Slik tjener du mer penger

tjen mer penger

Nordmenn flest tjener godt, men mange bruker ofte mer enn de tjener. Er du en av disse så trenger du å øke inntekten din slik at du ikke får mer gjeld enn du kan betjene. Det kan være vanskelig å vite hvordan man kan skaffe seg en god ekstrainntekt, men det er faktisk enklere enn du tror. I denne artikkelen gir vi deg noen gode råd til hvordan du kan øke inntekten din dersom du trenger å tjene mer penger.

Tjen penger ved å svare på spørreundersøkelser

En flott mulighet til å tjene mer penger er å svare på spørreundersøkelser på nett.

Det finnes en rekke aktører som lar deg tjene litt ekstra penger på å gi din tilbakemelding på ulike undersøkelser, og mange av disse firmaene belønner gode både med gavekort og penger.

De mest populære selskapene som lar deg tjene penger på å svare på spørreundersøkelser er:

Tjen penger på å leie ut bilen

Mange eier en bil som de strengt tatt ikke bruker annet enn å handleturer eller en og annen tur for å besøke bestemor. Visste du at bilen din et en potensiell kilde til en god ekstrainntekt. De siste årene har det poppet opp flere aktører på markedet som lar bileiere leie ut bilen sin til andre som en del av den såkalte delingsøkonomien. To av disse aktørene er nabobil.no og gomore.no. Tjeneste er enkle å bruke, og du bruker kort tid på å komme i gang. Alt du trenger å gjøre er å legge inn informasjon om deg selv om bilen din, og så er det bare å sette en leiepris per time, døgn eller uke. De velger selv hvem du vil leie ut bilen til og når du vil leie den ut, og det er enkelt å administrere utleieforholdet.

Tjen penger på å leie ut et rom i boligen din

Delingsøkonomien har revolusjonert utleiemarkedet for bolig, og dersom du har et ekstra rom i boligen din eller boligen skal stå tom i en periode, kan du trene gode penger på å leie ut et rom i boligen din eller hele boligen. Ønsker du å tjene penger på å leie ut et rom i boligen din er det flere tjenester som kan hjelpe deg med å finne leietakere. Den mest kjente aktøren er Airbnb.com, som formidler ledige rom og boliger til personer fra hele verden som skal på ferie til Norge. Dette er et godt alternativ til hotell for de ferierende, og for deg som boligeier er det en god kilde til ekstrainntekt.

Les også: Dette er de beste budsjettappene

Tjen penger på nett

Internett er en fantastisk liten sak, og internett kan faktisk brukes til å tjene penger. Det er mange forskjellige måter å tjene penger på nettet. Du kan f.eks. tjene penger ved å blogge med reklame på bloggen din eller ved å svare på spørreundersøkelser. Kanskje har du en liten aksjemegler i magen, og da kan du kjøpe og selge aksjer på nett. Mange tjener gode penger på daytrading av aksjer, noe som betyr at de kjøper og selger aksjer flere ganger hver dag.

Tjen penger på å leie ut tingene dine

Det er ikke bare bolig og bil som kan leies ut for å skaffe seg en god ekstrainntekt. Delingsøkonomien har også gitt plass for tjenester som gir deg muligheten til å leie ut ting du eier til andre. Har du kanskje en gressklipper som du ikke bruker så ofte eller et par skøyter som bare samler støv i boden, er det mange der ute som er på jakt etter å leie disse for en kortere periode. Leier du ut tingene dine, er det gode penger å tjene på dette. Tjenester som leieting.no har det enkelt å finne personer som ønsker å leie tingene dine.

Tjen penger på å selge ting du ikke bruker

Har du en overfylt bod med ting du ikke har brukt på flere år? Da er det kanskje på tide å selge unna litt, og på den måten tjene litt ekstra penger? Man skulle ikke tro hvor mye mange av oss eier som vi aldri bruker, og tar du en skikkelig opprydding i boden din, er vi sikker på at du finner mye du kan selge til andre. Den største markedsplassen for salg av brukte ting er finn.no, men de siste årene har det kommet mange nye tjenester på markedet som tar opp konkurransen med Finn. Du kan f.eks. sjekke ut letgo.no, loppis.no og shpock.no. Disse tjenestene gir deg muligheten til å selge ting du ikke lenger bruker rett fra mobilen din.