SMS-lån: fordeler og ulemper

Det er ingen hemmelighet at det kan være vanskelig å holde kontroll på personlig økonomi. Det kan være mye å holde styr på når man har et lite lån her og et lite lån der, et par kredittkortregninger og kanskje et budsjett man prøver å forholde seg til. Innimellom kan det bli litt kluss, og da er det viktig at man tar seg god tid til å sette seg ned å rydde opp i rotet.

Tidligere var SMS-lån en løsning mange så til dersom det ble litt for mye. Det var et lite lån mange gjerne brukte for å finansiere et annet lån eller kanskje en regning som var litt større enn planlagt. Det er ikke lov å benytte seg av SMS-lån i Norge lenger, men vi skal likevel presentere noen fordeler og ulemper et slikt lån, fortelle litt om norske alternativer til dette lånet og snakke litt om hvorfor det ikke er lov lenger.

Hva er et SMS-lån?

Et SMS-lån er et lite lån som man kan be om over SMS. Det er altså et lån som man kan ta opp uten at man trenger å gjennomgå en kredittsjekk først. For mange er dette da et godt alternativ dersom man raskt har behov for et lite lån, eller dersom man er redd for at man ikke kan få et lån dersom man er nødt til å gjennomgå en kredittsjekk.

Lenge ble SMS-lån omtalt som en god måte å komme seg tilbake på beina igjen dersom man slet litt økonomisk. Mulighetene for SMS lån var der for alle og det gikk raskt å motta pengene. Likevel er jo dette også et lån, så det er penger som skal tilbakebetales. Det er derfor viktig at man husker på at det ikke er «gratis». La oss ta en titt på fordeler og ulemper med SMS-lån.

Hva er fordelene med et SMS-lån?

Det er jo absolutt noen klare fordeler med SMS-lån. For det første kan du raskt få et beløp, innenfor en viss grense, uten at du trenger å gjennomgå en lang prosess. Det er en god mulighet for en som for eksempel har behov for å raskt kunne tilbakebetale en kredittkortregning eller et annet lite låne. En annen fordel er at man ikke har behov for å gjennomgå en kredittsjekk for å motta lånet.

Når det er sagt er det viktig å påpeke at det ikke alltid vil lønne seg å ta opp et lån for å nedbetale et annet. SMS-lånene kommer raskt, men det er også viktig å huske på at de skal tilbakebetales.

Les også: Dette er de beste forbrukslånene

Hva er ulempene med et SMS-lån?

En av flere ulemper med SMS-lån er at de gjerne har utrolig høye renter. Det vil si at det er lån som ikke er så gunstige. Kanskje du låner 5000 kroner, men blir nødt til å tilbakebetale 8000. Da er det viktig å ta en runde med seg selv å vurdere om man virkelig har behov for dette lånet og om det vil være gunstig i det hele tatt. Rentene på slike lån kan også ofte øke dersom du bruker lang tid på å tilbakebetale.

Hvorfor er det ikke lov med SMS-lån i Norge lenger?

Grunnen til at det ikke er lov å benytte seg av SMS-lån i Norge lenger er rett og slett fordi man er nødt til å gjennomgå en kredittsjekk før man kan få et lån. Det har ført til at SMS-lån ikke lenger er en mulighet. Hvis man da ønsker hjelp til å nedbetale et allerede eksisterende lån blir man nødt til å se på muligheter for refinansiering. Dette er en god mulighet dersom det har blitt litt kluss i lånene.