UNICEF er verdens største humanitære organisasjon når det gjelder barn – de hører tilFN, og deres mål er å sikre barns rettigheter, redde liv, beskytte sårbare barn, og gi barn som lever i belastede områder i verden, en bedre fremtid. UNICEF er representert i 190 land, og forskjellige land har støttekomiteer som jobber med donasjon til det internasjonale arbeidet som UNICEF gjør, noe som forenkles ved at Unicef nå tillater donasjoner av kryptovaluta.
Kryptovaluta er en ny form for digital valuta som blir mer og mer populær. I dag finner vi kryptovaluta som for eksempel Bitcoin, Etherium og Ripple. Det som er spesielt med valutaen, er at den ikke er knyttet til en bestemt bank, nasjon eller myndighet, og de har ikke kontroll over konto, saldo og transaksjoner på samme måte. Funksjonen er desentralisert på flere datamaskiner, eller noder, i et blokkjedenettverk. Man kan si at dette er en verdensvaluta.
Mange selskaper er skeptiske til å ta i bruk kryptovaluta, men nå tilbyr UNICEF å bruke digital valuta i donasjoner. Hjelpeorganisasjonen har opprettet en egen nettside, «The Hope Page», der det er mulig å donere prosessorkraft fra datamaskinen sin, og omsette det til kryptovaluta. Man kan selv velge hvor mye prosessorkraft man ønsker å sende, og dette blir så brukt til å løse algoritmer og lage kryptovaluta. Kryptovalutaen blir deretter automatisk omdannet til ordentlige midler som kan bidra til å redde menneskeliv. UNICEF sier at dette er en sikker donasjonsmetode. Tidligere har UNICEF også vært innovative i et prosjekt der gamere kan bruke prosessorkraft fra datamaskinen sin til å utvinne kryptovalutaen Etherium, for å hjelpe barn i Syria – dette prosjektet har hittil samlet inn 10.000 kr fra 11.000 bidragsytere.
Hva er utsiktene for kryptovaluta?
I dag finnes det ca. 1400 forskjellige kryptovalutaer, og eksperter mener man bør være varsom med å investere i kryptovaluta; de mener teknologien bak denne valutaen ikke er god nok, og at betalingsmetoden ikke er effektiv nok, på verdensbasis. Det som er genialt med kryptovaluta er at uansett hvor i verden man befinner seg, så kan man utføre transaksjoner, uten et mellomledd.
Kryptovaluta er populært blant de unge, og nå lanserer også Facebook sin egen kryptovaluta, Libra, i samarbeid med flere selskaper. Flere eksperter er positive til det nye kryptovalutaprosjektet og mener det har stort potensiale. Facebook har 2,4 milliarder brukere, og hvis alle disse omsetter noe av sine penger til kryptovaluta, så vil det bli en av verdens mest solgte valutaer! Facebook mener denne kryptovalutaen blir enklere å bruke enn andre, fordi den brukes av vanlige folk, og man unngår store kurssvingninger som ved andre kryptovalutaer, der betalingsmulighetene blir vanskeligere. Media mener dette kan skape engasjement og gi Facebook større inntekter, og med Libra vil det gi bedre muligheter for shopping, apper og spill, og skape bedre kontakt med Asia-markedet.
Kryptovaluta er i vinden, og også flere casino og bettingselskaper ser fordeler med kryptovaluta og tilbyr betalingsmetoder via e-lommebøker, eller f.eks. e-lommebok til Bitcoin, noe som gjør det trygt å betale online.