Redningsvest for hund

Vi har testet beste redningsvest for hund! (Artikkelen inneholder sponsede lenker)

Hunder elsker å leke både i vann og på land. Tar du med hunden på maritime aktiviteter som båtturer eller turer ved vann og brygger anbefales det å utstyre hunden med en redningsvest eller flytevest. I denne artikkelen skriver vi litt om hva en redningsvest for hund er, hvorfor vi anbefaler redningsvest for hund og hvilke typer som finnes. Vi forklarer også hva du bør tenke på når du skal velge redningsvest til hunden din.

Derfor bør du utstyre hunden din med en redningsvest.

Til tross for at de fleste hunder til en viss grad greier å svømme, så vil en flytevest øke sikkerheten betraktelig. Noen hunder kan overvurdere sine svømmeferdigheter og få helt eller delvis panikk etter at de har hoppet i dypt vann. Selv hunder som er dyktige svømmere får

dårligere motorikk med alderen og kan få fornyet selvtillit og enklere greie å svømme med en flytevest. Det er tross alt mange hunder som elsker å ta seg en svømmetur.

En redningsvest eller flytevest for hund gir også muligheten til å gjøre hunden tryggere i vann og trene hunden til å svømme bedre. Redningsvestene for hunder er ofte utstyrt med farge, lys eller refleks. Dette gir bedre synlighet både på land og i vann. 

Les også: TEST: Beste magebelte for hund

Dette må du tenke på når du velger redningsvest til hund

Komfort og passform

Redningsvesten skal være behagelig for hunden å ha på seg over lengre tid og ikke sitte for stramt. Samtidig må redningsvesten heller ikke sitter for løst slik at den faller av ved bading. Velg en flytevest laget av lett materiale. Redningsvester for hunder finnes i flere størrelser og mål og vekt er som regel oppgitt i produktinformasjonen. Du bør likevel prøve vesten på hunden din og passe på at den sitter godt før du slipper hunden løs i vannet. I tillegg bør du kjøpe en redningsvest med justerbare stropper, slik at vesten også vil passe når hunden vokser. 

Les også: Test: hundebur til bil

Husk at lengden på flytevesten ikke skal overstige den fulle lengden til hundens rygg, og at magestykket ikke skal gnisse mot hundens kropp. Velg en vest med mykt materiale på innsiden, slik at den er komfortabel for hunden å ha på. Det er også en fordel om vesten er enkel å åpne og lukke slik at hunden kan riste av seg og tørke etter at den kommer opp fra vannet. 

Design

Det finnes redningsvester for hund i mange ulike farger og design. For best mulig synlighet bør fargene være klare og sterke. Noen redningsvester er også utstyrt med refleksbånd for bedre synlighet i mørket. Slik blir det lettere å finne hunden din dersom den kommer bort fra deg i vannet i mørket. Refleks både på siden av vesten og på toppen gir den beste synligheten. 

Trygghet

Trygghet og sikkerhet er selvfølgelig det viktigste punktet når man skal gå til innkjøp av redningsvest for hund. Det anbefales å kjøpe produkter fra anerkjente norske nettbutikker, da det kan finnes produkter i utenlandske nettbutikker som ikke tilfredsstiller kravene til trygghet og sikkerhet. Kjøper du fra en norsk nettbutikk vil det også være enklere å returnere eller bytte varene og du slipper ekstra kostnader i form av toll og moms. 

Tilkobling til bånd

Du bør kjøpe en redningsvest som kan kobles til hundens bånd. Flere typer redningsvester er utstyrt med D-ring som passer til nær sagt alle hundebånd som selges i Norge.

Andre nyttige funksjoner

Enkelte modeller kommer med små lommer hvor du kan oppbevare snacks, hundeposer eller annet som dere trenger på turen. Det finnes også modeller med håndtak, slik at du kan holde hunden din mens den lærer å svømme eller gjør seg tryggere i vann. 

Pris

Det finnes flytevester for hund i flere prisklasser. Prisen gjenspeiler som regel hvilke materialer vesten er laget av og hvor mange funksjoner den har. Redningsvestene til de større hundene (L og XL) er noen ganger dyrere enn de mindre størrelsene. 

Ikke stol 100% på redningsvesten

Selv om hunden din er utstyrt med redningsvest finnes det ikke noe utstyr som kan garantere 100% mot ulykker. Dersom snute og munn kommer under vann kan hunden få panikk og begynne å svelge vann. Vær spesielt forsiktig dersom det er større bølger eller urolig sjø. Uansett forhold bør du alltid holde et ekstra øye med hunden din når den er i vann. Se også om hunden ser ut til å føle seg komfortabel i vannet og svømmer bra. 

Her er et utvalg gode redningsvester for hunder

Produktene under selges i norske nettbutikker og er gode valg for hunden din. 

Baltic Mascot Gul redningsvest for hunder

Denne gule redningsvesten finnes i en rekke størrelser, fra XS til XXL, slik at du enklere vil finne en vest som passer hunden din bra. Den har også stropper for tilpasning til hundens kropp. Baltic Mascot Gul redningsvest kommer i klare neonfarger for best mulig synlighet i vannet. Den har også reflekskanter for god synlighet i mørket. Se produktet her.

Pawesome Neongrønn flytevest for hund

Pawesome Neongrønn flytevest passer utmerket til båttur, ved svømmetrening eller på bryggekanten. Vesten kommer med et bredt magestykke med borrelås for best mulig komfort for hunden dersom den må løftes etter håndtaket på ryggen. Se produktet her.

Hurtta Life Saviour ECO flytevest for hund

Denne premium flytevesten fra Hurtta kommer med godt plasserte stropper, et bredt og beskyttende magestykke og hurtigløsende spenner, samt gripehåndtak med båndløkke. Polstringen er laget av EVA-skumfyll som både er miljøvennlig, slitesterkt og lett. Se produktet her

Pawesome flytevest for små og store hunder

Disse redningsvestene i spreke og synlige farger kommer i en rekke størrelser og passer for både små og store hunder. Redningsvestene har stort magestykke med borrelås samt stropper for optimal passform. Kommer også med refleksbånd for synlighet i mørket. Se produktet her.

Rukka Safety flytevest for hund oransje

Dette er en redningsvest i høy kvalitet som passer for de fleste hunder. Rukka Safety flytevest er ideell for både for svømming i sjø og vann. Dette er en vest som holder hunden både flytende og varm i vannet. Den kommer med ekstra sikkerhet med et ekstra håndtak på baksiden og refleks. Flytevesten er produsert av slitesterkt neopren. Se produktet her