Kjøpe Ripple (XRP)

I kjølvannet av Bitcoin sin suksess så har det dukket opp en ny spennende kryptovaluta. Ripple (XRP) har den siste tiden hatt en meget god verdistigning på de ulike kryptobørsene. Du som har kommet til denne artikkelen har sikkert fått med deg dette, og er interessert i å vite hvordan du kan kjøpe Ripple (XRP). Prosessen er litt kronglete siden det ikke er mulig å kjøpe Ripple direkte med bankkort eller bankoverføring. Vi har derfor laget en god steg- for-steg guide som tar deg igjennom hele prosessen med å kjøpe Ripple.

eToro En sosial handelsplass
Lave gebyrer og stort utvalg

Bruk Visa og Mastercard
 • Enkelt å bruke
 • Sikker og trygg børs
Gå til eToro
Binance Kongen av krypto
Verdens største kryptobørs

Lave avgifter
 • Enkelt å bruke
 • Visa/Mastercard
Gå til Binance

Ripple_-840x382

Les også vår guide til å kjøpe og selge bitcoins

Kjøpe Ripple (XRP) med BankID hos norsk kryptobørs

Den absolutt enkleste og sikreste måten å kjøpe Ripple (XRP) på er fra en norsk kryptobørs.

Vi anbefaler den norske børsen Firi (tidligere MiraiEx) som er størst i Norge. Denne børsen er godkjent av Finanstilsynet, og du registrerer deg raskt ved å bruke BankID.

Hos Firi kan du kjøpe flere av de mest populære kryptovalutaene, og du kan naturligvis kjøpe Ripple (XRP).

Slik kjøper du Ripple (XRP) hos Firi:

 1. Det første du må gjøre for å kunne kjøpe Ripple (XRP) hos Firi er å registrere deg ved å bruke denne lenken. Da får du samtidig inntil 200 kroner i kryptobonus som ny kunde.
 2. Hos Firi registrerer du deg raskt og enkelt ved å bruke Vipps eller e-post, og du verifiserer kontoen din med BankID, BankID på mobil eller annen verifiseringsløsning fra banken din.
 3. Så fort du har verifisert kontoen din kan du begynne å kjøpe Ripple (XRP) og andre kryptovalutaer.
 4. Du kan enkelt overføre penger til Firi direkte fra din norske bank, og børsen bruker en teknologi som gjør alle pengeoverføringer helt sømløse uten at du trenger å logge inn i nettbanken din. Du kan også kjøpe Ripple umiddelbart ved å bruke Vipps.

Slik kjøper du Ripple (XRP)

Siden det fortsatt ikke er mulig å kjøpe Ripple direkte med bankkort eller ved bankoverføring, så må man gjennom en litt lengre prosess for å kjøpe Ripple enn f.eks. Bitcoin. Følger du vår steg for steg guide under burde prosessen imidlertid gå smertefritt, og du kan på kort tid kjøpe dine første XRP.

Oppdatering: Fra 2019 kan du kjøpe Bitcoin som du kan bruke til å veksle inn i Ripple (XRP) hos Binance.com direkte med kredittkort (Visa eller Mastercard). Gå derfor rett til steg 3 for å finne informasjon om hvordan du registrerer deg hos Binance.

Steg 1: Det første steget er å registrere seg hos Coinbase.com, som er en av verdens største Bitcoin-børser. Her skal du kjøpe Bitcoin, som du senere kan bruke til å veksle inn i Ripple (XRP). Hos Coinbase fyller du inn relevant informasjon om deg selv, og registreringsprosessen er relativ enkel. Husk at ha pass eller førerkort tilgjengelig. Coinbase krever nemlig at du tar bilde av dette og sender inn som identifikasjon. Når du sender inn kopi av legitimasjon kan det være at du må forsøke et par ganger før legitimasjonen blir godkjent (det er ikke alltid at bildet du tar er tydelig nok).

Steg 2: Når din konto hos Coinbase.com er validert, så kan du umiddelbart begynne å kjøpe Bitcoin som du senere skal bruke til å veksle til Ripple (XRP). Hos Coinbase kan du kjøpe Bitcoin med VISA eller Mastercard, og alt du trenger å gjøre er å registrere betalingskortet ditt og velge hvor mange Bitcoins du ønsker å kjøpe. Disse blir tilgjengelig i din BTC Wallet hos Coinbase.

Det er også mulig å overføre penger fra din bankkonto til Coinbase, men først må du validere bankkontoen din ved å gjøre en liten overførsel fra banken. Betaling med VISA eller Mastercard anbefales, da dette går mye raskere.

Steg 3: Når du har kjøpt dine Bitcoins så er det på tide å veksle dem inn i Ripple (XRP). Coinbase tilbyr ikke Ripple, så du må nå gå til en av de store børsene som tilbyr denne valutaen. Vi anbefaler at du registrerer deg hos Binance.com, som er en stor og seriøs kryptobørs, og som tilbyr et stort antall ulike kryptovalutaer, inkludert Ripple.

