22/01/2018

Kjøpe Zcash

Bitcoin er på alles lepper om dagen, men det finnes mange andre kryptovalutaer som er like interessante – om ikke mer interessante enn Bitcoin. En av disse kryptovalutaene er Zcash (ZEC). Du som har leser dette har oppdaget at Zcash kan være en meget god investeringsmulighet, og lurer på hvordan du kan kjøpe Zcash. I denne artikkelen forklarer vi deg hvordan du kan kjøpe Zcash på en enkel måte med vår steg for steg guide. Under vår steg for steg guide til å kjøpe Zcash forklarer vi deg på en enkel måte hva Zcash er, og hvorfor dette kanskje er det mest interessante alternativet til Bitcoin på kryptovaluta-markedet.

kjøpe zcash

Steg for steg guide til å kjøpe Zcash (ZEC)

Per nå er det ikke mulig å kjøpe Zcash direkte med bankkort eller ved bankoverføring. Du må derfor gjennom en prosess for å kjøpe Zcash enn om du f.eks. skal kjøpe Bitcoin. Med vår steg for steg guide under blir det hele imidlertid lekende lett.

Oppdatering: Fra 2019 kan du kjøpe Bitcoin som du kan bruke til å veksle inn i Zcash hos Binance.com direkte med kredittkort (Visa eller Mastercard). Gå derfor rett til steg 3 for å finne informasjon om hvordan du registrerer deg hos Binance.

Steg 1: Registrer deg hos Coinbase.comSiden du ikke kan kjøpe Zcash direkte med bankkort eller bankoverføring må du ført kjøpe deg valuta som du kan veksle til Zcash. Vår anbefaling er at du først registrerer deg hos Coinbase.com, som er en stor og seriøs kryptobørs der du kan kjøpe Bitcoin og Ethereum med kredittkort (Visa eller Mastercard) eller ved å overføre penger fra din norske bankkonto. Kryptovalutaen du kjøper her skal du senere overføre til en annen børs der du kan veksle den inn i Zcash. Selve registreringsprosessen hos Coinbase er enkel, men du må huske å ha pass eller førerkort tilgjengelig. Coinbase krever nemlig dette for å identifisere deg i registreringsprosessen.

Steg 2. Kjøpe Bitcoin eller Ethereum hos Coinbase. Så fort du har validert kontoen din hos Coinbase må du registrere bankkort/kredittkort for å kjøpe enten Bitcoin eller Ethereum som du senere skal veksle inn i Zcash. I denne guiden bruker vi Ethereum som eksempel, fordi denne valutaen har lave transaksjonskostnader ved overføring til andre børser, men du kan gjerne kjøpe en av de andre kryptovalutaene som Coinbase tilbyr. Handler du for over 100 dollar får du 10 dollar ekstra.

Du kan også overføre penger direkte fra din norske bankkonto til Coinbase, men dette tar noen dager ekstra, og Coinbase må først validere bankkontoen din.

Når du har kjøpt Ethereum hos Coinbase blir disse tilgjengelig i din ETH Wallet.

Steg 3. Registrere deg hos Binance.comDet neste steget er å registrere deg hos en børs der du kan kjøpe Zcash. Vi anbefaler Binance.com, som er en stor og seriøs kryptobørs med et stort utvalg med ulike kryptovalutaer, inkludert Zcash. Også her må du igjennom en registreringsprosess som er relativt lik registreringsprosessen hos Coinbase.

Steg 4. Overføre krypto fra Coinbase til Binance Når du har registrert deg hos Binance må du overføre din kryptovaluta fra Coinbase til Binance for å kunne kjøpe Zcash. Igjen bruker vi Ethereum som eksempel, men du kan også overføre Bitcoin om du har kjøpt dette.

Det første du må gjøre er å finne adressen til din digitale lommebok som du skal sende valutaen til hos Binance. Denne finner du under «Funds» og «Deposits Withdrawals». Om du skal overføre Ethereum til Binance så finner du ETH i listen og klikker på «Deposit». Da finner du adressen til lommeboken (en kode bestående av tall og bokstaver).

Kryptovalutaen du har sendt til Binance burde være fremme i løpet av en halvtime, men det kan ta kortere og lengre tid avhengig av trafikken på nettverket.

Adressen til lommeboken hos Binance skal du kopiere og lime inn hos Coinbase for å sende kryptovaluta. Hos Coinbase går du inn på «Accounts» og velger riktig lommebok (f.eks. ETH Wallet). Deretter trykker du på send, og limer inn adressen til lommeboken hos Binance.

Kryptovalutaen du har sendt til Binance burde være fremme i løpet av en halvtime, men det kan ta kortere og lengre tid avhengig av trafikken på nettverket.

Steg 5. Kjøpe Zcash hos Binance. Når kryptovalutaen du sendte fra Coinbase er fremme hos Binance, er det på tide å bruke denne valutaen til å kjøpe Zcash. For å gjøre dette går du inn på «Exchange» hos Binance, og velge å kjøpe Zcash (ZEC) med din valgte kryptovaluta. Har du for eksempel overført Ethereum finner du valutaparet ZEC/ETH og klikker «Buy».

Når du har kjøpt Zcash blir disse tilgjengelig i din ZEC-lommebok hos Binance. Her kan du oppbevare dem eller veksle inn i annen kryptovaluta.

Les også vår guide til å kjøpe og selge bitcoin

Hva er Zcash (ZEC)

«Bitcoin er kjempebra, men hvis det ikke er privat, er det ikke trygt». Dette da personvernaktivister Edward Snowden mens han hyllet Zcash som det mest interessante alternativet til Bitcoin. Zcash ble utviklet av Zooko Wilcox, og har på kort tid blitt hyllet som en av de sikreste kryptovalutaene på markedet. Mange mener rett og slett at Zcash er en bedre versjon av Bitcoin. Zcash kan overføres mellom brukere, men både raskere og billigere enn mange andre kryptovalutaer. Samtidig er Zcash-overføringene umulige å spore til forskjell fra nettopp giganten Bitcoin.

Siden lanseringen i 2016 har Zcash steget med mange 1000 prosent, og verdensledende bedrifter og banker har virkelig begynt å få øynene opp for denne kryptovalutaen. Dersom du skal kjøpe Zcash må du likevel huske på at tidligere kursbevegelser ikke er en garanti for fremtidige bevegelser. Siden Zcash som all annen kryptovaluta er volatil bør du derfor aldri kjøpe Zcash for mer penger enn du har råd til å tape.