Renter på bitcoin og kryptovaluta

I dagens marked er sparerentene vanvittig lave, og du taper faktisk penger over tid ved å sette dem på en vanlig sparekonto. Da vil du få langt mer igjen for å spare i kryptovaluta.

Ved å spare i kryptovaluta nemlig få inntil 10 % rente årlig, og det finnes mange ulike aktører du kan spare hos.

Vil du lære mer om hvordan du får renter på bitcoin og kryptovaluta er denne artikkelen midt i blinken for deg.

Bedre enn vanlig sparekonto

Det har etter hvert blitt nok av tilbydere som lar deg spare i kryptovaluta (såkalt «staking»), og som gir deg langt bedre rente enn det du får ved å spare på tradisjonelle bankkontoer.

Hos de fleste tilbyderne som gir deg renter på bitcoin og kryptovaluta får du minst 6 %, og opp til 10 % renter, ved såkalt «staking». Det betyr at du lar tilbyderen, normalt en kryptobørs eller annen kryptofinansinstitusjon, låne ut pengene dine til andre brukere mens de står på sparekontoen.

Dette er egentlig ikke noe annet enn vanlig banker gjør. Når du setter inn penger på sparekontoen din i en vanlig bank, bruker også disse pengene til utlån.

Fordelen med å spare i kryptovaluta, og tjene renter hos tilbyderne av staking på nett, er at låntakerne må stille sikkerhet i egen kryptovaluta når de får låne penger. Du har derfor god trygghet for at kryptovalutaen din står trygt hos de mange seriøse tilbyderne av sparing i krypto.

En fersk rapport viser at over 1 milliard dollar er plassert i spareprodukter på blokkjeden, og veksten i sparing i bitcoin og kryptovaluta var på hele 137,2 % i 2019.

Om du har lyst til å tjene renter på bitcoin og kryptovaluta så er det flust med muligheter der ute, og litt lengre ned i denne artikkelen gir vi deg en oversikt over de mest seriøse tilbyderne.

Men la oss først se litt nærmere på hvordan sparing i kryptovaluta egentlig fungerer.

Låste innskudd vs. ingen bindingstid

Når du sparer i kryptovaluta for å tjene renter så har du muligheten til å inngå både låste spareavtaler og spareavtaler uten bindingstid.

Sparer du i låste sparekontrakter, såkalt «fixed contracts», så er kryptovalutaen din låst i en periode. Dette kan være alt fra 14 dager til 365 dager.

Jo lengre du velger å låse innskuddet ditt desto bedre rente får du vanligvis. Hos BlockFi.com får du f.eks. hele 10 % årlig rente på «fixed» sparing i stablecoinen USDT i 365 dager, og 8 % på å spare i bitcoin i 365 dager.

Hos de fleste aktørene er det mulig å ta ut innskuddet før dersom du trenger kryptovalutaen din, men da må du betale et straffegebyr, som normalt betyr at du mister mye av renteopptjeningen din.

Sparer du langsiktig, og vet at du har tid til å «hodle» kryptovalutaen din, så vil det normalt lønne seg å spare i «fixed contracts» får å få best mulig rente på kryptovalutaen.

Det er også mulig å spare i kontoer uten bindingstid. Da står du når som helst fritt til å ta ut hele sparebeløpet, og du beholder rentene du har tjent så langt. På denne typen spareprodukter er det imidlertid ikke like høy rente (men likevel høyere enn i banken din).

De beste tilbyderne av sparing i kryptovaluta

De har etter hvert blitt mange store og seriøse tilbydere av sparing med renter på bitcoin og kryptovaluta der ute.

Under finner du en oversikt over de to mest seriøse aktørene som gir deg renter på kryptoen din.

BlockFi

Den kanskje mest kjente aktøren som tilbyr sparing med rente på bitcoin og kryptovaluta er BlockFI.com.

Hos BlockFI.com kan du tjene renter på en rekke ulike kryptovalutaer. Dette inkluderer:

Bitcoin
• GUSD
Ethereum
Litecoin
Chainlink
• Uniswap
• USDT

Alt du trenger for å komme i gang med å tjene renter på kryptovalutaen din hos BlockFi.com er å registrere deg ved å bruke denne lenken. Da får du også 10 dollar i bitcoin når du setter inn 100 dollar eller mer på rentekontoen.

Selve registreringsprosessen er enkel, og når du er registrert så kan du kjøpe kryptovaluta direkte hos BlockFi.com, eller sende krypto fra en annen lommebok. Deretter er det bare å velge hvilken krypto du vil stake, og begynne å tjene renter.

Binance

Verdens største kryptobørs heter Binance, og hos denne børsen får du kjøpt tusenvis av ulike kryptovalutaer.

Hos Binance har du også muligheten til å spare og tjene rente på bitcoin og kryptovaluta. Du registrerer deg enkelt hos Binance ved å bruke denne lenken.

Binance tilbyr staking i en rekke ulike kryptovalutaer, og du kan velge mellom innskudd med og uten bindingstid.

På mange av kryptovalutaene kan du tjene inntil 10 % rente på «fixed contracts».

Hvilken kryptovaluta bør du spare i?

Dette spørsmålet er det ikke noe fasitsvar på. Du bør spare i den kryptovalutaen som du ønsker å «hodle» lenge, dvs. en kryptovaluta du tror vil stige i pris.

Om du binder sparingen din får du også best rente, men samtidig er det viktig å ha is i magen dersom kursen på kryptovalutaen synker, og du ikke kan ta ut pengene dine før en gang i fremtiden.

En løsning er å ikke spare i de mest volatile kryptovalutaene, men i såkalte stablecoins som USDT (Tether). Disse følger dollarkursen, og det blir nesten som å sette vanlige penger i banken, samtidig som du oppnår en langt bedre rente enn de vanlige bankene kan gi.

For deg som ønsker å «hodle» kryptovaluta over tid, kan det være en glimrende løsning å spare og tjene renter hos aktørene som tilbyr dette. Da er det enklere å falle for fristelsen til å selge kryptovalutaen kun fordi kursen synker i en periode.

Uansett hvordan du velger å spare og tjene renter på bitcoin og kryptovaluta så er det mange muligheter, og du vil tjene langt høyere renter enn om du setter pengene i banken.