27/03/2020

Plus500

Nettside: www.plus500.com

Plus500 er en populær handelplass på nett der du kan handle CFDer. CFD står for «contract for difference», og er såkalte differansekontrakter. Handelsplassen ble lansert tilbake i 2008, og har siden den gang blitt markedsledende blant handelsplassene som tilbyr CFD trading.

CFDer er et finansielt instrument som lar deg spekulere i kurssvingninger på valutaer, aksjer, råvarer, opsjoner, indekser og kryptovaluta.

Det er greit å være klar over at CFDer er kompliserte finansielle instrumenter der det er høy risiko for å tape penger. Du bør derfor aldri trade med penger du ikke har råd til å tape. 82 % av private investeringskontorer taper penger ved å handle med CFDer.

Dersom du ønsker å teste ut handel med CFDer er Plus500 et glimrende sted å starte.

Om Plus500

Plus500 har sitt hovedkontor i Israel, og har også mindre kontorer i Singapore og Australia. Selskapet er autorisert og regulert av CySEC, og er børsnotert på London Stock Exchange. Selskapets markedsverdi er estimert til å være over 785 millioner pund.

Du kan besøke Plus500 både via nettadressen www.plus500.com eller ved å laste ned en egen trading app på AppStore eller Google Play. Appen er tilgjengelig på 32 språk, og du finner også norsk som et av de støttede språkene.

Både på nett og via appen får du tilgang til over 2000 ulike finansielle instrumenter.

Les også: Slik fungerer handel med CFD

Disse finansielle instrumentene kan du trade hos Plus500

Plus500 gir deg tilgang til over 2000 ulike finansielle instrumenter, og gir deg muligheten til å investere i CFDer for underliggende finansielle instrumenter som aksjer, råvarer, indekser, opsjoner, valutaer og kryptovaluta.

Handelsplassen tilbyr CFDer på norske aksjer som Yara, NEL og Norsk Hydro. Plus500 er også en av få steder du som nordmann kan handle opsjoner. Du finner naturligvis også store internasjonale selskaper som Tesla, Facebook, Yahoo og Google tilgjengelig

Et populært instrument som handelsplassen var tidlig ute med er indekser over selskaper som produserer cannabis.

Når du handler aksjer og andre finansielle instrumenter som CFD hos Plus500 slipper du å betale kurtasje. Kostnadene ved kjøp og salg blir dekket av spreaden, dvs. forskjellen mellom kjøpskursen og salgskursen.

Plus500 opererer med følgende gebyrer:

  • Nattfinansiering
  • Valutakonverteringsgebyr
  • Garantert stoppordre
  • Inaktivitetsgebyr

Slik registrerer du deg hos Plus500

Plus500 Bli med over 23 millioner fra hele verden som allerede har valgt Plus500
Oppdag tusenvis av verdens mest populære finansielle CFD-instrumenter, og få gratis sanntidstilbud for å utforske uendelige tradingmuligheter.
  • *82% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.
Opprett konto hos Plus500

Det er helt gratis å åpne en demo tradingkonto hos Plus500, og registreringsprosessen går også raskt og effektivt. Minsteinnskuddet er 1000 kroner, og dette gjør at Plus500 nok helst passer for tradere med noe erfaring som er villige til å trade med litt risiko.

Dersom du ikke har mye erfaring med trading av CFD fra før lar Plus500 deg heldigvis åpne en demokonto der du får 500 000 kroner i lekepenger som du kan øve deg med før du åpner en ekte konto og setter inn penger.

1. Du begynner registeringsprosessen ved å gå til www.plus500.com og klikker på «Begynn å handle».
2. Deretter oppgir du e-postadressen din og lager deg et passord.
3. Så fort du har logget deg inn for første gang åpner du menyen på venstre side og velger «Konto» og deretter «Bekreft konto».
4. Du må nå oppgi ditt navn og fødselsdato
5. Deretter velger du din handelskonto. Plus500CY Ltd fungerer for norske tradere og er autorisert og regulert av CySEC (#250/14).
6. Du oppgir hvilket land du kommer fra og informasjon om hvilket land du skatter til
7. I neste steg fyller du inn adressen din.
8. Så aksepterer du vilkår og betingelser og svarer på noen spørsmål om din tradingerfaring og din økonomiske situasjon
9. Deretter fullfører du registreringen, og du må deretter verifisere kontoen din før du kan gjøre større uttak og innskudd.

Husk at CFDer er kompliserte instrumenter der risikoen for å tape penger er høy. Du må derfor aldri trade med penger du ikke har råd til å tape. 82 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer hos Plus500.

Brukervennlighet

Det er lite å utsette på brukervennligheten hos Plus500. Du kan imidlertid oppleve at chartet for kursutvikling kan bli litt trangt om du har en liten skjerm, men dette er en tilvenningssak.

Les også: Slik kjøper og selger du Bitcoin

Det er enkelt å søke seg frem til de ulike finansielle instrumentene, og selve nettsiden til Plus500 laster veldig raskt. Dette er naturligvis en stor fordel for deg som er en aktiv trader som åpner og lukker posisjoner ofte.

Når du klikker på de ulike finansielle instrumentene får du også god informasjon om dem. Her får du blant annet frem viktig informasjon om kjøper og selger forholdet, noe som lar deg analysere fremtidig kursutvikling.

Mens du trader får du oversikt over spread og ekstra spread om du benytter deg av stop/loss funksjoner. Du får også god informasjon om kostnadene som påløper de ulike handlene dine.

App eller pc?

Dersom du driver med aktiv trading og teknisk analyse er det sannsynlig at du liker best å trade på pc. Med større skjerm er det ofte enklere å trade aktivt basert på charts og kursutvikling.

