjelpe banker og andre finansinstitusjoner med å gjøre overføringer over landegrensene raskere og billigere, og Ripple er derfor ikke desentralisert på samme måte som f.eks. Bitcoin.

Er det fortsatt lurt å kjøpe Ripple?

Mange mener at Ripple vil være en svært god investering i fremtiden, og det er flere gode grunner til å kjøpe Ripple i 2023.

Dersom du hadde investert $ 1000 i Ripple i januar 2017 ville du nå hatt nesten $ 40 000. Dette tilsier at Ripple (XRP) er en potensielt meget god investering. Det er spådd at Ripple vil fortsette å stige i verdi etter som teknologien blir stadig mer brukt av banker og finansinstitusjoner.

Å kjøpe Ripple (XRP) i 2023 kan være en interessant investeringsmulighet av flere grunner. Først og fremst er Ripple et av de mest etablerte og anerkjente prosjektene innenfor kryptovaluta og blockchain-teknologi. RippleNet, Ripple’s nettverk for global betalingsløsning, har allerede etablert samarbeid med mange store finansinstitusjoner over hele verden, og det er sannsynlig at flere vil bli med i løpet av året.

I 2023 kan Ripple fortsette å utvide sin adopsjon og tilby nye tjenester for å forenkle grenseoverskridende betalinger. Dette kan øke etterspørselen etter XRP, som fungerer som brovaluta i RippleNet. Ved å kjøpe XRP kan du ta del i potensiell verdistigning når RippleNet blir mer utbredt og brukt i global handel.

I tillegg til Ripple’s partnerskap og adopsjonspotensial, er XRP også kjent for sin raske transaksjonshastighet og lave transaksjonskostnader sammenlignet med tradisjonelle betalingsmetoder. Dette gjør XRP attraktivt som en effektiv og kostnadseffektiv betalingsløsning.