Registreringsprosessen hos Binance er enklere enn hos Coinbase, og du trenger ikke å legitimere deg med pass eller førerkort i første omgang.

Steg 4: Når du har registrert deg hos Binance så må du overføre dine Bitcoins fra Coinbase til Binance slik at du kan kjøpe Ripple. Hos Coinbase går du inn på «Accounts» og finner din BTC Wallet. Herfra kan du sende Bitcoins til BTC Wallet hos Binance. Du finner riktig adresse til din lommebok hos Binance ved å gå til «Funds» og «Deposits Withdrawals». Her lokaliserer du BTC på listen og klikker på «Deposit». Da kommer adressen til lommeboken opp, og denne adressen limer du inn hos Coinbase for å overføre Bitcoins.

Steg 5: Det kan ta litt tid før dine Bitcoins blir tilgjengelig hos Binance. Hvor lang tid avhenger av hvor mange transaksjoner som venter på godkjenning i nettverket. Du vil få en e-post når valutaen er tilgjengelig. Det neste du da må gjøre er å gå til «Exchange» hos Binance, og velge å kjøpe Ripple med dine Bitcoins (XRP/BTC).

Oppsummering av prosessen med å kjøpe Ripple (XRP):

 1. Registrer deg hos Coinbase.com
 2. Kjøp Bitcoin med VISA/Mastercard
 3. Overfør BTC fra Coinbase til Binance.com
 4. Kjøp XRP med BTC

Hva er Ripple (XRP)?

Så hva er egentlig Ripple? På samme måte som Bitcoin og Ethereum, kan Ripple være litt vanskelig å sette seg inn i, særlig med tanke på at teknologien bak valutaen er ganske ulik andre kryptovalutaer. Leser du videre vil vi forklare deg hva Ripple er, hvor mye det koster og hvordan du kan kjøpe det.

Ripple er både et betalingsnettverk (RippleNet) og en kryptovaluta (Ripple XRP) som ble lansert i 2012. RippleNet fører banker sammen med andre store organisasjoner og gir dem muligheten å overføre penger og andre verdier gjennom et nettverk. Alle transaksjoner blir lagret på et desentralisert nettverk som kalles XRP Ledger.

Faksimile fra Dagens Næringsliv

Faksimile fra Dagens Næringsliv

Rippe XRP er valutaen som brukes for å betale for alle transaksjoner i nettverket, noe som både bidrar til å redusere tid og penger for transaksjoner på tvers av landegrensene. Hver transaksjon som går igjennom nettverket blir prosessert på kun fire sekunder. Til sammenlikning bruker en Ethereum-transaksjon mer enn to minutter, og en Bitcoin-transaksjon over en time.

Ripple er også mulig å skalere – nettverket kan klare over 1500 transaksjoner i sekundet. Til sammenlikning klarer Bitcoin kun syv transaksjoner på samme tid.

I tillegg til å legge til rette for raske og skalerbare transaksjoner, har også transaksjoner i Ripple-nettverket langt lavere transaksjonskostnader enn i andre kryptovaluta-nettverk. Dette er en viktig grunn til at Ripple sitt nettverk allerede brukes av over 75 finansinstitusjoner over hele verden.

Så hva er egentlig den største forskjellen mellom Ripple og Bitcoin? Ripple er et betalingsnettverk for finansinstitusjoner, og er en konkurrent til selskaper som f.eks. SWIFT. Ripple (XRP) kan også trades, men det har egentlig aldri vært meningen at Ripple skulle bruke av vanlige mennesker som et betalingsmiddel på nett. Bitcoin er imidlertid ment å være en slik valuta som kan brukes av andre og overtid skal ta over for vanlig valuta. Ripple sitt formål er rett og slett å hjelpe banker og andre finansinstitusjoner med å gjøre overføringer over landegrensene raskere og billigere, og Ripple er derfor ikke desentralisert på samme måte som f.eks. Bitcoin.

Er det fortsatt lurt å kjøpe Ripple?

Når denne artikkelen skrives blir Ripple (XRP) solgt for $ 0.47, og verdien har steget med 71 prosent på bare et døgn. Siden begynnelsen av året har Ripple steget mye mer. Dersom du hadde investert $ 1000 i Ripple i januar 2017 ville du nå hatt nesten $ 40 000. Dette tilsier at Ripple (XRP) er en potensielt meget god investering. Det er spådd at Ripple vil fortsette å stige i verdi etter som teknologien blir stadig mer brukt av banker og finansinstitusjoner.

Kryptovalutamarkedet er imidlertid et uregulert og volatilt marked, og det er umulig å spå hva kursen vil være i fremtiden. Vi anbefaler derfor alle våre lesere som vil kjøpe Ripple til å investere med måte, og aldri investere mer enn man har råd til å tape.