CFD trading

Nordmenn er over gjennomsnittet interessert i aksjer og børs, og stadig flere nordmenn oppdager gleden ved trading på nett.

Dersom du ønsker å handle aksjer, kryptovaluta, råvarer eller annet kan CFD trading være noe for deg.

I denne artikkelen ser vi nærmere på CFD trading, og hvordan du kan trade CFDer på en sikker måte.

Plus500 Bli med over 23 millioner fra hele verden som allerede har valgt Plus500
Oppdag tusenvis av verdens mest populære finansielle CFD-instrumenter, og få gratis sanntidstilbud for å utforske uendelige tradingmuligheter.
  • *82% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.
Opprett konto hos Plus500

Dette er CFD trading

CFD står for «Contract for Difference», og lar investorer få muligheten til å nyte godt av bevegelsene til en aksjer, råvarer og kryptovaluta uten å faktisk eie de underliggende aktiva.

Dette betyr at du i realiteten kan spekulere i aksjemarkeder og andre finansielle markeder uten å faktisk eie aktivaene du spekulerer i.

Du du faktisk trader er en mulighet til å delta i kursutviklingen til aksjen, råvaren eller valutaen.

CFD trading fungerer ganske likt som om du hadde kjøpt aksjer eller andre aktive på en børs. Går kursen opp øker dine CFDer i verdi, og går kursen ned synker dine CFDer i verdi.

Les også: Kjøpe og selge kryptovaluta som CFD hos Plus500

Siden du ikke eier de faktiske aktivaene (dvs. aksjene, råvarene o.l.) regnes CFD trading som trading med et derivativt produkt. Det eneste du eier er en kontrakt som gir deg rettighetene til å spekulere på utfallene av kursutviklingen til det underliggende produktet.

Her kan du handle trade CFDer

Det finnes flere ulike nettmeglere som lar deg drive med CFD trading.

En av de største og mest populære nettmeglerne er Plus500. Dette er en av de største handelsplassene på nett, og en seriøs aktør med tusenvis av fornøyde kunder.

*82% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Hos Plus500 kan du trade CFDer innen råvarer, aksjer, indekser, valuta og kryptovaluta.

Det er en brukervennlig prosess å registrere en konto hos Plus500, og når kontoen er registrert kan du gjøre et innskudd med Visa, Mastercard, PayPal eller Skrill for å komme i gang med CFD tradingen.

En annen stor og seriøs aktør for CFD trading er eToro. Hos eToro kan du både kjøpe ekte aksjer samt trade CFDer innen aksjer, kryptovaluta, valuta, råvarer og andre finansielle instrumenter.

eToro fungerer som en sosial plattform, kall det gjerne tradernes Facebook. Her kan du følge med på hva andre tradere handler, følge suksessfulle tradere og også kopiere de beste traderne automatisk.

Det tar kort tid å registrere en konto hos eToro, og du er raskt i gang med CFD trading. Innskudd til din konto kan du gjøre med Visa, Mastercard eller via en rekke andre betalingsmetoder.

Fordeler med CFD trading

Det er mange fordeler med CFD trading i forhold til vanlig børshandel. Mange tradere synes for eksempel at det er en fordel å ha muligheten til å spekulere på både prisoppgang og prisnedgang, noe som ikke er like enkelt om du trader ekte aktiva på en børs.

Spekulasjon på prisnedgang kalles på fagspråket «shorting», og du hobbytrader på børsen hos en nettmegler så er det ikke slik at du bare kan gjøre dette uten videre. Tror du kursen på en aksje skal gå ned er det altså fint å kunne benytte seg av CFD trading for å kunne trade på nedgang.

Når du trader CFDer vil du normalt også kunne gire posisjonene dine på en helt innen måte enn du kan når du kjøper aksjer på en vanlig børs. Å gire en posisjon betyr at du kan få eksponeringen til en stor posisjon uten at du må betale for hele posisjonen på forhånd.

Dette betyr også at tap og gevinster vil bli forstørret i forhold til pengene du har satt inn, og du kan derfor risikere at tapene overstiger innskuddene dine. Samtidig kan giring være lukrativt fordi du også kan øke gevinstene tilsvarende. Mange kaller derfor giring «trading på speed».

CFD trading hos stor aktører som eToro og Plus500 gir deg også muligheten til å trade veldig mange ulike finansielle instrumenter på veldig mange ulike markeder. Hos Plus500 har du f.eks. muligheten til å trade over 1600 markeder, inkludert indekser, aksjer, kryptovalutaer, opsjoner og annet.

Bruker du en av de store handelsplassene for CFD trading har du alle disse markedene på samme sted, og du slipper å bruke mange ulike nettmeglere og handelsplattformer. Du får også tilgang til aksjer og markeder som de fleste norske nettmeglere ikke gir deg tilgang til med mindre du er profesjonell investor.

Når du trader CFDer via store handelsplasser som eToro og Plus500 har du også enkel tilgang til trading på mobilen din. Begge disse handelsplassene har nemlig utviklet egne apper som gir deg tilgang til alle markedene med kun noen få klikk.

Plus500 Bli med over 23 millioner fra hele verden som allerede har valgt Plus500
Oppdag tusenvis av verdens mest populære finansielle CFD-instrumenter, og få gratis sanntidstilbud for å utforske uendelige tradingmuligheter.
  • *82% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.
Opprett konto hos Plus500

CFD trading med aksjer

Det vanligste markedet for CFD trading er aksjemarkedet. Plus500 og eToro er begge nettmeglere som lar deg spekulere i et veldig stort antall aksjer fra hele verden.

Som CFD trader kan du handle aksjer fra aksjemarkeder i Tyskland, UK og USA. Blant aksjene som er tilgjengelig nevner vi Yahoo!, Alibaba, Netflix, Alphabet (Google), Apple og Facebook.

De store handelsplassene for CFD trading har tusenvis av ulike aksjer og lar deg spekulere i selskaper som er børsnotert på London Stock Exchange, Tokyo Stock Exchange, New York Stock Exchange og NASDAQ.

Handler du aksjer som CFD slipper du også kurtasje. Ved aksjehandel der du faktisk kjøper aksjene er det ikke uvanlig med en kurtasje på 20 – 50 kroner per handel hos nettmeglerne i Norge. Dette betyr at det ikke alltid er lønnsomt å drive med vanlig aksjehandel for deg som kun handler for lave summer.

 CFD trading med kryptovaluta

Kryptovaluta har eksplodert de siste årene, og kryptovalutaer som Bitcoin og Ripple har omtrent blitt allemannseie.

Det blir stadig mer populært å kjøpe Bitcoin og andre kryptovalutaer, men mange synes det er vanskelig å kjøpe disse digitale valutaene og er egentlig mest interessert i å spekulere i kurssvingningene.

Les også: Slik kjøper og selger du Bitcoin

Med CFD trading er det mulig å handle de mest populære kryptovalutaene uten å faktisk eie de digitale myntene.

Handelsplasser som eToro og Plus500 lar deg spekulere i kurssvingningene til kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum, Ripple, Monero, IOTA, NEO, Litecoin og Stella uten at du faktisk må eie valutaen.

Mange synes det derfor er enklere å handle kryptovaluta som CFD enn å kjøpe bitcoin og annen kryptovaluta.