Magebelte for hund

Vi har testet beste magebelte for hund! (Artikkelen inneholder sponsede lenker)

Med et magebelte for hund har du hendene dine frie når du er på tur med hunden din, uansett om dere er på gåtur, løpetur eller når du tar med hunden på skitur. Hunder elsker å være aktive, og det å være ute sammen øker trivsel og helse for både menneske og hund. Her forklarer vi hva et magebelte for hund er, hva du bør tenke på når du skal velge magebelte for hund, hvordan magebeltet bør sitte og vi gir deg også en oversikt over gode belter som finnes på markedet. 

Hva er et magebelte for hund?

Et magebelte for hund er et belte som du fester på deg selv og på hunden din. Du fester beltet på deg selv rundt magen og hoftene, og den andre enden festes på hunden. Slik har du hendene fri når dere er på tur. 

Les også: TEST: Redningsvest for hund

I tillegg til at du får større bevegelsesfrihet når du gjør ulike aktiviteter med hunden din, hjelper et magebelte med å avlaste skuldre og armer og skuldre, noe som er spesielt viktig om du har flere hunder eller en større og sterkere hund. 

Det finnes flere ulike typer belter som er spesielt tilpasset forskjellige aktiviteter, alt fra allsidige belter som kan brukes til mange typer aktiviteter til belter som er spesielt utviklet for canicross eller snørekjøring med hund. Beltene kommer i flere prisklasser, i ulike typer materialer og med ulike funksjoner og tilleggsutstyr tilpasset ulike aktiviteter. 

Noen belter kommer med beinstropper, andre uten. Noen typer belter er også utstyrt med løkker eller små lommer for plass til vannflaske, mobiltelefon, mat, hundeposer, kamera og andre ting som du vil ha med deg på turen. 

Dette bør du tenke på når du skal velge magebelte for hund

En større hund krever et kraftigere og mer elastisk belte

Velg belte etter hvilken type hund du har. En større hund som trekker kraftigere vil kreve et sterkere belte av mer solide materialer. Det samme gjelder om du har flere hunder. Belter med elastisk line vil redusere belastningen dersom hunden rykker. 

Velg riktig belte til riktig aktivitet

De fleste typer belter kan brukes til flere aktiviteter, men for optimal ytelse anbefales det å bruke beltene til aktivitetene de er designet for, da de har ulike egenskaper og funksjoner. Under kan du lese mer om ulike typer belter, som skibelter og caincrossbelter. 

Velg et belte med god polstring

Uansett hvilken type belte du velger bør du velge et belte med best mulig polstring for optimal komfort. Jo mer intens aktivitet, som for eksempel løping eller skigåing, jo bedre polstring kreves for best komfort. 

Bruk en god hundesele

Ved aktiviteter som jogging eller skiturer er det viktig å bruke en god hundesele og bånd med stretch slik at hunden din får best mulig forutsetninger for å bruke kroppen på riktig måte.

Tilleggsutstyr og funksjoner

De ulike typene av belter kommer med tilleggsutstyr som for eksempel lommer eller kroker hvor du kan feste nødvendig utstyr som du har med deg på turen. Avhengig av type belte, kan du også få med funksjoner og tilleggsutstyr som hurtigutløser, strikk for økt fleksibilitet, ryggveske, beinstropper, refleks og ulike festemekanismer. Noen av beltene kommer også med festepunkter til pulk eller sykkel.

Magebelter for hund med beinstropper

Det finnes belter med beinstropper som hindrer at beltet ditt glir ut av posisjon. På enkelte belter kan imidlertid beinstroppene fjernes dersom du heller foretrekker et trekkbelte uten stropper.

Hvordan bør magebelte for hund sitte?

Selv om slike belter ofte omtales som magebelter, bør de sitte lavt på hoftene dine slik at trekkraften fordeles jevnt mellom hoftene og setet. Sitter beltet for høyt, kan du risikere å få ryggsmerter og andre plager. 

Dette er de beste magebeltene for hund:

Det finnes et bredt utvalg av hoftebelter for hund på markedet, til ulik bruk og i ulike prisklasser. Vi har heldigvis testet beste magebelter for hund, og her er noen utvalgte produkter som får toppkarakter.

Trixie Magebelte med stretchbånd

Dette beltet fra Trixie avlaster hendene under aktiviteter som gåtur, stavgang eller jogging. Dette er et bredt og polstret belte for best mulig fordeling av belastning rundt hele midjen. Linen er elastisk slik at belastningen reduseres når hunden rykker. 

Baggen Softbelt Race X1

Baggen Softbelt Race X1 er et bredere hundeførerbelte som passer perfekt for jogging eller  skikjøring med hund. Den innebyggede utvideren laster av for rykk slik at du minsker belastningen på skuldre og armer.  Finnes med to ulike hardheter, X1 og X2.

Non-Stop Dogwear Ferd Magebelte Hund

Dette er et belte som er utviklet for deg som bruker mye tid ute i naturen sammen med hundene dine. Dette beltet kan tilpasses for å passe perfekt rundt livet, samtidig som det er robust og slitesterkt. Non-Stop Dogwear Ferd Magebelte Hund sikrer ergonomisk fordeling av trykk og kommer med D-ringer på sidene slik at beltet også kan brukes til å trekke pulk. I front har beltet karabinkrok med skrulås og spennene er i aluminium. 

Baggen Softbelt Vildmark X2 med hard demping

Dette allsidige beltet fra Baggen kan brukes til mange ulike aktiviteter. Med dette beltet får du utmerkede festemuligheter for ryggsekk og annet utstyr. Baggen Softbelt Vildmark X2 er designet slik at beltet holdes nede på hoften for best mulig komfort og ergonometri. 

Trixie Hoftebelte med kobbel Rød (M/L)

Dette smarte midjebeltet avlaster hendene dine ved aktiviteter som turgåing eller stavgang. Trixie Hoftebelte med kobbel er et godt polstret belte for best mulig fordeling av belastning rundt hele midjen.