Mange nordmenn vet ikke at de burde bruke kredittkort til dette

Det å bruke penger man ikke har er noe som generelt sett er en dårlig idé. Og det å bruke penger man ikke har, er noe de aller fleste assosierer med det å bruke et kredittkort. Men dette trenger absolutt ikke å være sannheten. For det å bruke et kredittkort kan være et fint og ikke minst effektivt verktøy når det kommer til økonomien din – spesielt når du skal på ferie. Det mange ikke vet, men som de fleste banker snakker om hver eneste sommer, er det at å bruke kredittkort på ferien kan være et veldig fint valg. Hvorfor det er slik og ikke minst hva du bør tenke på hvis du gjør dette, skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

De aller fleste nordmenn har et kredittkort som en del av den pakken de har i banken, men det er mange som vegrer seg for å bruke det – og det er ikke så rart. Kredittkort har nemlig ofte høye renter og er ikke akkurat billige å bruke. I tillegg er det mange som har dårlige erfaringer med det å låne penger, og generelt anbefales det å ikke bruke penger man ikke har med mindre det er absolutt nødvendig.

Men dette er en veldig smal måte å se på hvordan man faktisk kan bruke kredittkort som gjør at man faktisk går glipp av de fordelene som man kan få ved å bruke et kredittkort.

Slik bruker du kredittkortet ditt riktig

I denne artikkelen ser vi på dette med å bruke kredittkort på en litt annen måte enn vanlig. Her er det nemlig ikke snakk om å bruke det fordi du ikke har penger til det du trenger, men som et verktøy – til tross for at du har penger til det du trenger. 

Det å bruke kredittkort til å kjøpe reiser, eller til å bruke når du er i utlandet, er nemlig ikke en dum idé. Mange banker anbefaler at du faktisk gjør dette i stedet for å kjøpe ting fra din egen konto. Noe av grunnen til dette er at du er bedre beskyttet hvis det skjer noe fordi det er en annen type forsikring på dette fordi det er bankens penger som eventuelt blir stjålet og ikke dine egne – rimelig smart. Det å bruke et kredittkort til å betale ting med er derfor absolutt ikke en dårlig idé. Men husk dette:

  • Betal tilbake pengene innen 30 dager, på den måten slipper du ofte å betale renter.
  • Husk å ha dekning på den vanlige kontoen din for alt du bruker.
  • Bruk det som et verktøy, ikke til å bruke penger du ikke har – dette gir deg den beste opplevelsen.