Mange av Plus500 sine bruker foretrekker imidlertid også å trade i handelsplassens egen app. Appen gir deg også en fin mulighet til å overvåke dine CFD posisjoner mens du er på farten.

Trading appen til Plus500 kan du laste ned til din smarttelefon fra AppStore for iOS eller Google Play Store for Android.

Trading appen fungerer veldig bra, og lar deg gjøre en rekke tilpasninger som lar deg ha god kontroll på kursutviklingen. Med en oversiktlig meny er det enkelt å gjøre innskudd, uttak samt å legge inn en ordre.

Gjennom Plus500 sin app får du også god informasjon om markedssentiment, spead og gearing slik at du enkelt kan se om det dukker opp noen gode tradingmuligheter.

Innskudd og uttak

Når du skal gjøre innskudd hos Plus500 har du flere ulike betalingsmetoder du kan bruke.

Minsteinnskudd hos Plus500 er 1000 kroner, og maksimalt innskudd er 500 000 kroner. Dersom du velger å sette inn penger ved å overføre fra din norske bankkonto er minsteinnskuddet 3000 kroner.

Ved uttak vil uttaket bli behandlet i løpet av tre virkedager, men ofte går det raskere enn dette. Hvilken uttaksmetode du kan bruke avgjør hvor raskt du har pengene på konto.

Plus500 lar deg gjøre innskudd og uttak med Visa, Mastercard eller Skrill.

Alle overføringer er beskyttet med 256-bit SSL kryptering som gir deg samme sikkerhet som norske nettbanker. Krypteringen sikrer også at ingen sensitive person- eller betalingsopplysninger kommer på avveie.

Kundeservice

Dersom du trenger hjelp er det bare å ta kontakt med kundeservice. Denne er åpen døgnet rundt, og det tar aldri lang tid før du får svar på det du lurer på.

Plus500 har også en egen FAQ med ofte stilte spørsmål der du finner svar på de spørsmålene folk flest lurer på.

Shorting og gearing

Mange tradere liker å bruke gearing for å øke avkastningen sin. Kort forklart er gearing et lån som du kan bruke til å handle aksjer eller andre finansinstrumenter. Når du trader med gearing øker du avkastningen din, men samtidig kan også tapene bli mye større enn vanlig.

Hos Plus500 har du muligheter til å handle CFD med gearing innenfor ulike finansielle instrumenter. Hvor mye du han geare en posisjon beror på hvilket instrument du trader. På valutapar som EUR/USD og USD/JPY kan du f.eks. geare inntil 30 ganger.

Plus500 er også kjent for å tilby gearing på indekser og råvarer. Her kan du geare inntil 20 ganger.

På aksjer og opsjoner kan du geare inntil 5 ganger, men du på kryptovaluta kan geare inntil 2 ganger hos Plus500.

Plus500 gir deg også muligheten til å investere i at kursutviklingen på en aksje eller annet finansielt instrument vil være negativ ved å shorte. Fordelen med å shorte aksjer som CFD hos Plus500 fremfor å shorte aksjer hos en vanlig nettmegler er at du hos Plus500 ikke trenger å låne aksjer for å shorte.

Alt du trenger å gjøre for å shorte hos Plus500 er å klikke på «Selg» og innta en shortposisjon umiddelbart på aksjer, valuta, råvarer, kryptovaluta eller indekser.

Stop/loss

Stop/loss er et viktig verktøy for alle som driver med trading i et volatilt marked, særlig dersom du belåner posisjonene dine. Sjekk med leverandøren din for å se om de tillater skalpering.

Plus500 opererer med garantert stop/loss. Dette betyr at du alltid er garantert å få solgt dine posisjoner til kursen du ønsker å selge for, selv om kursene faller så raskt at det ikke finnes kjøpere. Du betaler for denne garantien med en større spread når du bruker garantert stop/loss.

Ofte stilte spørsmål om Plus500

Hvordan åpner jeg en tradingkonto?

Det er en brukervennlig prosess å åpne en tradingkonto hos Plus500. Alt du trenger å gjøre er å gå til www.plus500.com og registrere deg. Her følger du en steg for steg prosess som du kan lese mer om litt lenger opp i denne artikkelen.

82% av CFD-kontoer innen detaljhandelen taper penger.

Så fort du har registrert deg og verifisert kontoen din kan du kjøpe dine første CFDer med Visa eller Mastercard.

Hvilke instrumenter kan jeg trade?

Plus500 er en stor handelsplass som lar deg handle aksjer, indekser, fond, råvarer, valuta, kryptovaluta, fond og opsjoner som CFD. CFD er differansekontrakter som lar deg spekulere i kursutviklingen til ulike finansielle instrumenter uten å faktisk eie det underliggende instrumentet.

Er Plus500 trygt?

Plus500 er børsnotert på London Stock Exchange og har en markedsverdi på over 700 millioner pund. Plus500CY Ltd er også autorisert og regulert av CySEC (#250/14).

Plus500 er en av de største og mest seriøse handelsplassene på nett når det kommer til CFD trading.

Kan jeg handle CFD selv om jeg er nybegynner?

CFD trading passer best for deg som har noe erfaring med CFD og handel med finansielle instrumenter. CFD er et komplisert instrument der risikoen for å tape penger er høy. 82 % av alle private investeringskontoer taper penger ved å handle med CFDer hos Plus500. Det er derfor viktig at du forstår hvordan CFD trading fungerer, og at du ikke trader for penger du ikke har råd til å tape.

Er du nybegynner anbefaler vi at du registrerer en demokonto før du begynner å handle med ekte penger.

Må jeg betale kurtasje hos Plus500?

Plus500 krever ikke kurtasje når du handler. Du betaler heller med spreaden når du trader.