22/01/2022

Kjøpe Solana (SOL)

Følger du denne enkle steg-for-steg guiden kan du kjøpe Solana (SOL) på en rask og trygg måte på de største kryptobørsene og bli eier av Solana på få minutter.

Binance Verdens største kryptobørs
Lave gebyrer og stort utvalg

Bruk Visa og Mastercard
 • Enkelt å bruke
 • Betal med Visa og Mastercard
 • Sikker og trygg børs
Gå til Binance

Solana (SOL) er raskt blitt en av de mest populære kryptovalutene på markedet grunnet de mange nye og banebrytende løsningene som dette konseptet har kommet med. Solana omtales som en av de mest effektive blokkjedene i verden og kan tilby både sikre transaksjoner, stor hastighet og lave transaksjonskostnader.

Solanas unike funksjoner har gjort den til et yndet investeringsobjekt for kryptoentusiaster. Dersom du vil vite mer om Solana og hvordan du kan investere i denne smarte løsningen, vil du finne alt du trenger i denne artikkelen.

Kjøpe Solana hos norsk børs med BankID hos Firi

Firi er et norsk teknologiselskap og Norges ledende tjeneste for kjøp og salg av kryptovaluta. Her kan du kjøpe Solana på en trygg og sikker måte.

 1. Det første du må gjøre er å registrere deg ved å bruke denne lenken. Da får du som ny bruker 55 kroner gratis som du kan kjøpe Solana for.
 2. Selve registreringsprosessen er veldig enkel. Du registrerer deg med Vipps og verifiserer kontoen din med BankID.
 3. Etter registrering kan du begynne å kjøpe Solana med Vipps, Visa, Mastercard eller bankoverføring.
 4. Du kan oppbevare dine Solana-coins trygt hos Firi. De har både en “brukskonto” og en egen sparekonto, og det er mulig å spare fast i Solana ved å sette opp faste trekk fra bankkontoen din.

Kjøpe Solana med Visa/Mastercard hos Skilling

Dersom du ønsker å handle Solana raskt og enkelt uten å måtte eie selve kryptovalutaen, kan du vurdere å handle Solana som CFD. På plattformen Skilling tilbys denne muligheten.

Når du handler Solana som CFD (Contract for Difference), følger du kursen til Solana uten å faktisk eie valutaen. Dette gir deg likevel muligheten til å dra nytte av prisendringer i Solana-kursen, akkurat som om du eide den direkte.

Skilling er en plattform rettet mot norske brukere og tilbyr en trygg og enkel registreringsprosess som inkluderer BankID-verifisering.

For å begynne å handle Solana som CFDer, må du først opprette en konto hos Skilling. Registreringsprosessen er sikker og brukervennlig, og når du er registrert kan du starte handelen med Solana ved hjelp av VISA- eller Mastercard-betalinger.

Solana CFDer er ideelle for de som ønsker å dra nytte av prisendringene til denne populære kryptovalutaen uten å faktisk eie den.

Slik kan du kjøpe Solana (SOL) med Visa/Mastercard hos Binance

Binance er verdens største plattform for handel med kryptovaluta, med et gjennomsnittlig daglig volum på hele 2.4 milliarder. Her kan du handle både Solana og mange andre kryptovalutaer.

På Binance kan du kjøpe Solana med Visa og Mastercard, og det er raskt og enkelt å komme i gang. Du kan begynne å kjøpe Solana uten å måtte verifisere din konto først.

Slik kommer du i gang med kjøp av Solana (SOL) hos Binance:

 1. Du registrerer deg enkelt ved å bruke denne linken. Det tar kun noen minutter å registrere seg.
 2. Uten verifisering har du mulighet til å kjøpe Solana eller andre valutaer for inntil 2500 kroner.
 3. Etter registrering logger du bare inn på kontoen din og klikker «BUY NOW» (KJØP NÅ). Deretter søker du opp SOL i listen over kryptovalutaer, og velger det beløpet som du vil kjøpe for. Skriv inn kortinformasjon og bekreft.
 4. Dine SOL-mynter kan du oppbevare i din Binance-lommebok, eller de kan overføres til en annen type børs eller kryptolommebok. Se hvordan du kan opprette en trygg og sikker lommebok under.
 5. På Binance har du også muligheten til å bytte og handle dine SOL mynter med en rekke andre kryptovalutaer.

Hva er Solana?

Solana er en plattform som fungerer som et operativsystem for smarte kontrakter og desentraliserte applikasjoner (Dapps). Ethereum er fortsatt den største plattformen, men utfordres nå av Cardano, Polkadot og Solana.

Solana har etablert seg som et stadig viktigere alternativ til Etherum på grunn av sine høye transaksjonshastigheter og kapasitet, samt lave transaksjonskostnader. Det er årsaken til at Solana nå er blant de fem største kryptovalutaene i markedet.

Solana er teknisk sett et svært ambisiøst og innovativt og prosjekt som er utviklet av folk med bakgrunn fra blant annet Intel, Google, Apple, Microsoft og Twitter. Solana kan danne en ny blokk på mindre enn et halvt sekund og nettverket har mulighet til å gjennomføre 65 000 transaksjoner per sekund. Solana er altså en utrolig rask blokkjede som har løst utfordringene som mange andre blokkjeder har slitt med, nemlig å være sikker, desentralisert og skalerbar samtidig.

SOL-token sikrer Solana-økosystemet. Tokenet brukes til å betale transaksjonsgebyrer på Solanas nettverk.

Les også vår guide til å kjøpe bitcoin

Solana prisutvikling

Da Solana ble lansert i markedet i April 2020 ble kryptovalutaen omsatt for mindre enn en dollar. Den ble liggende rundt en dollar i flere måneder helt fram til starten av 2021.

Deretter begynte det å gå fort oppover for Solana. Stadig flere begynte å forstå de store fordelene knyttet til Solana sin hastighet og skalerbarhet og kryptovalutaen ble raskt populær blant utviklere for desentraliserte apper og DeFi prosjekter. Dette har sterkt bidratt til å drive Solana-verdien opp til over $250 før den etterhvert har sunket litt og stabilisert seg litt rundt $200 i skrivende stund. Til tross for nedgangen den siste tiden har den samlede avkastningen vært enorm siden kryptovalutens lansering.

Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe Solana (SOL)?

På grunn av sin raske vekst og sine mange unike funksjoner, kan Solana vise seg å være en god investering i fremtiden. Imidlertid er Solana, i likhet med de fleste andre kryptovalutaer, et svært volatilt investeringsobjekt som både kan gi store gevinster og store tap på kort tid. Du bør aldri investere mer enn du har råd til å tape.

Informasjonen i denne artikkelen må heller ikke anses for et investeringstips. Historisk avkastning og kursoppgang er ingen garanti for fremtidig utvikling. Det er ingen som kan spå hvordan kursen på Solana vil utvikle seg.

Dersom du velger å kjøpe Solana er det viktig at du velger en kryptobørs som er trygg, sikker og rask. Vi anbefaler de kryptobørsene som vi har listet i denne artikkelen.