Små endringer som kan gjøre en stor forskjell i hjemmet

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

De fleste drømmer nok om et hjem som er både vakkert, praktisk og økonomisk – et sted hvor familie og venner komfortabelt kan tilbringe mye tid sammen. Uansett hvor du bor og hvem du bor sammen med, er det viktig å huske at hjemmet er et av stedene du bruker mest tid i løpet av uken. Dersom du føler at hjemmets arbeidsoppgaver og økende regninger skaper mer stress enn hygge, kan det være greit å bruke litt tid på å endre dette perspektivet. Og heldigvis finnes det mange små endringer man kan gjøre som kan gi positive resultater.

Oppdater hjemmets design og uttrykk med bytting av møbler og dekor

Dersom du er lei av å være rundt «det samme gamle» og ønsker et friskt pust, kan dette gjøres ved hjelp av små endringer. Det er nemlig ikke slik at du må pusse opp et helt rom eller rive hele innredningen for å skape et nytt uttrykk. Blant annet kan det å kjøpe noen nye møbler gjøre en stor forskjell. En ny sofa, et flott spisebord eller et annet møbel som tar litt plass kan totalt endre både utseendet og stemningen i et rom. Invester i et iøynefallende møbel som blir rommets midtpunkt, eller gå for noe klassisk som kan kombineres i uendelig ulike måter og bestå tidens tann.

Av og til kan også bare det å endre om på et roms struktur og enkelt flytte om på møbler og seksjoner skape noe nytt – uten at man faktisk bringer inn noe nytt. Og i tillegg til store møbler, er det selvfølgelig viktig å tenke på det som finnes innen smått og spennende dekor. Ved å bytte ut og rullere på ting som duker, lys, putetrekk, gardiner med mer i ulike farger og stiler, kan et rom enkelt transformeres fra en stil til en annen. Det kan blant annet være en god idé å ha ulike typer dekor og fargetema klare for årets ulike sesonger; og da ikke bare for høytider som jul og påske, men også for vår, sommer og høst med mer.

Prøv deg på DYI

Dersom du er mer på utkikk etter et prosjekt du kan holde på med for å freshe opp hjemme, er det viktig å huske at enkle løsninger ofte kan være det beste. Du trenger ikke å endre alt, men du kan for eksempel male én vegg (for en spennende kontrast), henge opp litt nye bilder, pusse opp og gi nytt liv til ett møbel osv. Det å velge seg ett rom først og her bare fokusere på en detalj om gangen, gjør at prosjektet ikke trenger å snu hele hjemmet på hodet. Gjerne prøv deg på et rom som ikke brukes så mye og se hvordan du liker forandringen der før du går videre til rom som stue eller kjøkken.

For kreative sjeler finnes det nok av prosjekt man kan teste ut for å skape unike og funksjonelle løsninger. Ved å søke etter ulike DIY-prosjekt kan du finne alt fra hvordan du kan transformere et møbel totalt til hvordan du kan finne et rimelig alternativ til dyre designmøbler. Det å gjøre ting selv kan komme med økonomiske fordeler, samtidig som du kan lære noe nytt og eventuelt finne noe du er god på og også kan gjøre for andre.

Når det kommer til prosjekt hvor du har planer om å fiske og freshe opp ulikt som skal plasseres hjemme, kan en økonomisk og miljøvennlig løsning å sjekke hva som finnes brukt. Ved å besøke bruktbutikker eller salg på nett, kan du nemlig finne billige stoff og annet materiell som kan brukes i ditt prosjekt. Dette betyr igjen at det ikke trenger å koste skjorta å gjøre spennende endringer.

Praktiser hverdagskos og hygge

Med nye møbler eller litt oppdatert dekor for sesongen, føles det forhåpentligvis litt finere og koseligere hjemme. Men det finnes også mange små steg man kan gjøre for å skape ekstra hygge. Å tenne noen stearinlys og sette på musikk i bakgrunnen tar ikke lang tid, men gjør en stor forskjell. Eksempler på små ting man kan gjøre som skaper litt ekstra kos er for eksempel:

  • Kjøp/plukk friske blomster og sett rundt i ulike vaser
  • Sett ut og tenn lys i ulike beholdere
  • Dekk på med duk og servietter til middag

Selv om det ikke krever mye, forbinder mange gjerne denne typen ekstra kos eller romantikk med helger og spesielle anledninger. Hvis det er tilfelle, er det en god idé å snu denne tankegangen og praktisere det også i hverdagen. Slik kan man skape litt ekstra hygge hjemme, takket være små endringer som ikke trenger å koste verken mye tid eller penger. Så gjelder det bare å finne hva man foretrekker, og sette i gang.